شرکتهای بزرگ و کوچک فعال در حوزه فناوری اطلاعات پس از افزایش متقاضی محصولات و خدمات آنها در دوره وضع محدودیتهای اجتماعی و توسعه دورکاری که در پی همهگیری ویروس کرونا رخ داد، دست به استخدام گسترده نیروی کار زدهاند.
به گزارش گرداب به نقل از یورونیوز، با فروکش کردن موج تقاضای حاصل از همهگیری ویروس کرونا از یک سو و نیز کاهش رونق اقتصادی جهان به دلیل وقایع اوکراین، افزایش قیمت انرژی و تورم، شرکتهای فعال در حوزه فناوری اطلاعات تعدیل و اخراج گسترده نیروی کار خود را آغاز کردهاند.
تنها در یک ماه گذشته نزدیک به ۵۰ هزار نفر از کارکنان این شرکتها اخراج شدهاند، حرکتی که از اوت گذشته آغاز شده و با گذشت زمان ابعاد فراگیرتری به خود گرفته است:
اوت ۲۰۲۲
اسنپ: شرکت مادر پلتفرم رسانههای اجتماعی اسنپ چت اعلام کرد که ۲۰ درصد از کارکنان خود را اخراج میکند. تعداد کارکنان اسنپ در سالهای اخیر به بیش از ۵۶۰۰ نفر رسید. این شرکت در آن زمان اعلام کرد که حتی پس از اخراج بیش از هزار نفر، تعداد کارکنان آن همچنان بیشتر از سال گذشته خواهد بود.
رابینهود: شرکتی که از طریق اپلیکیشن خود به ارائه خدمات مالی میپردازد، تعداد کارمندان را تا حدود ۲۳ درصد یا تقریبا معادل ۷۸۰ نفر کاهش داد. این شرکت در دور پیشین اخراج در سال ۲۰۲۱، ۹ درصد از نیروی کار خود را کاهش داده بود.
نوامبر ۲۰۲۲
توییتر: حدود نیمی از ۷۵۰۰ پرسنل این رسانه اجتماعی پس از تصاحب آن از سوی ایلان ماسک تعدیل شدند.
لیفت: اینسرویس حمل و نقل شهری اعلام کرد که ۱۳ درصد از نیروی کار خود را (معادل ۷۰۰ نفر) کاهش میدهد.
متا: شرکت مادر فیسبوک، اینستاگرام و واتساپ، ۱۱ هزار نفر که حدود ۱۳ درصد نیروی کار این شرکت را شامل میشد، اخراج کرد.
ژانویه ۲۰۲۳
آمازون: غول تجارت الکترونیک اعلام کرد که باید حدود ۱۸ هزار موقعیت شغلی خود را کاهش دهد. این تنها کسری از ۱.۵ میلیون نیروی کار جهانی این شرکت است.
سیلفورس: این شرکت نرمافزاری نیز ۱۰ درصد از نیروی کار خود را که حدود هشت هزار نفر میشود، اخراج میکند.
کوینبیس: این پلتفرم معاملات ارزهای دیجیتال تقریبا ۲۰ درصد از نیروی کار خود یا حدود ۹۵۰ شغل را در دور دوم اخراج در کمتر از یک سال کاهش میدهد.
مایکروسافت: این شرکت نرمافزاری هم اعلام کرد که حدود ۱۰ هزار شغل را که معادل ۵ درصد از نیروی کار این شرکت است، حذف میکند.
گوگل: این غول موتور جستجو هم از قصد خود برای اخراج ۱۲ هزار نفر یا شش درصد پرسنل خود خبر داد.
اسپاتیفای: سرویس پخش موسیقی نیز شش درصد از نیروی کار جهانی خود را که حدود ۴۰۰ نفر است، اخراج میکند.
فورد: خودروساز آمریکایی هم اعلام کرد که سه هزار و دویست فرصت شغلی خود در کارخانههای مستقر این شرکت در خاک اروپا را کاهش میدهد.
منبع :سیتنا