Gerdab.IR | گرداب

تفاوت کیف پول سرد و کیف پول گرم در ارز‌های دیجیتال

تفاوت کیف پول سرد و کیف پول گرم در ارز‌های دیجیتال
تاریخ انتشار : ۰۴ مهر ۱۴۰۰

به‌طور کلی دو نوع کیف پول برای نگه‌داری ارز‌های دیجیتال وجود دارد و اصلی‌ترین تفاوت این دو در مقدار امنیتی است که ارائه می‌دهند.

به گزارش گرداب - اگر تازه به دنیای ارز‌های دیجیتال قدم گذاشته‌اید، باید بدانید که اساسی‌ترین و ضروری‌ترین قدم بعد از خرید رمزارز، یادگیری اصول اولیه امن نگه داشتن آن است.

بعد از خرید رمزارز برای ذخیره، ارسال یا دریافت آن، به یک والت یا کیف پول نیاز خواهید داشت. در واقع این کیف پول مانند حساب بانکی دیجیتال برای رمزارزهایتان عمل می‌کند.

کیف پول‌های ارز‌های دیجیتال نرم‌افزار یا سخت‌افزار‌هایی هستند که برای نگه‌داری کلید خصوصی و کلید عمومی ارز‌های دیجیتال به کار می‌روند و قابلیت مدیریت رمزارز‌ها یا ارتباط با شبکه بلاک چین برای افراد فراهم می‌کنند.

کیف پول‌های رمزارز‌ها به دو دسته‌ی کلی تقسیم می‌شوند:

کیف پول‌های گرم
کیف پول‌های سرد

هر کدام از این دو نوع کیف پول قابلیت‌ها و سطح امنیتی متفاوتی ارائه می‌کند و انتخاب بین آن‌ها برای افراد با نیاز‌ها و سلیقه‌های مختلف، متفاوت است.

این دو دسته، زیردسته‌های مختلفی شامل موارد زیر دارند:

کیف پول‌های گرم
کیف پول‌های دسکتاپ مانند Electrum و Atomic wallet
کیف پول‌های موبایل مانند Edge و Trust wallet
کیف پول‌های تحت وب مانند Freewallet
کیف پول‌های ترکیبی مانند BTCpay و Blockchain.com
کیف پول‌های سرد
کیف پول‌های سخت‌افزاری مانند لجر، Trezor و Coolwallet
کیف پول‌های کاغذی
کیف پول‌های سرد همگی کیف پول آزاد یا Non-custodial هستند و کنترل کامل دارایی‌ها و کلید‌های خصوصی و عمومی را در اختیار خود کاربران قرار می‌دهند؛ اما کیف پول‌های گرم می‌توانند Custodial هم باشند؛ به این معنا که سروری کلید خصوصی کاربر را به نمایندگی از او نگه‌داری می‌کند.

مهم‌ترین تفاوت بین کیف پول‌های سرد و کیف پول‌های گرم در این است که کیف پول‌های گرم به اینترنت متصل هستند؛ چرا که سرور باید به کلید خصوصی کاربر داشته باشد. اما کیف پول‌های سرد قابل استفاده آفلاین هستند و به همین دلیل گزینه امن‌تری برای نگه‌داری دارایی‌های دیجیتال محسوب می‌شوند.

تفاوت کیف پول سرد و کیف پول گرم در ارز‌های دیجیتال
در ادامه هر کدام از این کیف پول‌ها را با جزئیات بیشتری بررسی می‌کنیم:

کیف پول‌های گرم

هنگامی که کاربری در صرافی آنلاین حسابی ایجاد می‌کند یا برای موبایل و دسکتاپ خود کیف پولی دانلود می‌کند؛ در واقع کیف پول گرم ساخته است. کیف پول گرم برای افرادی مناسب است که به‌صورت روزانه رمزارز می‌خرند، می‌فروشند یا جابه‌جا می‌کنند.

به دلیل اتصال کیف پول‌های گرم به اینترنت روی موبایل یا دسکتاپ، امکان انجام تراکنش‌ها تنها با فشردن چند کلیک در آن‌ها وجود دارد و بنابراین اگر روزانه تراکنش‌های زیادی انجام می‌دهید یا از رمزارزهایتان برای پرداخت آنلاین استفاده می‌کنید، بهتر است مقداری از ارز‌های دیجیتال خود را در این گونه کیف پول‌ها ذخیره کنید.

کیف پول‌های صرافی‌ها از نوع کیف پول گرم محسوب می‌شوند؛ اما بعضی از آن‌ها ترجیح داده‌اند برای ایمنی بیشتر، قسمت زیادی از دارایی کاربرانشان را به‌صورت آفلاین ذخیره کنند.

کیف پول‌های گرم به دلیل راه‌اندازی آسان، استفاده راحت و سریع، متداول‌ترین و رایج‌ترین نوع کیف پول‌های ارز‌های دیجیتال شناخته می‌شوند؛ اما یک نقطه ضعف بزرگ دارند: ارائه نکردن امنیت کافی

وصل بودن مدام کیف پول‌های گرم به اینترنت، خطرات امنیتی و سرقت‌های سایبری، دارایی‌های موجود در این کیف پول‌ها را تهدید می‌کنند و معمولا توصیه می‌شود که افراد مقادیر زیاد ارزم دیجیتال را برای مدت طولانی، حتما در کیف پول‌های سرد و آفلاین ذخیره کنند.

تفاوت کیف پول سرد و کیف پول گرم در ارز‌های دیجیتال
کیف پول‌های سرد

کیف پول‌های سرد گزینه‌ای امن‌تر برای نگه‌داری رمزارز‌ها محسوب می‌شوند؛ چرا که در حالت عادی به اینترنت متصل نیستند و می‌توان آن‌ها را تنها هنگام ارسال یا دریافت ارز دیجیتال به اینترنت وصل کرد.

کیف پول‌های سخت‌افزاری و کیف پول‌های کاغذی هر دو از نوع کیف پول سرد هستند؛ اما کیف پول‌های سخت‌افزاری در محبوب‌تر از کیف پول‌های کاغذی هستند؛ چرا که انجام تراکنش از طریق آن‌ها راحت‌تر است و شرکت سازنده نیز خدمات پشتیبانی برای مشتریان ارائه می‌کند.

کیف پول‌های سخت‌افزاری برای ذخیره کلید خصوصی از رابط فیزیکی مانند پورت USB استفاده می‌کنند؛ این کار باعث می‌شود هکر‌ها یا برنامه‌های مخرب به اطلاعات کاربران دسترسی نداشته باشند.

برای نگه‌داری رمزارز‌ها در کیف پول سرد باید دارایی خود را از یک کیف پول گرمی مانند تراست والت به آدرس کیف پول سرد خود ارسال کنید؛ از طرف دیگر، اگر بخواهید ارز دیجیتال را به شخصی دیگر منتقل یا از طریق صرافی به پول نقد تبدیل کنید، باید کیف پول سرد خود را با استفاده از نرم‌افزار ارائه‌شده توسط شرکت سازنده آن به اینترنت وصل کنید و تراکنش را با امضای کلید خصوصی خود انجام بدهید.

کیف پول‌های کاغذی عملکردی مشابه کیف پول‌های سخت‌افزاری دارند؛ با این تفاوت که آدرس کیف پول و کلید خصوصی روی تکه کاغذی چاپ می‌شود و خبری از پورت USB نیست.

کیف پول‌های کاغذی را به دلیل آسیب‌پذیر بودن، باید در مکانی مانند گاوصندوق نگه‌داری کرد تا به‌راحتی پیدا نشوند یا در اثر رطوبت یا حرارت از بین نروند.

برای ارسال و خرج کردن موجودی در کیف پول کاغذی باید اطلاعات چاپ‌شده روی آن را با برنامه‌های اسکن کد QR به کیف پول گرمی مانند اتمیک والت منقل کرد.

کیف پول‌های سرد امنیت بسیار بالایی برای نگه‌داری ارز‌های دیجیتال ارائه می‌دهند؛ اما با توجه به زمان‌بر بودن انجام تراکنش‌ها، برای استفاده روزمره گزینه مناسبی به شمار نمی‌روند.

انتخاب کیف پول مناسب

بعد از معرفی دو نوع کیف پول ارز‌های دیجیتال، در ادامه آن‌ها را با هم مقایسه می‌کنیم:

کیف پول‌های گرم برای انجام تراکنش‌های روزمره و کیف پول‌های سرد برای ذخیره و نگه‌داری بلندمدت ارز‌های دیجیتال مناسب است.

کیف پول سرد امنیت بیشتری نسبت به کیف پول گرم فراهم می‌کند.
کیف پول گرم به دائما به اینترنت متصل است؛ اما کیف پول سرد تنها در زمان انجام تراکنش‌ها به اینترنت نیاز دارد.

کیف پول گرم رایگان است و کیف پول سرد با قیمت‌های مختلفی در بازار وجود دارد.
کیف پولی که انتخاب می‌کنید باید آزاد (Non-custodial) باشد و اطلاعات و کلید خصوصی دارایی خود را به هیچ وجه در اختیار شخص دیگری قرار ندهید

انتخاب کیف پول‌ها به نیاز هر فرد بستگی دارد: برای مثال اگر فردی بخواهد بیت کوین بخرد و از آن به عنوان پس‌اندازی برای آینده استفاده کند، بهتر است دارایی ارزی خود را در کیف پول‌های سرد قرار بدهد؛ اما اگر به‌طور مداوم تراکنش ارز‌های دیجیتال انجام می‌دهید، بهتر است بخشی از دارایی‌های مورد نیاز خود را برای مبادلات در کیف پول گرمی (مانند کیف پول موبایلی یا دسکتاپ) نگه‌داری کنید.

برخی از کیف پول‌ها تنها از یک رمزارز پشتیبانی می‌کنند و برخی دیگر قابلیت ذخیره‌سازی صد‌ها رمزارز را دارند.

منبع: زومیت