رسانههای آمریکایی اعلام کردند که ۹ مقام وزارت خارجه این کشور هدف حمله جاسوسافزار پگاسوس رژیم صهیونیستی قرار گرفتند.
به گزارش گرداب - سازنده نرمافزار جاسوسی پگاسوس روز جمعه 12 آذر (۳ نوامبر 2021) گفت که در حال بررسی گزارش استفاده شدن از فناوریهای این شرکت برای جاسوسی از دستگاههای آیفون متعلق به دیپلماتهای آمریکایی در آفریقاست.
شرکت اپل به افرادی که تحت تأثیر این جاسوسافزار قرار گرفته بودند خبر داد و جنجالهایی نیز بعد از منتشر شدن اخباری مربوط به استفاده شدن از این جاسوسافزار برای جاسوسی از فعالان، روزنامه نگاران و سیاستمداران در سال ۲۰۲۱ به پا شد.
شرکت اسرائیلی NSO که سازنده جاسوسافزار پگاسوس است، اعلام کرد که آماده همکاری با مقامات دولتی و تحقیقات در این باره است. اما این شرکت همچنان اعتراف نکرده است که از ابزارهای آن برای جاسوسی استفاده شده است.
بعدها به دلیل پیگیریهای خبرگزاریها، این شرکت تصمیم گرفته است تا دسترسی مشتریان مربوطه را به سیستم قطع کند. بر اساس گزارشها اپل به ۱۱ دیپلمات آمریکایی درباره هک شدن آیفون آنها در ماههای اخیر هشدار داده است و طبق برخی گفتهها، هدف این حمله جاسوسی مقاماتی بودهاند که در اوگاندا یا شرق آفریقا فعالیت میکنند.
اپل در ماه اکتبر ۲۰۲۱ از شرکت NSO شکایت کرد و دسترسی این شرکت به خدمات اپل برای جاسوسی از مشتریان آن را مسدود کرد. یک خبرگزاری به نقل از چهار فرد آشنا در این موضوع گفت که ۹ دیپلمات آمریکایی هدف قرار گرفتهاند. اپل هیچ اظهار نظری در این رابطه نکرد.
تنها چند هفته قبل از شکایت اپل، مقامات آمریکایی شرکت NSO را در لیست سیاه قرار دادند تا میزان صادرات گروههای آمریکایی به این شرکت را بر اساس ادعاهایی مبنی بر این که این شرکت اسرائیلی به دولتهای خارجی امکان انجام سرکوب فراملیتی را داده است محدود کنند.
گوشیهای هوشمندی که تحت تأثیر جاسوسافزار پگاسوس قرار گرفتهاند عملا به دستگاههای نظارتی تبدیل میشوند و به کاربر این امکان را میدهند تا پیامهای صاحبان آن دسته از گوشیها را بخواند، عکسهای آنها را ببیند، مکان آنها را ردیابی کند و حتی دوربینهای آنها را بدون این که خودشان بدانند روشن کند.
نگرانیها درباره وجود نرمافزار جاسوسی پگاسوس بعد از آن بیشتر شد که اپل در ماه سپتامبر ۲۰۲۱ اعلام کرد برای آسیبپذیریای که به نرمافزار جاسوسی ساخته NSO امکان انجام حمله کلیک صفر را میداد، پچ منتشر کرده است.
حمله کلیک صفر یعنی افراد بدون کلیک کردن روی پیام یا لینک مخرب، جاسوسافزار را در دستگاه خود نصب میکنند. این حمله را محققان Citizen Lab که یک سازمان ناظر امنیت سایبری در کانادا است، شناسایی کردند.
منبع:
TechXplore