به گزارش
گرداب، ژنرال "كيت الكساندر" مسئول فرماندهي سايبري آمريكا طي مراسمي در حضور كميته نيروهاي مسلح مجلس سناي آمريكا در تاريخ 23 سپتامبر 2010 به تشريح وضعيت فرماندهي سايبري ايالات متحده پرداخت.
وي در بخشي از سخنان خود با اشاره به اينکه آمريكا بايد دفاع خود را فعال كند، يادآور شد: «در فضاي سايبر تنها دفاع "كامل"، يك دفاع ايستا است، يعني قطع كردن اينترنت و در نتيجه قرباني كردن حوزه سايبر و مزاياي اقتصادي و اجتماعي آن براي دشمنان.»
الكساندر با بيان اينكه اين كار براي آمريكا يا وزارت دفاع ممكن نيست، گفت: «در واقع گزينه "قطع كردن" براي جامعه آمريكا وجود ندارد؛ خانهها، مشاغل، مدارس، بيمارستانها، دفاتر حكومتي و در واقع سبك زندگي ما اكنون به داشتن دسترسي به شبكهها بستگي دارد. حتي اگر كامپيوتر نداشته باشيد، شما به همسايگان، همكاران و نهادهايي كه كامپيوتر دارند وابسته هستيد.»
وي افزود: «
درگيري سايبري ما يك مديريت محتاطانهٔ آسيبپذيري و شناسايي خطر است. از آنجا كه امنيت در دنياي شبكهاي یک سيستم براي مديريت آن خطرناک است، ما در فرماندهي سايبري آمريكا سيستمي از تدابير امنيتي براي شبكههاي وزارتخانهها داريم.»
اين ژنرال آمريكايي تصريح كرد: «اين سيستم عبارت است از رصد شبكه آگاهي از اوضاع؛ هشدارها، بستههاي مكمل (patch) و بهروز رساني؛ برنامههاي ضدويروس، فايروالها؛ ارزيابيهاي امنيتي عيني؛ امكان شناسايي خودكار مزاحم و مسدود كردن آن؛ جستجوهاي فعال براي بدافزارها و تيمهاي پاسخ قانوني.
ما همه اينها را با آنچه "عملياتهاي پوياي دفاع شبكهاي" ميناميم مديريت ميكنيم، و اين سنگ بناي كار ما است.ّ»
اين گزارش ميافزايد: «حفاظت را به زيرساختهاي حياتيمان گسترش دهيد؛ حدود يك نسل پيش، هنگامي كه استفاده از كامپيوترها از حالت اختياري خارج شد و براي عملكردهاي اصلي ضروري گشت، زيرساخت تقويت كننده جامعه و اقتصاد ما از يك نقطه عطف عبور كرد. رئيسجمهور اوباما حفاظت از آن زيرساخت را به يك اولويت امنيت ملي تبدیل کرده است. امروز منابع انرژي، تأسيسات، حملونقل عمومي، بانكداري، دفاتر ثبت و خيلي چيزهاي ديگر ما در "نت" هستند.»
فرماندهي سايبري ارتش آمريكا در بخش ديگري از سخنان خود تأكيد كرد: «
ارتش ما نيز براي ارتباطات بيشتر و عملكردهاي تداركاتي خود به شبكههاي طبقهبندي نشده وابسته است. اتوماسيون و شبكهسازي اگرچه فرماندهي و كنترل چنين سيستمهايي را تسهيل ميسازد، اما بُعدي از پيچيدگي و آسيبپذيري را نيز به آن ميافزايد كه بهوجود آورندگان آن هرگز پيشبيني نميكردند. به همين خاطر محافظت و دفاع از سيستمهاي قديمي كه زيرساختهاي حياتي ما را ميچرخانند ذاتاً مشكلتر از سيستمهاي مدرني هستند كه امروزه ساخته ميشوند.»
اين ژنرال آمريكايي در ادامه با بيان اينكه "هيچكس تاكنون به طور جدي به اينها حمله نكرده اما ما شاهد كاوش آن سيستمها از سوي دشمنان خود بودهايم"، افزود: «ما به اندازه كافي شواهد آسيبپذيري آنها در نتيجه بلاياي طبيعي و اشتباهات تصادفي را مشاهده كردهايم كه اكنون در مورد آثار بالقوه يك حمله واقعي عليه بخشهايي از زيرساخت شبكهاي خود نگران باشيم.»
الكساندر در بخشي ديگر از سخنان خود گفت: «وزارت امنيت داخلي اين وظيفه خطير را بهعهده داشته كه با همياري با نهادهاي دولتي، خصوصي و بينالمللي امنيت فضاي سايبر را تامين کند و داراييها و سيستمهاي سايبري آمريكا و همكاران ما در راه رسيدن به اين هدف هستند.»
فرماندهي سايبري ارتش آمريكا تصريح كرد: «نياز آمريكا بالاست و زماني براي از دست رفتن وجود ندارد، چرا كه حملات و آثار بالقوه آنها تفاوتي بين كاربران نظامي و غيرنظامي قائل نخواهند شد. ممكن است حملات از جانب يك كشور دشمن، يك گروه تروريستي، يا حتي يك فرد شرور صورت بگيرند. وزارت امنيت داخلي ممكن است به ابزار و مشاوره تخصصي از جانب NSA و فرماندهي سايبري نياز داشته باشد؛ هر دوي اين سازمانها آماده مساعدت هستند. به علاوه،
در صورت وقوع يك حمله بايد تلاش کنیم كه در سراسر دولت به صورت هماهنگ واكنش نشان دهيم.»
كيت الكساندر در ادامه با تأكيد بر اينكه آمريكا بايد دفاع گروهي را تقويت كند، گفت: «من دوست دارم سايبر را يك ورزش تيمي بخوانم؛ دفاع موفق در هر قسمت به تلاشهاي مشترك دستگاهها، صنعت، همپيمانان و همكاراني بستگي دارد كه از شبكههاي خود در مقابل مشكلاتي كه ميتوانند همه آنها را تحت تأثير قرار دهند، مراقبت ميكنند. هر يك از ما، همكاران، دوستان و خانوادههاي ما، همگي شركتكننده هستيم.»
وي افزود: «
براي اجتناب از قرباني شدن، بايد گامهايي مثبت و مداوم جهت جلوگيري از اين نتيجه برداريم. ما همگي بخشي از يك راهحل مركب براي يك مشكل مشترك هستيم. همه ما سهم خود را انجام ميدهيم تا پيچيدگي دنياي جديدمان را درك كرده و آسيبپذيري خود را كاهش دهيم. اگر
كاربران در خانهها و دفاتر خود بستههاي نرمافزاري مكمل (patch) و بهروز رسانيهاي توصيه شده از سوی سازندگان را دانلود و نصب كنند، بسياري از مسائلي كه ما را شبها و اواخر هفته سر كار نگه ميدارند حل خواهند شد.»
فرماندهي سايبري ارتش آمريكا تأكيد كرد: «اين چيز تازهاي نيست، خيلي دشوار است كه نگاهمان به امنيت همانند نگاهمان به قفل و ميله و نگهبان باشد. امنيت هميشه ناراحتكننده است و اين ناراحتي در فضاي سايبر بيش از ديگران مشهود است چرا كه "بهروز بودن" مستلزم صرف وقت است. با اين حال، هزينه حمله موفق خيلي بيشتر از هزينه اتصال و استفاده از نرمافزار و سختافزار براي متصل بودن است.»
به گفته الكساندر، برقراري امنيت نيازمند استانداردها و اصطلاحات مشترك و به اشتراكگذاري حجمهاي عظيمي از اطلاعات به موقع است، ما در فرماندهي سايبري همكاريهاي نظامي و اطلاعاتي قوي و آزمايش شدهاي با همپيمانانمان داريم كه در شكل دادن به يك تصوير عملياتي مشترك كمك ميكند. ما در صدديم اين حلقه همكاريها را گسترش دهيم.
هيچ يك از ما آنقدر اختيار، توانمندي، يا منابع ندارد كه بتواند به تنهايي كار كند. ما بايد با يكديگر كار كنيم.
اين ژنرال آمريكايي در ادامه سخنان خود يادآور شد: «بيشتر كارهاي اوليه براي ساختن اولين شبكههاي اشتراك دادههاي كامپيوتري را آمريكا انجام داده و بسياري از نوآوريها در بخشهاي نرمافزار و سختافزار هنوز هم از اين كشور منبعث ميشوند. با اين وجود، پيشگامي ما هرگز صرفاً تكنولوژيكي نبوده است.»
وي تأكيد كرد: «من متقاعد شدهام كه راهحل
نقاط ضعف ما در فضاي سايبر در وهله اول فرهنگي خواهد بود، ما الزاماً به تكنولوژي "بهتر" نسبت به ديگران در زمينههايي مانند پهناي باند، ذخيرهسازي، نسخههاي نرمافزار، سرعتهاي عملياتي، حجم حافظه و غيره نياز نداريم. در هر صورت، برتريهاي صرفاً تكنولوژيكي احتمالاً در دنياي شبكهاي ما زياد ديرپا نخواهند بود.»
فرمانده سايبري ارتش آمريكا در ادامه گفت: «برتري ما بايد در نحوه كنار هم گذاشتن اين ابزارها در سيستمها نهفته باشد؛ بهويژه سيستمهاي افراد، پروتكلها و ماشينهايي كه بتوانند به طور قابل اطميناني در كنار يكديگر به سرعت كار كنند تا ضعفها را بشناسند، اطلاعات را به اشتراك بگذارند، ريسكها را ارزيابي نموده، تدابيري را توصيه کنند و راهحلهاي جديد را بهكار بگيرند.»
وي افزود: «اگرچه فرماندهي سايبري آمريكا اختياري در رفع نيازمنديهاي خود نخواهد داشت، اما ما در تعريف نيازمنديها به فرماندهي راهبردي آمريكا كمك خواهيم كرد. همچنين ما در فرماندهي سايبري در "چهارچوب امنيت پايدار" شركت خواهيم كرد. اين چهارچوب گروهي متشكل از نمايندگان وزارتخانههاي دفاع و امنيت كشور و مدير امنيت ملي است كه به طور مرتب با سران بخش خصوصي و كارشناسان عرصه سايبر ملاقاتهايي انجام ميدهند.»
الكساندر با بيان اينكه فرماندهي سايبري آمريكا اين همكاري را براي كمك به بخش خصوصي در پرداختن به تهديد امنيت سايبري اساسي قلمداد ميكند، خاطرنشان كرد: «اين قرارگاه با "آژانس پروژههاي تحقيقات پيشرفته دفاعي" همكاري كرده و از يك محيط "دامنه سايبري ملي" براي ساختن توانمنديهاي خود در اين زمينه پشتيباني ميكند و بالاخره، يك الزام ديگر، ايجاد توانمندي "نيروي كار سايبري" در نيروهاي مسلح است.»
فرماندهي سايبري آمريكا در نتيجهگيري سخنان خود با تأكيد بر اينكه متقاعد شدهام، با ايجاد اين فرماندهي گامي مهم براي ملتمان برداشتهايم، گفت: «من فلسفهمان درباره مديريت فعالانه شبكه اطلاعات جهاني را –نهتنها براي دفاع، بلكه براي استفاده از آن به عنوان ابزاري جهت كمك به جنگجويان، طراحان و فرماندهان خود بهواسطه حفظ وسعت آزادي عمل آنها تا حد ممكن- توضيح دادم و گفتم
تا جايي كه بتوانيم و از ما خواسته شود، آماده خواهيم بود تا از توانمنديهاي خود براي مقابله با هرگونه استفاده خصمانه از فضاي سايبري عليه آمريكا، منافع و زيرساختهاي آن، يا دولتهاي ديگر استفاده كنيم.»
ژنرال الكساندر وعده داد: «ما اين فرماندهي جديد را مطابق با تمام قوانين حاكم بر حريم خصوصي و آزاديهاي مدني شهروندان آمريكا و بر اساس رهنمونهاي مقامات فرماندهي ملي و در ارتباط نزديك با همكاران عملياتي خود در وزارتهاي خارجه، دفاع و امنيت كشور، نيروي انتظامي، جامعه اطلاعاتي و صنعت و دانشگاه به راه انداختهايم.»
وي در پايان سخنان خود خاطرنشان كرد: «ما بايد اين كار را درست انجام دهيم، چرا كه معتقدم امنيت ملت ما به آن بستگي دارد. ما تلاش ميكنيم اين چالش را حل كنيم تا شايستگي اعتماد شما را داشته باشيم. با كمك و راهنمايي شما شكي ندارم كه ميتوانيم موفق شويم.»
منبع:
فارس