براساس پژوهش یک مرکز اخبار سنجی بر سایتهای خبری بیبیسی فارسی، ایران اینترنشنال، صدای آمریکا، رادیو فردا و منوتو از مجموع اخبار منتشر شده این رسانههای خبری ۳۸ هزار خبر دروغ درباره ایران و اغتشاشات اخیر منتشر کردهاند.
کشورهای مختلف همواره در مقابله با اخبار جعلی راهکارهای متفاوت و مختلفی را اجرا میکنند، این اخبار بیشتر در بحثهای سیاسی به ویژه زمان انتخابات برای سیاستمداران و نامزدها دردسرزا میشود.
کشورهای مختلف راهکارهای گوناگونی برای حل این مشکل در نظر گرفتهاند. یکی از مهمترین راهکارهایی باید در پیش گرفت، آگاهسازی جمعی است. این یکی از مهمترین راهکارهاست که همه کشورها باید به دنبال اتخاذ آن باشند.
فیکنیوزها این روزها در دنیای مجازی با اهداف مختلف از جمله گمراهکردن مخاطب بسیار منتشر میشوند ازاینرو دولتها و حکومتها به دنبال راههایی برای مقابله با آنها هستند.
متاسفانه فیک نیوز در انتخابات، توجه بیشتری را نسبت به خبرهای واقعی به خود جلب میکند. نخستین تاثیر جدی اخبار جعلی یا فیک نیوز در انتاخابات سیاسی در سال ۲۰۱۶ در انتخابات آمریکا متجلی شد. انتخاباتی که بسیاری پیروزی دونالد ترامپ را به خاطر رواج اخبار جعلی میدانند.