به گزارش گرداب، سرتيپ دوم كمال هاديانفر رئيس پليس فتاى كشور در نخستين همايش ملى رويارويى با جرایم سايبرى؛ چالشها و راهكارها اظهار داشت: پليس فتا به طور رسمى از سال ١٣٨٩ در پى سند هفتم دولت آغاز به كار كرد.
وى ادامه داد: حفظ امنيت فردى، آرامش شهروندان، حفظ اطلاعات نظام در فضاى مجازى و صيانت از حاكميت از وظايف اين پليس است.
رئيس پليس فتاى كشور تصریح کرد: على رغم رشد ٦٣ درصدى جرایم سايبرى، ما حدود ۸۸ درصد تخلفات را رديابى و رسيدگى كرديم که از نرمهای جهانی ۵۰ درصد جلوتر هستیم. پليس بين الملل( اينترپل) پليس فتاى ايران را به عنوان سرگروه منطقه اى قرار داده است.
سرتيپ دوم هاديانفر اظهار داشت: فضاى مجازى على رغم تمام خوبى هايى كه دارد میتواند بهشت امن متخلفان باشد. طبق اعلام اينترپل در هر ١٢ ثانيه يک نفر در فضاى مجازى قربانى كلاهبرداران میشود. امروز ابزارهاى جرم تغيير كرده است.
وى تصريح كرد: با اجراى فرامين مقام معظم رهبرى پليس فتا برآن شد تا با برگزارى اين نشست به شناسايى قوانين پويا و قابل اجرا برسد و بتواند فضاى امن ترى را در فضاى مجازى ايجاد كند.
وی در خصوص ساماندهی تلگرام نیز گفت: کانالهای بالای پنجهزار عضو باید اطلاعات خود را ثبت میکردند که از حدود 11 هزار کانال، چهار هزار کانال اطلاعات خود را ثبت کردهاند. ثبت این اطلاعات ادامه دارد و در آینده افرادی که برای ثبت اطلاعات اهتمام نداشتهاند فراخوان میشوند.
رییس پلیس فتای ناجا درباره پول مجازی نیز گفت: در دنیا 63 نوع پول مجازی وجود دارد که برخی از کشورها آزاد و در برخی از کشورها ممنوع است، اما در کشور ما هنوز قانون خاصی وجود ندارد و مشاهده میشود که یک نوع از این پول در بازار سیاه کشور ما تا 1000 دلار هم به فروش میرود.
سردار هادیانفر در خاتمه درباره فروش مواد محترقه در فضای مجازی نیز از شناسایی و برخورد با این فروشندگان خبر داد .