به گزارش
گرداب، فتاحی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه پس از یک دوره مذاکره دولت با تلگرام برخی از مردم همچنان تصور میکنند دولت توافقاتی پشت پرده با تلگرام داشته که تلگرام حتی به فیلتر شدن خود در ایران اعتراض نکرد و با این وجود برخی کانالهای مخالف نیز در تلگرام بسته می شود، آیا توافقی بین دولت و تلگرام وجود دارد؟ گفت: وزارت ارتباطات در یک دورهای مأموریت پیدا کرد با تلگرام مذاکره داشته باشد.
وی تاکید کرد: هر سرویسی که آورده اقتصادی دارد و بخش وسیعی از مردم از آن استفاده می کنند باید در چارچوبی قرار گیرد و در همه دنیا نیز سرویسهای که در حوزه فضای مجازی به صورت گسترده فعالیت میکنند با حاکمیت تعاملاتی دارند که منطقی بود برای یک اپلیکیشن با ۴۰ میلیون کاربر نیاز بود نیز مذاکرات معاملاتی انجام شود.
فتاحی تاکید کرد: این مذاکرات با اجازه شورای عالی فضای مجازی و دادستانی وقت انجام شد که مذاکرات به نتیجه نرسید و گزارش آن ارائه شد که این موضوع مربوط به بیش از یک سال قبل است.
رییس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت در پاسخ به سوال دیگر درباره اینکه اخیراً مجلس موضوع تحقیق و تفحص از مذاکرات وزارت ارتباطات با تلگرام را بار دیگر در دستور کار قرار داده است آیا پس از مذاکره یک سال پیش مذاکره جدیدی انجام شده است؟ گفت: پس از آن دوره مذاکره هیچ مذاکره دیگری نبوده است که آن هم با اجازه مراجع ذیصلاح بوده است. اکنون برخی نمایندگان مجلس تلاش دارند القا کنند که وزارت ارتباطات در این مذاکرات خودسرانه حضور پیدا کرده در حالیکه که اتفاقا در جلسه شورای عالی فضای مجازی که این وظیفه به وزارت ارتباطات موکول شد نمایندگان مجلس نیز حضور داشتند.
وی در پاسخ به این سوال که پیش از این وزرای وقت اعلام میکردند برای ارتباط با تلگرام به آنها ایمیل زدهایم، مذاکره ای که درباره آن صحبت می کنید از چه طریقی انجام شده است، گفت: مذاکرات حضوری نیز بوده است.
فتاحی در پاسخ به این سوال که آیا پس از فیلتر تلگرام در ایران، تلگرام مذاکرهای با ایران داشته است یا ایران مذاکرهای با تلگرام انجام داده است، گفت: خیر، هیچ مذاکرهای بین وزارت ارتباطات و تلگرام اتفاق نیفتاد، از سمت وزارت ارتباطات هیچ درخواستی نبوده و تلگرام نیز درخواستی برای مذاکره نداشت.