Gerdab.IR | گرداب

شرکت «ان‌ویدیا» زیر ذره‌بین نهاد‌های نظارتی

شرکت «ان‌ویدیا» زیر ذره‌بین نهاد‌های نظارتی
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۴۰۰

خریداری شرکت «آرم» توسط «انویدیا» بحث و حدیث‌های بسیاری به همراه داشته است.

به گزارش گرداب، طبق گزارشات به دست آمده، پیشنهاد خرید ۴۰ میلیارد دلاری شرکت سازنده تراشه آرم (Arm) توسط شرکت سازنده سیستم‌های کامپیوتری انویدیا (Nvidia)، تحت بررسی بیش‌تر و دقیق‌تر سازمان نظارت بر رقابت و بازار‌های انگلیس قرار خواهد گرفت.

وزیر خارجه انگلیس در امور دیجیتال، فرهنگ، رسانه و ورزش، نادین دوریس، به سازمان نظارت بر رقابت و بازار‌های انگلیس دستور داده است تا فاز دوم تحقیقات را آغاز کند. این تحقیقات، ۲۴ هفته طول خواهد کشید تا خطراتی که امنیت ملی را تهدید می‌کند و نگرانی‌های رقابتی در رابطه با این معامله مشخص شود.

فاز اول تحقیقات در ماه آگوست ۲۰۲۱ تکمیل شد که در نتیجه آن، آندره آ کوچلی که مدیر اجرایی سازمان نظارت بر رقابت و بازار‌های انگلیس است، اظهار داشت که این معامله باعث محدود شدن دسترسی شرکت‌های دیگر به فناوری‌های کلیدی خواهد شد.

علاوه بر سازمان نظارت بر رقابت و بازار‌های انگلیس، اتحادیه اروپا نیز در اواخر ماه اکتبر ۲۰۲۱، تحقیقات خود را در رابطه با این معامله انجام داد، زیرا اگر انویدیا موفق به خرید شرکت آرم شود، مزایای ناعادلانه‌ای در اختیار خواهد داشت.

مدیرعامل انویدیا، جنسن هوانگ، قبلا اعلام کرده بود که تا ماه مارس ۲۰۲۲ این معامله به سرانجام خواهد رسید، اما با تحقیقات و بررسی‌هایی که در حال انجام است، او دوباره اعلام کرد که این توافق دیرتر انجام خواهد شد. در سال ۲۰۱۶، شرکت ژاپنی سافت بانک در معامله‌ای به ارزش ۳۱ میلیارد دلار، شرکت آرم را خریداری کرده بود.

شرکت «ان‌ویدیا» زیر ذره‌بین نهاد‌های نظارتی

شرکت آرم در دنیای فناوری، موضع خنثی‌ای دارد، زیرا فقط طرح‌واره خود را در اختیار غول‌های فناوری مانند سامسونگ و اپل قرار می‌دهد و سپس این شرکت‌ها، سخت‌افزار را تولید و در دستگاه‌های خود نصب می‌کنند.

از آن‌جایی که انویدیا رقیب بسیاری از مشتریان شرکت آرم محسوب می‌شود، قانون‌گذاران نگران هستند که مبادا انویدیا با انجام این معامله، به شرکت آرم اجازه طراحی تراشه‌های قدرتمند برای رقیبانش را ندهد.

مایکروسافت و گوگل نیز نگران همین موضوع هستند. در صورتی که انویدیا موفق به خرید شرکت آرم شود، می‌تواند تصمیم بگیرد که شرکت آرم برای چه شرکت‌هایی طرح‌واره بسازد، چطور آن‌ها را بسازد و با چه قیمتی آن‌ها را بفروشد.

این معامله نه تنها روی رقیبان انویدیا، بلکه روی مصرف‌کنندگان نیز تأثیر خواهد گذاشت. در حال حاضر، کمبود تراشه امکان خرید برخی از وسایل مانند PS۵، XboX Series X/S و کارت‌های گرافیک جدید را دشوار کرده است و اگر انویدیا تصمیم بگیرد تا شرکت آرم، فناوری خود را فقط در اختیار انویدیا قرار دهد، تراشه‌های موجود یا کیفیت و عملکرد نامطلوبی خواهند داشت و یا قیمت آن‌ها به شدت گران خواهد شد.
منبع:
The Verge