Gerdab.IR | گرداب

مشکلات امنیتی، مانع اصلی همه‌گیری اینترنت اشیا

مشکلات امنیتی، مانع اصلی همه‌گیری اینترنت اشیا
تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۴۰۰

در شرایطی که اینترنت اشیا در حال گسترش بوده و محصولات و ابزار بیشتری هر روز به اینترنت متصل می‌شوند، نگرانی‌های امنیتی ممکن است موجب کندشدن رشد این پدیده شود.

به گزارش گرداب، راه اندازی شبکه‌های بوت نت مخرب که به زیرساخت‌های حساس در کشور‌های مختلف حمله می‌کنند با سوءاستفاده از فناوری اینترنت اشیا صورت می‌گیرد. علاوه بر این ضعف‌های امنیتی محصولات ساده مبتنی بر اینترنت اشیا مانند برخی انواع حسگر‌ها و ... نیز مزید بر علت شده است.

مایکروسافت برای بررسی این مشکلات با همکاری موسسه پونمون یک بررسی تفصیلی انجام داده که نشان می‌دهد چه تهدیدات امنیتی به خاطر استفاده از سیستم‌های فناوری اطلاعات و اینترنت اشیا پیش روی کاربران است و کارشناسان عملیاتی باید برای مقابله با این مشکلات چه فعالیت‌هایی انجام دهند.

همچنین در این بررسی دستگاه‌ها و نرم افزار‌های مورد استفاده برای نظارت و کنترل تجهیزات صنعتی که ممکن است در فضای سایبری با تهدید مواجه شوند نیز مورد توجه قرار گرفته اند.

این بررسی از طریق گفتگو با ۶۱۵ متخصص امنیت آی تی در امریکا انجام شده که ۵۱ درصد از آن‌ها گفته اند شبکه‌های مبتنی بر نرم افزار‌ها و سخت افزار‌های اینترنت اشیا در محل کار آن‌ها متصل به شبکه‌های حرفه‌ای آی تی است.

حدود ۸۸ درصد از پاسخ دهندگان گفته اند که کسب و کار آن‌ها مبتنی بر استفاده از محصولات اینترنت اشیا است و ۵۶ درصد نیز تصریح کرده اند که شبکه محصولات نرم افزاری و سخت افزاری مبتنی بر اینترنت اشیای آن‌ها از راه دور به کار گرفته می‌شود.

البته استفاده از این خدمات از راه دور مشکلاتی نیز دارد. مایکروسافت به عنوان نمونه به شبکه بوت نت اینترنت اشیای موزی اشاره کرده که هکر‌ها با سوءاستفاده از آن‌ها به محصولات مختلف اینترنت اشیا حمله می‌کنند.

مایکروسافت هشدار داده که ضعف موزی نشان می‌دهد چگونه شبکه‌های کسب و کار مبتنی بر اینترنت اشیا می‌توانند دچار مشکل شوند و برای سرقت اطلاعات به کار روند.

مشکلات امنیتی، مانع اصلی همه‌گیری اینترنت اشیا

تحقیقات موسسه فونمون حاکی است تنها ۲۹ درصد از پاسخ دهندگان از موجودی دستگاه‌ها و سخت افزار‌های خود در حوزه اینترنت اشیا راضی بوده و آن‌ها را کامل می‌دانستند.

۶۴ درصد از پاسخ دهندگان اطمینان اندک یا متوسطی نسبت به این مساله داشته اند که تمامی وصله‌های امنیتی را بر روی دستگاه هایشان نصب کرده باشند. حدود ۶۴ درصد نیز اذعان داشته اند که اطلاع ندارند آیا تجهیزاتشان تا به حال دچار مشکل امنیتی شده یا خیر.

پژوهش یادشده همچنین حاکیست که ۳۹ درصد از پاسخ دهندگان شاهد حمله به محصولات اینترنت اشیای خود در دو سال اخیر بوده اند و ۳۵ درصد هم گفته اند از محصولات اینترنت اشیای آن‌ها برای انجام حملات وسیع‌تر به دیگر ابزار و محصولات استفاده شده و این امر به حملات باج افزاری یا اختلال در شبکه‌های اینترنتی منجر شده است.

۶۳ درصد از پاسخ دهندگان نیز اظهار داشته اند که حملات یادشده به محصولات اینترنت اشیا در سال‌های آتی افزایش می‌یابد. بر همین اساس این بدبینی وجود دارد که در سال‌های آتی ممکن است اقبال به خدمات مبتنی بر اینترنت اشیا به علت دغدغه‌های امنیتی کمتر شود.