به گزارش
گرداب، روز اینترنت پاک یا اینترنت امنتر از سال ۲۰۰۴ (۱۳۸۳) در دومین روز از دومین هفته از دومین ماه میلادی جشن گرفته میشود و هدف از آن ترویج استفاده امنتر و مسئولانهتر از فضای مجازی است.
این رویداد امسال در ۱۳۰ کشور دنیا برگزار شد و در ایران هم برای نخستین بار در دبستان نیمایوشیج واقع در منطقه ۲ تهران با حضور دانشآموزان و معلمان برگزار شد.
در این مراسم محمد جواد مطهری شریف ، کارشناس سوادرسانه ای و فضای مجازی درباره چالشها و فرصتهای اینترنت تصریح کرد: اینترنت ارتباطات را برای ما ایجاد میکند اما همانطور که در فضای واقعی ما با هرکسی ارتباط نداریم و در فضای مجازی هم نباید با هرکسی در ارتباط باشیم.
وی افزود: از طریق اینترنت می توانیم به یکسری اطلاعات و محتوای مفید دست پیدا کنیم. مثلا معلم موضوعی را برای تحقیق مشخص میکند اینترنت میتواند یکی از منابع تحقیق ما باشد در اینصورت آگاهی داشتن و درست استفاده کردن از اینترنت مستلزم این است که به هرجایی مراجعه نکنیم و از هر سایتی استفاده نکنیم چون ممکن است مثلا این کار باعث شود که اطلاعات کامپیوتر ما را به سرقت برود.
مطهری شریف با مطرح کردن مفهوم تقوا به تبیین جهتگیری کلی در مواجهه با اینترنت پرداخت و اظهار داشت: برای اینکه ما بتوانیم به اهداف خود برسیم و پیشرفت کنیم باید آدم با تقوایی باشیم. تقوا یعنی پرهیز از عوامل بازدارنده در مسیر تعالی انسانی، تمرکز بر اهداف کلیدی یکی از عوامل مهم پیشرفت است. در همین زمینه یکی از آسیبهای که استفاده نادرست از اینترنت به ما میزند به همزدن تمرکز است.
وی تصریح کرد: همه محتوایی که در اینترنت هست، لزوما مفید نیست. آن بازی دیجیتال که ذهن ما را پیوسته درگیر میکند و تمرکز ما را بهسوی خودش منحرف می کند یا مطالب انحرافی و بیارزش، طبیعتا ما را از اهداف خودمان دور می کند.