سیستم ناوبری ماهوارهای ساخت چین موسوم به «بیدو» موفق شده در بیش از نیمی از کشورهای جهان به کار گرفته شود و رقابت جدی با جیپیاس آمریکایی داشته باشد.
به گزارش گرداب به نقل از سی جی تی ان، یک مقام چینی روز جمعه گفت محصولات سیستم ماهوارهای ناوبری BeiDou (BDS) چین در بیش از نیمی از کشورها و مناطق جهان استفاده میشود.
ران چنگچی، مدیر کل دفتر ناوبری ماهوارهای چین و سخنگوی BDS، گفت چین به طور فعال همکاری بینالمللی را در زمینه BDS انجام داده و برنامههای کاربردی آن را در سراسر جهان عرضه کرده است.
ران این اظهارات را در یک کنفرانس مطبوعاتی در پکن بیان کرد که طی آن مقالهای با عنوان «سیستم ماهوارهای ناوبری BeiDou چین در عصر جدید» منتشر شد.
چین BDS را یک سیستم ناوبری در کلاس جهانی معرفی کرده و از برنامه ریزی خود برای اصلاح سیستم مذکور از طریق بهبود مدیریت عملیات، ترویج توسعه پایدار برنامههای کاربردی مبتنی بر BDS و ارتقاء حکمرانی در سالهای آینده خبر داده است.
چین در سال ۱۹۹۴ شروع به توسعه سیستم ماهوارهای ناوبری اختصاصی خود کرد. سپس بی دی اس ۱ وارد خدمت شد و در پایان سال ۲۰۰۰ خدمات موقعیت یابی در چین ارائه کرد. از آن زمان، چین به سومین کشور جهان با سیستم ماهوارهای ناوبری مبدل شد.
بی دی اس ۲ در سال ۲۰۱۲ تکمیل شد و خدمات موقعیت یابی را در منطقه آسیا و اقیانوسیه ارائه کرد. بی دی اس ۳ در سال ۲۰۲۰، تکمیل شد و به طور رسمی برای ارائه خدمات ناوبری ماهوارهای در سراسر جهان راه اندازی شد. BDS، GPS، GlONASS روسیه و گالیله اروپا، چهار سیستم ناوبری بزرگ جهانی هستند و جی پی اس آمریکا در موقعیت غالب قرار دارد.