بایدو به دنبال برنامه‌ای برای متاورس

بایدو به دنبال برنامه‌ای برای متاورس
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۴۰۰

برنامه متاورس بایدو برای راه‌اندازی کامل به ۶ سال زمان نیاز دارد.

به گزارش گرداب - به گفته قائم مقام بایدو، برنامه متاورس این شرکت از ارز‌های دیجیتال و یا NFT‌ها پشتیبانی نمی‌کند و تمرکز خود را تنها بر زیرساخت‌های دیجیتال خواهد گذاشت.

غول اینترنتی چینی، بایدو، به دنبال این نیست که برنامه متاورس خود با نام شی‌رنگ (XiRang) به زودی ارائه نخواهد شد؛ با این وجود به گفته یکی از مقامات مدیریتی ارشد این شرکت، این طرح از روز دوشنبه این هفته آغاز خواهد شد.

قائم مقام بایدو، ما جی (Ma Jie) معتقد است که همچنان حداقل شش سال زمان برای راه‌اندازی کامل شی‌رنگ کافی است. او تاکید کرده است که روند توسعه این برنامه از دسامبر سال ۲۰۲۰ آغاز شده است.

قائم مقام بایدو همچنین از رویداد «ساختن ۲۰۲۱» صحبت کرده است که رویداد سالانه بایدو برای توسعه‌دهندگان است. در این رویداد این شرکت از برنامه خود شی‌رنگ به عنوان نخستین کنفرانس در چین در فضای متاورس صحبت خواهد کرد. این برنامه گزارش شده است که می‌تواند تعامل حدود ۱۰۰ هزار اعضای مجازی را امکان‌پذیر سازد. این امکان از طریق آواتار‌های متاورسی رخ می‌دهد که در کنفرانس سه‌روزه که از روز دوشنبه آغاز می‌شود از آن رونمایی می‌شود.

این مقام اجرایی تاکید دارد که بایدو به دنبال ساخت یک پلتفرم متن باز برای هدف قرار دادن توسعه‌دهندگان حوزه متاورس است و یک زیرساخت دیجیتال برای جهان مجازی ایجاد خواهد کرد.

با وجود تمرکز بر زیرساخت‌های دیجیتال، برنامه متاورس بایدو بر ارز‌های دیجیتال یا مبادله سرمایه‌های مرتبط با دارایی مجازی پشتیبانی نخواهد کرد. قائم مقام بایدو می‌گوید شی‌رنگ فناوری‌های زیربنایی ایجاد می‌کند که مشابه با بلاکچین است. این طرح در ادامه سیاست‌های جدید چین در زمینه ممنوعیت رمزارزهاست که در ماه سپتامبر ۲۰۲۱ اعلام شد.

یکی از بزرگترین موتور‌های جستجو در چین، بایدو در اکتبر سال اخیر به‌طور رسمی اعلام کرد که به صنعت متاورس خواهد پیوست و برنامه‌ای متاورسی ایجاد خواهد کرد. این شرکت پس از آن نخستین نسخه برنامه متاورس خود با شی‌رنگ را منتشر کرد که ترجمه آن، «سرزمین امید» می‌باشد. در نسخه ابتدایی این برنامه از ماه نوامبر بعضی از قابلیت‌ها برای کاربران در دسترس قرار گرفته است.

بایدو تنها شرکت حوزه فناوری در چین نیست که به شدت به دنبال ساخت فناوری متاورس است و غول‌های چینی بزرگی مانند تنسنت و علی‌بابا نیز بر روی پروژه‌های متاورس کار کرده‌اند. در ماه نوامبر نهاد صنایع ارتباطات بین‌الملل معاصر چین، نهادی زیر نظر وزارت امنیت داخلی چین، به‌طور رسمی هشدار داد که متاورس می‌تواند خطرات امنیت ملی برای چین به همراه داشته باشد و بعضی از مسائل سیاسی و اجتماعی را که ممکن است به‌طور بالقوه باعث مشکل شود را ذکر کرد.