دادگاه عالی چین در حکمی اعلام کرد که سیستم قضایی این کشور باید تا سال ۲۰۲۵ زیرساختهای هوش مصنوعی را برای ارائه خدمات، بهینهسازی فرایند رسیدگی به پروندهها و کمک به قضات فراهم کند. البته تأکید شده است که قضاوت در دادگاهها همچنان فقط توسط قضات انجام خواهد شد.
به گزارش گرداب، دادگاه عالی چین اعلام کرد که سیستمهای هوش مصنوعی برای کمک به ارائه خدمات حقوقی باید تا سال ۲۰۲۵ در این کشور برپا شوند. این دادگاه در دستورالعملی تازه گفته است که هدف از انجام این کار تقویت یکپارچگی هوش مصنوعی با امور قضایی، کمک به تشکیل دادگاههای هوشمند و حرکت بهسمت افزایش عدالت دیجیتال خواهد بود.
البته هوش مصنوعی قرار نیست سرنوشت پروندهها را تعیین کند و تأکید شده که این کار باید همیشه برعهده قضات بماند، اما استفاده از این فناوری میتواند بهعنوان نوعی ارجاع مکمل برای نظارت و مدیریت بر سازوکارهای قضایی استفاده شود.
هوش مصنوعی به بهبود سیستم قضایی چین کمک میکند
دادگاه عالی چین میگوید هوش مصنوعی نهتنها میتواند بار رسیدگی به امور جزئی را از روی دوش قضات کم کند و کار آنها را بهینهتر سازد، بلکه به عموم مردم اجازه خواهد داد تا راحتتر به خدمات قضایی دسترسی داشته باشند و اختلافات خود را بهشکلی مناسبتر حل کنند.
این دستورالعمل تأکید کرده است که دادگاههای سراسر چین باید تمرکز بیشتری روی آموزش استفاده از فناوری داشته باشند و برای کمکگرفتن از آنها آماده شوند. این اولینباری نیست که این دادگاه عالی حکمی در زمینه استفاده از فناوری صادر میکند. آنها در یک دهه گذشته توجه خاصی به استفاده از فناوریهای پیشرفته در سیستمهای قضایی داشتهاند و ادعا میکنند که با این کار به هوشمندترشدن دادگاهها کمک کردهاند.
با این حال، سند حاضر یادآور میشود که استفاده از هوش مصنوعی نباید به امنیت ملی این کشور آسیبی وارد کند و موجب افشای اسرار دولت یا اطلاعات خصوصی شهروندان شود.
________________
منبع: دیجیاتو