دبیر شورای عالی فضای مجازی در راستای فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای روشنگری، ایجاد بسیج مردمی در این فضا را برای «جهاد تبیین» الزامی دانست.
به گزارش گرداب، سید ابوالحسن فیروزآبادی درباره فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای روشنگری گفت: مقام معظم رهبری همه جوانها را به خصوص در سالهای اخیر خطاب قرار داده اند تا در این جنگ نرمی که از ویژگیهای دهههای اخیر است از امکان و فرصتی که برای آحاد ملت وجود دارد و میتوانند در سطح جهانی مخاطب گزینی کنند، برای روشنگری و تبیین استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه فضای مجازی پوشش جهانی دارد و مخاطب در آن فعال است و میتواند مخاطب گزینی کند، افزود: تعبیرات مقام معظم رهبری در این حوزه قبلاً با عناوین «جنگ نرم» و «آتش به اختیار فرهنگی» مطرح شده و به این معنا است که همه موظف هستند تا در جهاد تبیین و توضیح گری مشارکت کنند و با تعبیر ایشان به جهاد، نوعی وظیفه شرعی بر گردن مؤمنین ایجاد شده تا در این فضا فعال و هوشیار باشند.
فیروزآبادی تاکید کرد: آنچه که مسلم است در فضای مجازی برخلاف فضای رسانههای جمعی که قبلاً وجود داشت و ارتباط یک طرفه بود، مخاطب، فعال و ارتباط شبکهای است که این خصوصیات فضای مجازی مورد توجه مقام معظم رهبری قرار گرفته است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه در تبیین مسائل امروزه بهتر است که هر طبقه و صنفی مخاطب خود را در آن طبقه و صنف با توجه به ویژگیهای آن طبقه (سنی، اجتماعی، فرهنگی و …) داشته باشد، ادامه داد: بر همین اساس به طور مثال دانش آموزان باید دانش آموزان را و معلمان باید معلمان را خطاب قرار دهند.
وی با تاکید بر اینکه جهاد تبیین نباید باعث کوتاهی مسئولیت مسئولان آن فضا در انجام تکالیفشان شود، تصریح کرد: در این فضا ما قابلیت این را داریم که همه به تکلیف تبیین گری در این فضا بپردازند و خوشبختانه آمارهایی که از میزان ضریب نفوذ کاربران فضای مجازی در کشور وجود دارد نشان دهنده آن است که همه طبقات اجتماعی ما به اندازه بسیار خوب و حتی در سطح کشورهای توسعه یافته، در این فضا فعال هستند.
فیروزآبادی به وظیفه مسئولان در خصوص انجام این جهاد اشاره کرد و افزود: وظیفه ما است تا به طرق مختلف همچون افزایش سطح سواد فضای مجازی در جامعه کمک کنیم تا مردم برای انجام تکالیفی که از سوی بزرگان در این حوزه مطرح میشود، کنشگری فعال داشته باشند و تولید محتوا کرده و مخاطب گزینی و مخاطب یابی کنند.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به اینکه در فضای مجازی شبکههای اجتماعی بسیاری با سرمایه گذاریهای بیگانگان و دهها شبکه تلویزیونی ملت ایران را مورد آماج مطالب شبهه افکن و دلسرد کننده قرار میدهند گفت: بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری همه مردمی که در زیست بوم فضای مجازی زندگی میکنند نه به صورت یک فعالیت تشکیلاتی و سازمان یافته، بلکه به صورت شبکهای و به میزان دانش، زمان بندی و شرایطی که دارند حضور یافته و فعال باشند و اجازه ندهند تا انتخاب شوند؛ بلکه باید گزینش کننده مطالب و کانالها و وبسایتها باشند و در هر شبکهای که حضور یافتند وظیفه ملی و شرعی خود را که همانا فعال بودن است به انجام برسانند.
وی افزود: خوشبختانه تاکنون ملت عزیز ایران توانستند در این حوزه فعالیت خوبی به خصوص روی سکوهای خارجی که در کشور فعال است داشته باشند؛ تا جایی که این سکوها مجبور به حذف برنامهها، کاربران و حتی برخی از مطالب کاربران ایرانی شدند که اینها همه نشاندهنده توفیقاتی است که بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری در سالهای اخیر به دست آمده است.