رئیس سازمان پدافند غیرعامل:

امروز اگر جنگی در دنیا روی دهد، بخشی از آن جنگ سایبری است

تاریخ انتشار : ۲۹ شهريور ۱۳۹۵

رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: با توجه به سرعت فزآینده توسعه فناوریهای اطلاعاتی، برای دفاع سایبری کشور، نیازمند تعریف رویکردهای جدید هستیم و باید به سمت بومی سازی محصولات امنیت حرکت کنیم.

به گزارش گرداب، سردار غلامرضا جلالی در همایش « دفاع از عمارت شیشه‌ای: توسعه امنیت فضای سایبری سازمانها» با تاکید براینکه امنیت بر بستر بومی‌سازی میسر می‌شود، اظهار داشت: با توجه به سرعت فزاینده توسعه فناوری اطلاعات و فضای سایبری، نگاه ما به جنگ در آینده، تلفیقی از جنگ نظامی و سایبری است. همین امروز هم اگر جنگی در دنیا روی دهد بدون شک بخشی از آن جنگ سایبری است. کمااینکه در حملات روسیه به اوکراین و گرجستان شاهد این پدیده بودیم.

وی گفت: ما به رویکردهای جدیدی برای دفاع سایبری در کشور نیاز داریم چرا که کارشناسان جهان بر این اعتقادند که هکرها به‌راحتی از پروتکل‌های امنیتی موجود عبور می‌کنند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور تاکید کرد: ما باید در این راستا، ادبیات جدیدی تولید کنیم که پاسخگوی نیازهای کشور ما باشد و برای این کار نباید منتظر آمریکا و یا هیچ کشور پیشرفته‌ای باشیم.

وی ادامه داد: بومی‌سازی در بخش امنیت فضای سایبر بیش از ۸۰ درصد الزامی است و نبود آن امنیت و دفاع سایبری را بی‌مفهوم خواهد کرد.

در این زمینه محمدحسن انتظاری،  عضو شورای عالی فضای مجازی  و معاون نوآوری سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی نیز در این همایش، اظهار داشت: رمزگذاری، یکی از بخش‌های مهم حوزه فناوری است.

وی گفت: در کشورهایی مثل آمریکا به مدیریت اینترنت اهمیت فراوانی می‌دهند تا جایی‌که یکی از مدیران ارشد امنیتی در آمریکا در جایی بیان کرده بود که ما حاضر به مذاکره و تبادل اطلاعات در همه زمینه‌های حوزه اینترنت اعم از نوشتن مقررات امنیتی و مدیریتی هستیم، اما در مدیریت اینترنت هرگز کوتاه نمی‌آییم و کسی را در این مورد با خود شریک نمی‌کنیم.

انتظاری با بیان اینکه اکنون مهم‌ترین بخش حاکمیت اینترنت، امنیت آن است و حاکمیت به امنیت وابستگی دارد، به تلاش‌هایی که در کشور در این زمینه صورت اشاره کرد و گفت: خوشبختانه ما در کشورمان مدیران پای کار و شرکت‌های توانمندی داریم که بسیار کارا و مفید در عرصه فناوری اطلاعات کشور مشغول فعالیت هستند.