رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: شفاف سازی، کارآمدسازی و مردمی سازی زمانی میتواند کارآمد باشد که بر بستر هوشمندسازی حرکت کند و بسیاری از نابسامانیهای مدیریتی و بی انضباطی مالی و ضعف مدیریتی با تکیه بر هوشمندسازی برطرف میشود.
به گزارش گرداب، آئین تکریم و معارفه رئیس کل دیوان محاسبات کشور عصر دوشنبه ۲۶ دی ماه در محل دیوان محاسبات کشور برگزار شد.
دکتر محمدباقر قالیباف، دیوان محاسبات را نهاد مالی، تخصصی و حقوقی دانست و افزود: قطعاً دیوان با یک بررسی عالمانه و بدون سوگیری میتواند بیشترین کمک را به دولت، مجلس و همه مدیران کند. اگر دیوان برخط باشد قادر است از هر حرکت سوئی در مجموعه که به سیستم خلل وارد میکند، پیشگیری کند و در صورت بروز هر اتفاقی میتواند به وقت و به جای خود به آن رسیدگی کرده و تصمیم گیری کند. البته گاهی آنقدر در این بحثها تأخیر به وجود میآید که از موضوعیت میافتد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه توجه به حسابرسی مبتنی بر عملکرد از موضوعات مهم دیگر است، بیان داشت: ما حتماً به دنبال اصلاح ساختار بودجه هستیم و همه امکانات خود را برای اجرای آن در برنامه پنج ساله هفتم جمع کرده ایم، اما همین چند نکته میتواند بخش قابل توجهی از کسری و ناترازی عملیاتی را اصلاح کند که برخی از آنها به دلیل عمل نکردن به قانون و یا سلیقهای عمل کردن به قانون است، لذا ناترازی به دلیل نبود منابع نیست.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت هوشمندسازی، شفاف سازی، کارآمدسازی و مردمی سازی که کلید حل این مسائل بوده و باید با هم پیش برود، گفت: این شاخصهها زمانی میتواند کارآمد باشد که بر بستر هوشمندسازی حرکت کند. من با تجربه این را عرض میکنم که بسیاری از نابسامانیهای مدیریتی و بی انضباطی مالی و ضعف مدیریتی را در هر بخشی که توفیق حضور داشتم، چه از مجموعه وسیعی همچون قرارگاه سازندگی، چه در حوزه نیروهای مسلح و چه بیرون از آن در شهرداری، نیروی انتظامی و هر کجا که بودم با تکیه بر هوشمندسازی توانستیم برطرف کنیم و موفقیتهایی را کسب کنیم لذا امروز نیز باید در این مسیر حرکت کنیم.