ویتنام به شبکههای اجتماعی خارجی اعلام کرده است از هوش مصنوعی برای ردیابی محتوای مخرب استفاده کنند.
به گزارش گرداب، ویتنام به پلتفرمهای اجتماعی خارجی اعلام کرده از مدلهای هوش مصنوعی استفاده کنند که قادر به ردیابی و حذف اتوماتیک محتوای سمی است. این جدیدترین اقدام در مجموعه الزامات سختگیرانه برای شبکههای اجتماعی در این کشور به حساب میآید.
طبق اطلاعات موجود ویتنام به طور مرتب از شرکتهایی مانند فیس بوک (متعلق به متا)، یوتیوب (متعلق به گوگل) و تیک تاک خواسته برای کنترل محتوای سمی از جمله محتوای اهانت آمیز، اشتباه و مخالف دولت با مقامات همکاری کنند.
تلویزیون دولتی این کشور (VTV) از رویداد بررسی نیمسال وزارت اطلاعات گزارش داد: این نخستین باری است که ویتنام چنین دستوری را صادر میکند. در این گزارش درباره آنکه پلتفرمهای خارجی چه زمان و چگونه باید از الزام جدید پیروی نکنند، جزئیاتی ذکر نشد.
وزارت اطلاعات ویتنام در بیانیهای اعلام کرد فیس بوک در راستای پیروی از دستورات دولت، طی نیمسال نخست سال جاری میلادی ۲۵۴۹ پست را حذف کرده است. علاوه بر آن یوتیوب ۶۱۰۱ ویدئو و تیک تاک ۴۱۵ لینک را به دستور دولت این کشور حذف کرده اند.
بیانیه مذکور در حالی صادر شده که کشورهای جنوب شرقی آسیا مشغول نوشتن راهنمای نظارتی و اخلاقی برای هوش مصنوعی هستند که در حقیقت چارچوبی برای این فناروی در حال شکوفایی فراهم میکند.
ویتنام در سالهای اخیر چند دستورالعمل با یک قانون امنیت سایبری تصویب کرده است که هدف آن پلتفرمهای اجتماعی خارجی است. این کشور آسیایی قصد دارد با این روش با اخبار جعلی مقابله کند و همچنین شرکتهای فناوری خارجی را ملزم به تأسیس دفتر نمایندگی و ذخیره دادهها داخل کشور کند.