تحقیقاتی که بر اساس اسناد داخلی توئیتر انجام شده است، نشان میدهد این شبکهی اجتماعی به تقویت پروپاگاندای ارتش آمریکا در خاورمیانه از جمله تبلیغات ضد ایران، کمک کرده است.
به گزارش گرداب، پایگاه خبری الجزیره در گزارشی نوشت: تحقیقات لی فانگ، خبرنگار نشریه آنلاین اینترسپت که با استفاده از اسناد داخلی توئیتر انجام شده است، نشان می دهد توئیتر با پنتاگون برای تقویت تبلیغات رسانه ای درباره فعالیتهای ارتش آمریکا در خاورمیانه همکاری کرده و با وجود وعدههایی که برای متوقف کردن کمپینهای نفوذ دولتی داده، اجازه داده است حسابهای جعلی، روایتهایی در جهت حمایت از آمریکا منتشر کنند.
توئیتر مخفیانه فهرست سفید ویژهای از حسابهایی که توسط فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) اداره می شوند، ایجاد کرد و اجازه داد این حسابها از شناسایی شدن به عنوان هرزنامه و حساب جعلی، مستثنی شوند و امکان مشاهده بیشتر آنها در این پلتفرم را فراهم کرد.
بر اساس تحقیقات خبرنگار اینترسپت، پس از اینکه مقامات ارتش آمریکا از توئیتر خواستند امکان مشاهده بیشتر ۵۲ حساب عرب زبان برای نشر گسترده پیامهای خاص را فراهم کند، توئیتر بی سر و صدا این قابلیت را در سال ۲۰۱۷ معرفی کرد.
حسابهای اولویت دار سنتکام، اطلاعاتی در حمایت از روایتهای ارتش آمریکا از جمله انتقاد از ایران، حمایت از جنگ مورد حمایت آمریکا و عربستان در یمن و ادعاهایی درباره دقت فوق العاده حملات پهپادی آمریکا منتشر کردند.
سنتکام متعاقبا در مواردی با استفاده از تصاویر پروفایل و بیوهای جعلی برای نشان دادن این که حسابهای کاربری مذکور توسط افراد عادی در خاورمیانه اداره میشوند، مالکیت خود بر این حسابها را پنهان کرد.
به گفته فانگ، اگرچه توئیتر اعلام کرده است اجازه فعالیتهای نفوذ فریبکارانه که با پشتوانه دولتی انجام می شوند را نمیدهد اما این شرکت شبکه اجتماعی، از فعالیت پوششی سنتکام مطلع بوده و اجازه داده است این حسابها حداقل تا ماه می سال ۲۰۲۲ در این پلتفرم فعالیت کنند.
ایلان ماسک مالک جدید توئیتر با ریتوئیت این گزارش صحت این اطلاعات را تائید کرده است.
فانگ روز سه شنبه در توئیتر اعلام کرد: یک مقام توئیتر که با من صحبت می کرد، گفت: از این تغییر پنهانی، احساس فریب خوردگی می کند. با این حال، بسیاری از ایمیلهایی که در طول سال ۲۰۲۰ ارسال شدند، نشان میدهند مدیران ارشد توئیتر بهخوبی از شبکه وسیع حسابهای جعلی و تبلیغات پنهانی وزارت دفاع آمریکا مطلع بودند و این حسابها را معلق نکردند.
این افشاگری، جدیدترین مورد از مجموعه گزارشهای منتشر شده از اسناد داخلی توئیتر است که توسط ایلان ماسک در اختیار خبرنگاران و نشریات متعدد قرار گرفته است.
ایلان ماسک که یکی از ثروتمندترین افراد جهان است و توئیتر را در اکتبر خریداری کرد، مدیریت قبلی این شرکت را به سانسور و حمایت از دیدگاهها و شخصیتهای لیبرال متهم کرده و انتشار این اسناد را در جهت تلاش برای افزایش شفافیت درباره فعالیتهای این پلتفرم شبکه اجتماعی در دوران مدیریت قبلی، اعلام کرده است.
اسناد داخلی توئیتر وجود لیست سیاهی که دسترسی به چهره های محافظه کار را محدود کرده و همچنین تلاشهای داخلی در توئیتر که به ممنوعیت دائمی حضور دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا در این پلتفرم منتهی شد را نشان داده است.