به گزارش گرداب، شرکت گوگل تاکنون موفق به تولید هوشهای مصنوعی قدرتمندی شده است که میتوانند در زمان انجام بازی گو (GO)، قهرمان جهان را شکست بدهند، صدای انسان را تقلید کنند یا حتی بدون دخالت انسان الگوریتم رمزنگاری خود را توسعه بدهند.
آزمایشگاه هوش مصنوعی گوگل با نام «گوگل برین» (Google Brain)، موفق به توسعه نوعی هوش مصنوعی شدهاند که میتواند نرمافزارهای جدید یادگیری ماشینی را ایجاد کنند.
در زمان آزمایش الگوریتم تولید شده توسط هوش مصنوعی اولیه مشخص شد، نمونهی دوم بهتر از مدل تولید شده توسط انسانها است.
با توجه به گزارش منتشر شده از سوی دانشگاه ام.آی.تی، جف دین (Jeff Dean)، مدیر گوگل برین، معتقد است پروژهی مذکور میتواند سرعت اجرا و توسعهی الگوریتمهای یادگیری ماشینی را افزایش و هزینهی استخدام متخصصین هوش مصنوعی را کاهش داده، این فناوری را در دسترس تر و کارآمدتر کند.
محققان توضیح دادند، در زمان آزمایش فناوری مذکور، نرمافزار تولید شده توسط خود را برای ایجاد یک الگوریتم یادگیری ماشینی به چالش کشیدند. آنها نام چنین سیستمی را «یادگیری برای یادگیری» (learning to learn) نهاده و معتقدند در این روش، حجم دادههای موردنیاز برای آموزش هوش مصنوعی و به دست آوردن نتیجهی مطلوب کاهش پیدا میکند.
پژوهشگران گوگل اعلام کردند آنها برای استفاده از نرمافزار خود سامانهای مجهز به 800 پردازندهی گرافیکی (GPU) توان بالا ایجاد کردهاند که میتواند انواع مختلفی از وظایف را انجام بدهد.
علاوه بر گوگل برین در چند ماه گذشته گزارشهای مختلفی از سوی دانشگاههای ام.آی.تی، کالیفرنیا، بروکلی، شرکت اپن.اِی.آی (OpenAI) و آزمایشگاه گوگل دیپ مایند (DeepMind) منتشر شد که نشان میدهد، این مراکز نیز روی فناوری مشابه ای تحقیق میکنید.
پیشرفت گستردهی هوش مصنوعی سبب شده است تا تعدادی از فعالان حوزهی فناوری اطلاعات مانند ایلان ماسک، بیل گیتس و استیون هاوکینگ با این موضوع مخالفت کرده و آن را خطری برای بقای انسان میدانند. با وجود این گوگل ادعا میکنند برای هوش مصنوعی خود یک مکانیزم خود نابودگری ایجاد کرده و در حال آموزش به آن است تا بتواند در مواقعی که بیش از اندازه پیشرفت کرده یا از هدف اصلی خود دور شده است، آن را فعال کند.