ناظر ارشد اینترنت در چین اقداماتی برای مقابله با فرهنگ طرفداری از سلبریتیها در فضای آنلاین اعلام کرده است. این ناظر تصمیم دارد گروههای طرفداری از سلبریتیها در فضای مجازی را قانونمند کند.
به گزارش گرداب، چین با آنچه فرهنگ پر هرج و مرج طرفدارای از سلبریتیها مینامند مقابله میکند. در همین راستا پس از چند جنجال مربوط به سلبریتی ها، پلتفرمهای اینترنتی را از انتشار فهرست محبوبیت سلبریتیها منع و قوانینی را برای فروش کالاهایی تعیین میکند که برای طرفداران این افراد تولید و فروخته میشود.
سازمان فضای مجازی چین (CAC) علیه انتشار هرگونه محتوای مخرب در گروههای طرفداری سلبریتیها اقدام میکند و کانالهای بحث و گفتگویی که با انتشار اخبار سلبریتیها در جامعه مشکلاتی به وجود میآورند، را تعطیل میکند.
همچنین پلتفرمهای اینترنتی از این پس نمیتوانند فهرست سلبریتیها و ستارههای پرطرفدار را منتشر کنند و گروههای طرفداری این افراد نیز باید قانونمند شوند.
علاوه بر آنچه گفته شد ناظر اینترنتی چین، برنامههای تلویزیونی را از دریافت هزینه از طرفداران برای رأی دهی آنلاین به بازیگر مورد علاقه شأن ممنوع کرده است. از سوی دیگر از کاربران خواسته شده از خرید کالاهای مربوط به برند سلبریتیها خودداری کنند.
سازمان فضای مجازی چین در بیانیهای اعلام کرد: رگولاتورها باید احساس مسئولیت بیشتری کنند و امنیت سیاسی و ایدئولوژی در فضای آنلاین را حفظ کنند.
این در حالی است که چین قوانین سختگیرانهای در بخشهای مختلف از بازیهای رایانهای گرفته تا فیلم و موسیقی دارد.
در این اواخر گروه هایآنلاین طرفداری از سلبریتیها به یک پدیده نوظهور در این کشور تبدیل شدهاند و به نوشته یکی از روزنامههای داخلی پیش بینی میشود درآمد حاصل از اقتصاد این فرهنگ نوظهور تا ۲۰۲۲ میلادی به ۱۴۰ میلیارد یوان (۲۱.۵۹ میلیارد دلار) برسد.
البته تأثیر آن بر نوجوانان و کودکان و ایجاد اختلال در جامعه نیز انتقاداتی را در پی داشته است. گروههای طرفداری سلبریتیهایی که با یکدیگر رقیب هستند در فضای آنلاین با یکدیگر جدال میکنند یا مبالغ هنگفتی برای رأی دادن به ستارههای محبوب شأن در مسابقههای تلویزیونی هزینه میکنند.
به عنوان مثال هنگامیکه «کریس وو» (یک خواننده کانادایی چینی) به اتهام آزار جنسی در پکن دستگیر شد، گروههای طرفداری اش برای دفاع از او به شبکههای اجتماعی هجوم آوردند. بعداً بیشتر این حسابهای طرفداری و همچنین حسابهای کاربری وی تعطیل شدند.
از سوی دیگر سرویس پخش آنلاین فیلم چین به نام iQiyi (معادل نتفلیکس در آمریکا) در اوایل سال جاری میلادی با انتقادات بسیار گستردهای روبرو شد. در یکی از برنامههای استعدادیابی این سرویس، تماشاچیان برای رأی دادن به گروههای شرکت کننده در مسابقه باید محصولاتی که دارای کدهای رأی گیری خاص بودند را میخریدند. هفته گذشته این سرویس اعلام کرد از این پس مسابقههای استعداد یابی را پخش نمیکند.
از همین رو مقامات چینی پس از چند جنجال بزرگ، سلبریتیهای داخلی این کشور را هدف گرفتند.