تحلیل مجله فارین پالیسی پیرامون پروژه گرداب

تاریخ انتشار : ۳۱ فروردين ۱۳۸۸

مجله فارین پالسی نوشت: «بسیاری از سایت‌های مستهجن که از سوی سپاه بسته شدند سایت‌های معمولی و پیش‌پا افتاده نبودند. آنها تصاویری از زنان و دختران ایرانی را منتشر می‌کردند بدون اینکه صاحبان این تصاویر از این قضیه آگاهی داشته باشند.»

به گزارش گرداب به نقل از تهاجم نرم، مجله فارین پالسی در بخش وبلاگ خود در مقاله ای تحت عنوان "Will censorship make Iran's revolutionary guards more popular? "به قلم Evgeny Morozov که در بخش NET EFFECT منتشر شده است، به بررسی عملیات گرداب سپاه پاسداران علیه پایگاه های اینترنتی ضد اخلاقی و ضد دینی پرداخته است.

عنوان مطلب مذکور را می توان به فارسی به "آیا سانسور اینترنت می‌تواند به سپاه کمک کند تا محبوبیت خود را میان عموم مردم ایران افزایش دهد؟" ترجمه کرد. بر این اساس، نگارنده در راستای تلاش‌های همیشگی رسانه های غربی، عملیات گرداب را نوعی از سانسور معرفی کرده است.

در این مقاله با اشاره به مطالب منتشره از سوی "جمید تهرانی"، یکی از عناصر سیاسی ایرانی مقیم خارج از کشور در وبلاگ شخصی وی با تیتر "The positive side of Revolutionary Guards’ Soft Power" و وبلاگ مدرسه حقوق دانشگاه هارواد با تیتر "Revolutionary Guards’ soft power: from "cyber repression” to "humanitarian action، تلاش شده است تا در کنار جوسازی عمومی انجام شده در این مقالات علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، خلاء ناشی از سکوت رسانه های غربی در مورد جرائم غیرقابل چشم پوشی متهمان دستگیر شده در حوزه های مختلف خصوصاً تعرض به حریم خصوصی و هتک حریم عفت خانواده های ایرانی پوشش داده شود.

"ایگنی موروزوف" نویسنده این مطلب، در صدر این مقاله به نکته ویژه‌ای اشاره داشته و آن اینکه عملیات گرداب از آنجا که برخورد با متعرضان به حریم خصوصی و هتک کنندگان حیثیت خانواده های ایرانی را نیز در بر داشته است، موجبات تقویت هرچه بیشتر وجهه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در میان مردم ایران را فراهم می آورد.

نگارنده مقاله مذکور با اشاره به مطالب حمید تهرانی در وبلاگ شخصی و وبلاگ مدرسه حقوق دانشگاه هاروارد، به نقل از وی می نویسد: «... بسیاری از سایت‌های مستهجن که از سوی سپاه بسته شدند سایت‌های معمولی و پیش‌پا افتاده نبودند. آنها تصاویری از زنان و دختران ایرانی را منتشر می‌کردند بدون اینکه صاحبان این تصاویر از این قضیه آگاهی داشته باشند. بسیاری از قربانیان این فیلم‌ها کسانی بودند که مورد تجاوز و اذیت آزار جنسی قرار گرفته اند...»

نگارنده در ادامه ، به نقل از تهرانی آورده است: «هک و نابودی این سایت‌ها ربطی به آزادی بیان یا سانسور نداشت. اقدام سپاه با بستن و معدوم کردن این سایت‌ها می‌تواند به عنوان یک اقدام بشردوستانه و به نفع حقوق بشر تلقی شود، زیرا این اقدام در جهت حفظ و ارتقای شرافت انسانی، زندگی خصوصی، خوش‌نامی و بقای این مردم صورت گرفته است...»

ایگنی موروزوف در ادامه می نویسد: «برای شهروندان ایرانی اگر ناممکن نباشد، ولی بسیار سخت است که بتوانند یک وکیل در امور بین‌المللی پیدا کنند که از طریق آن بتوانند از این شرکت خارجی که به حریم خصوصی این شهروندان تجاوز کرده ‌بود، شکایت کنند. همه شهروندان حتی در جوامع دمکراتیک از سانسور موضوعات مستهجن حمایت می‌کنند و این ابتکار عمل نیروهای سپاه در این مورد عجیب و موجب شگفتی نیست. آنها کاری را می‌کنند که دولت نمی‌تواند انجام دهد.»