Gerdab.IR | گرداب

راه‌اندازی سامانه‌ای برای رتبه بندی شهر‌ها در شاخص هوشمندسازی

راه‌اندازی سامانه‌ای برای رتبه بندی شهر‌ها در شاخص هوشمندسازی
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر ۱۴۰۰

رئیس مرکز تحقیقات شهر هوشمند ایران: در فاز دوم شهر‌های بزرگ با جمعیت ۵۰۰ هزار تا یک میلیون نفر و در فاز سوم شهر‌هایی با جمعیت ۲۰۰ هزار تا ۵۰۰ هزار نفر پیش بینی شده است.

به گزارش گرداب، امین فرجی با اشاره به راه‌اندازی سامانه‌ای برای رتبه بندی شهر‌ها در شاخص هوشمندسازی، اظهار کرد: بر اساس خروجی این سامانه در سال آینده جایزه ملی شهر هوشمند اعطا خواهد شد.

وی به فرآیند اجرای این طرح اشاره کرد و افزود: ما برای اجرای این طرح کمیته ملی شهر هوشمند را تشکیل دادیم و در آن شاخص‌های شهر هوشمند را بر اساس منابع بین المللی، چون ایزو استخراج کردیم.

رئیس مرکز تحقیقات شهر هوشمند ایران خاطرنشان کرد: بر این اساس ۲۰ شاخص رتبه‌بندی شهر هوشمند تعریف شد که از آن جمله می‌توان به "آموزش"، "سلامت"، "انرژی"، "ساختمان"، "حمل و نقل"، "مدیریت پسماند"، "همکار استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان در هوشمندسازی" و "استفاده از اینترنت اشیا" اشاره کرد.

فرجی اضافه کرد: ذیل این ۲۰ شاخص اصلی، ۱۴۰ زیر شاخص تعریف شد و شهر‌های مختلف کشور بر اساس ۴ پایلوتی که در این سامانه تعریف شده است، مورد ارزیابی و رتبه‌بندی قرار می‌گیرند.

وی با اشاره به ۴ فاز اجرای رتبه‌بندی شهر‌های کشور در شاخص‌های هوشمندسازی، تصریح کرد: فاز اول این طرح برای ۳۱ شهر مرکز استان است که طی آن برای شهرداران این شهر‌ها دسترسی‌هایی ایجاد شده تا مستندات خود را از هوشمندسازی ارائه دهند.

تیتر

رئیس مرکز تحقیقات شهر هوشمند ایران ادامه داد: در فاز دوم شهر‌های بزرگ با جمعیت ۵۰۰ هزار تا یک میلیون نفر و در فاز سوم شهر‌هایی با جمعیت ۲۰۰ هزار تا ۵۰۰ هزار نفر پیش بینی شده است.

فرجی فاز چهارم طرح رتبه‌بندی هوشمندسازی شهر‌ها را شهر‌هایی کمتر از ۲۰۰ هزار نفر عنوان کرد و گفت: در حال حاضر بسیاری از شهر‌ها در زمینه اتوماسیون کردن فرآیند‌های شهری اقدام خاصی انجام نداده‌اند و ما با این اقدام مسیری را برای حرکت شهر‌های کشور به سمت هوشمندسازی ایجاد خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه ما در این سامانه همکاری شهرداری‌ها با استارت‌آپ و شرکت‌های هوشمند را مد نظر قرار دادیم، اظهار کرد: علاوه بر آن بر استفاده از فناوری‌های این حوزه نیز تاکید داشتیم.

رئیس مرکز تحقیقات شهر هوشمند ایران به برخی از چالش‌های موجود در کشور در زمینه هوشمندسازی اشاره کرد و افزود: در این زمینه خلا‌هایی وجود دارد که یکی از آن‌ها این است که هنوز در صدا و سیما شبکه تخصصی در این حوزه و استفاده از فناوری‌ها وجود ندارد که از این طریق آموزش‌های لازم به جامعه ارائه شود. ما در این زمینه در حال مذاکره هستیم.

منبع: ایلنا