معاون وزیر ارتباطات گفت: شبکه ملی اطلاعات، مهمترین موضوع وزارت ICT در دولت سیزدهم است و معماری سازمانی بر بستر شبکه ملی اطلاعات نیازمند توسعه است.
به گزارش گرداب، محمد خوانساری در وبینار پنجمین همایش ملی پیشرفتهای معماری سازمانی با تاکید بر محور «معماری سازمانی پیشران ارائه خدمات الکترونیکی هوشمند و یکپارچه بر بستر شبکه ملی اطلاعات» بیان داشت:
شبکه ملی اطلاعات، مهمترین موضوع وزارت ICT در دولت سیزدهم است و معماری سازمانی به عنوان پیشران خدمات الکترونیکی هوشمند بر بستر شبکه ملی اطلاعات است که باید از جنبه فناورانه و کاربردی در کشور توسعه یابد.
معماری سازمانی، راهکاری موفق و تجربه شده برای ایجاد تعاملپذیری، ارائه خدمات مطلوب و یکپارچه به شهروندان است و کارآمدی ساختار و فرآیندها در سازمانهای ارائه دهنده خدمت را به دنبال دارد.
وی در خصوص اقدامات انجام شده در راستای اجرای دولت الکترونیکی توسط سازمان فناوری اطلاعات گفت: نظام تأیید هویت شامل سامانه سماوا و پایگاههای اطلاعاتی پایه هویتی و نیز ایجاد زیرساختهای فنی اعم از شبکه ملی اطلاعات و زیرشبکههای دستگاهی، چارچوب ملی معماری سازمانی، مرکز ملی تبادل اطلاعات، چارچوب ملی تعاملپذیری و مرکز داده دولت است که زیرساختهای یاد شده به منظور تحول آفرینی دستگاههای اجرایی در ارائه خدمات فناوری اطلاعات مانند پیشران خدمات دستگاههای اجرایی است.
در همین راستا سازمان فناوری اطلاعات ایران، درگاههای دسترسی نیز ایجاد کرده است که میتوان در میان اهم آنها به پیام ایران، کارپوشه ملی ایرانیان، سکوی دولت همراه، درگاه دادههای باز، پنجره واحد صدور مجوزهای کسب و کار، پنجره واحد مدیریت زمین، درگاه خدمات دولت هوشمند و درگاه خدمات دستگاههای اجرایی اشاره کرد.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، تصریح کرد: معماری سازمانی پیش نیاز ارائه خدمات الکترونیکی کارا و اثربخش است که نیازمند گذار از چهار مرحلهی شناسایی خدمات و مدلسازی فرآیندها، انطباق خدمات و فرآیندها با قوانین و مقررات مربوطه، باز مهندسی خدمات و فرآیندها و نیز ایجاد سکوی نرمافزاری و درگاههای دسترسی است.
در این میان، راهکارهای نیل به معماری سازمانی در حرکت به سمت تحول دیجیتالی مبتنی بر خودکارسازی همه چیز، ایجاد تشکیلات چابک، فناوریهای مدرن و تغییر نگرش از پروژه به پلتفرم است.
خوانساری در خاتمه از دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان میزبان برگزاری وبینار خواست، نسبت به جمعبندی نکات مهم و کاربردی در این همایش اقدام کنند و ضمن به اشتراک گذاری آن مسیر حرکتی در حوزه معماری سازمانی را هموار کنند.