Gerdab.IR | گرداب

گزارش صندوق بین‌المللی پول درباره ارز‌های دیجیتال ملی

گزارش صندوق بین‌المللی پول درباره ارز‌های دیجیتال ملی
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۴۰۱

این نهاد بین‌المللی یکی از نهاد‌های مهمی در سطح جهان است که عرصه دارایی‌های دیجیتال را زیرنظر دارد.

به گزارش گرداب، صندوق بین المللی پول (IMF) یکی از سازمان‌های مالی بین‌المللی است که صنعت بلاکچین و بازار دارایی‌های دیجیتال را زیر نظر گرفته است. رشد شدید پذیرش رمزارز‌ها و رواج ارز‌های دیجیتال ملی منجر شده است که مسئله نظارت بر این حوزه بسیار پررنگ شود.

رمزارز ملی یا رمزارز بانک مرکزی (CBDC) یکی از شیوه‌هایی است که دولت‌های جهان از طریق آن، به دنبال استفاده از فناوری بلاک چین هستند. مفهوم رمزارز‌ها توجه اکثر کشور‌ها را به خود جلب کرده است و اکثریت این کشور‌ها همچنان در حال تحقیق در زمینه رمزارز‌ها هستند. صندوق بین المللی پول اخیراً جزئیانی را از پیشرفت توسعه جهانی رمزارز بانک‌های مرکزی در کشور‌های مختلف منتشر کرده است.

این سازمان به تازگی گزارشی‌ای با عنوان «پیشرفت ارز‌های دیجیتال ملی» منتشر کرده است. این گزارش، نگاهی به تحقیقات این سازمان در خصوص ارز دیجیتال ملی داشته است. این مقاله همچنین جزئیات جدیدی را در زمینه توسعه جهانی رمزارز‌های ملی در ماه سپتامبر (شهریور-مهر) ارائه می‌کند.

بر اساس گزارش صندوق بین‌المللی پول، نزدیک به ۱۰۰ کشور از قاره‌های مختلف از تاریخ جولای ۲۰۲۲ (تیر-مرداد)، علاقه خود را نسبت به رمزارز ملی نشان داده اند. رمزارز‌های ملی این کشور‌ها در مرحله تحقیق ویا توسعه قرار دارند. بر اساس این گزارش، تنها دو کشور رمزارز ملی خود را به طور کامل راه اندازی کرده اند: نیجریه و باهاما.

در این گزارش، ۹۷ پروژه رمزارز ملی ذکر شده است که از این تعداد، ۲ مورد راه اندازی شده اند و ۱۵ مورد در مرحله آزمایشی قرار دارند. همچنین شایان ذکر است که ۱۵ کشور دیگر در حال حاضر در مرحله اثبات مفهوم (Proof of Concept) هستند و ۶۵ کشور نیز همچنان در حال انجام تحقیقات در زمینه آن‌ها هستند. صندوق بین‌المللی پول این داده‌ها را از وب سایت اختصاصی ردیابی CBDC خود تهیه کرده است.

صندوق بین‌المللی پول همچنین با انتشار جزئیات جدیدی، مزایا و مسائل در رابطه با رمزارز‌های ملی را نیز مطرح کرده است. یکی از چندین مزیت این دارایی دیجیتال، مشمولیت و فراگیری مالی است. این بدان معناست که رمزارز‌های ملی راهی برای بانک‌های مرکزی در سراسر جهان هستند تا خدمات مالی را به افرادی که به بانک‌ها دسترسی ندارند، ارائه دهند.

علاوه بر این مزیت، کارشناسان مطرح همچنین عنوان کردند که رمزارز‌های ملی می‌توانند به میزان بیشتری با سیستم‌های پرداخت داخلی سازگار باشند. در نتیجه، این ممکن است منجر به دسترسی بهتر به پول، افزایش کارایی پرداخت‌ها و کاهش کارمزد تراکنش‌ها شود.

صندوق بین‌المللی پول همچنین به برخی از مسائلی که رمزارز‌های ملی ممکن است با آن‌ها مواجه شوند، اشاره کرده است. این مسائل شامل نگرانی‌ها از برداشت‌های عظیم و خطرات حمله سایبری هستند. همانطور که پذیرش دارایی‌های دیجیتال روز به روز افزایش می‌یابد، دولت‌ها در واقع از نقش اساسی این نوع دارایی‌ها در زندگی روزمره باخبر هستند. بخش مالی می‌تواند با پذیرش رمزارز‌ها با پیشرفت قابل توجهی روبه رو شود.

__________________________

منبع: coingape