بیش از پنجاه سایت فروش بلیت جعلی در اینترنت روسیه (Runet) مشاهده شد.
به گزارش گروه ترجمه گرداب، موج جدیدی از فعالیت کلاهبردارانی که در رونت سایتهای جعلی برای فروش بلیت کنسرت، تئاتر و سایر رویدادهای فرهنگی ایجاد میکنند، آشکار شد.
به گفته کارشناسان در ماه آوریل حداقل ۵۰ منبع مخرب جدید که به اخاذی میپردازند، مشاهده شد. کارشناسان همچنین اظهار کردند که حتی با وجود خطاهای فاحش کلاهبرداران در ایجاد سایتهای نادرست، این منابع تقلبی به اهداف خود میرسند.
در اواسط آوریل حدود ۵۰ سایت کلاهبرداری در اینترنت روسیه ظاهر شد که مدعی فروش بلیت کنسرت، تئاتر و مسابقات فوتبال بودند. این منابع جعلی دارای کلمات و عبارات مشابه با سایتهای معتبر هستند، اما در تمام آنها مردم در ازای پرداخت هزینه، چیزی دریافت نمیکنند.
یکی از کارشناسان امنیت مجازی روسیه نیز آماری را در این رابطه به اشتراک گذاشته است. به گفته وی حداقل ۷۴ آدرس جعلی برای فروش بلیت در ماه آوریل پیدا شد. اما خوشبختانه در حال حاضر اکثر آنها خالی از محتوا هستند. به عبارت دیگر، لینکهای دسترسی به آنها به سایتهای بدون محتوا منتهی میشود.
رئیس تحقیقات امنیت مجازی اظهار کرد که ممکن است یک گروه از مهاجمان سایبری یا حتی یک نفر در ایجاد تمامی این سایتهای مخرب دست داشته باشد. هماکنون آدرس تمام وبسایتهای مخرب که توسط متخصصین شناسایی شده، جهت مسدود سازی به سازمانهای مدیریت دامنههای ملی ارسال شده است.
سازمان امنیت اطلاعات تصریح کرد که سایتهای جعلی دارای خطاهای بسیاری هستند که ممکن است نوعی تهدید به حساب آیند. این سازمان به عنوان نمونه به یکی از اشتباهات "مضحک" که در یکی از منابع کلاهبرداری نوشته شده بود اشاره کرد. محتوا حاکی از آن بود که " اقدامات محدود کننده کابینه وزرای اوکراین در روسیه، خرید بلیت از گیشههای تئاتر را غیر ممکن کرده است. "
به گفته این سازمان، انتظار میرود که مراجعه کنندگان این سایتها حداقل با دیدن این محتوا از خودشان بپرسند که "دولت اوکراین چگونه میتواند بر امور سازمانهای روسیه نظارت داشته باشد؟! "
برخی از متخصصان بر این باورند که ممکن است اینگونه اقدامات با هدف انتشار اخبار نامعتبر صورت گرفته باشند.
یکی دیگر از خطاهای این منابع مربوط به صفحات پرداخت است. در برخی از این صفحات، قیمت خرید مستقیما در نوار مربوط به لینک وبسایت نمایش داده میشود و عملا به طور مستقیم به وبسایت متصل است.
کلاهبرداران اغلب در نوشتن نام ادارات دولتی و مخفف آنها اشتباه میکنند و حتی ممکن است از سازمانهای ساختگی نام ببرند. به عقیده برخی از کارشناسان تساهل در برخورد با مجرمین منجر به ظهور چنین کلاهبرداریهایی شده است.
منبع: خبرگزاری ریانووستی