عزم جدی چین برای مقابله با محتوای جعلی

عزم جدی چین برای مقابله با محتوای جعلی
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۴۰۱

چین در ماه ژانویه، اولین مجموعه مقررات خود را در مورد ویدئو‌های جعل عمیق یا دیپ فیک منتشر می‌کند و از این طریق کنترل محتوای اینترنتی جعلی را افزایش می‌دهد.

به گزارش گرداب به نقل از سی ان بی سی، دیپ فیک‌ها تصاویر یا ویدئو‌هایی هستند که به صورت مصنوعی تولید یا تغییر یافته اند و با استفاده از نوعی هوش مصنوعی ساخته می‌شوند.

از این فناوری می‌توان برای تغییر یک ویدیوی موجود استفاده کرد، برای مثال با قرار دادن چهره یک سیاستمدار بر روی یک ویدیوی موجود یا حتی ایجاد سخنرانی جعلی تا دروغ پراکنی در فضای مجازی ساده‌تر شود.

نتیجه این کار انتشار ویدئو‌های ساختگی است که به نظر می‌رسد واقعی هستند، اما اینطور نیست. پکن قوانین خود را در این مورد در اوایل سال جاری اعلام کرد و آن‌ها را در دسامبر نهایی کرد. این قوانین از ۱۰ ژانویه اجرایی خواهند شد.

در اینجا برخی از مفاد این مقررات کلیدی آورده شده است:

- اگر قرار است از تصویر افراد در هر فناوری جعل عمیق استفاده شود، کاربران باید رضایت دهند.

- از خدمات جعل عمیق نمی‌توان برای انتشار اخبار جعلی استفاده کرد.

- در خدمات جعل عمیق باید هویت واقعی کاربران احراز شود.

- محتوای جعل عمیق باید با نوعی اعلان منتشر شود تا کاربران بدانند که تصویر یا ویدیوی اصلی با فناوری خاصی تغییر یافته است.

- تولید محتوای مغایر با قوانین موجود ممنوع است، و همچنین انتشار محتوایی که امنیت و منافع ملی را به خطر می‌اندازد، به وجهه ملی آسیب می‌رساند یا اقتصاد را مختل می‌کند، ممنوع است.

اداره قدرتمند فضای مجازی چین تنظیم کننده این قوانین است. از پایان سال ۲۰۲۰، چین به دنبال مدیریت غول‌های فناوری این کشور بوده و مقررات گسترده‌ای را در حوزه‌های مختلف از ضد انحصار تا حفاظت از داده‌ها وضع کرده است. اما این کشور همچنین به دنبال تنظیم فناوری‌های نوظهور بوده و در قوانین فنی خود از هر کشور دیگری فراتر رفته است.