وزارت بازرگانی چین اعلام کرد صادرات برخی فلزات پرمصرف در صنعت نیمه رسانا را کنترل میکند. این جدیدترین تحول در کارزار بین چین و آمریکا برای دسترسی به تراشههایی با فناوری پیشرفته است.
به گزارش گرداب، چین اعلام کرد هدف از محدودیتهای صادراتی حفاظت از امنیت ملی و منافع خود است. طبق این محدودیتها صادرکنندگان ملزم هستند برای بارگیری محصولات گالیم و ژرمانیم مجوز دریافت کنند. ژرمانیم در فناوری مادون سرخ، کابلهای فیبرنوری و سلولهای خورشیدی کاربرد دارد.
چنین اقدامی برای مدیریت صادرات عناصر نادری که دولت چین آنها را در رده استراتژیک طبقه بندی کرده، در حالی انجام میشود که دولت آمریکا قصد دارد محدودیتهای جدیدی برا بارگیری تراشههایی با فناوری پیشرفته به چین وضع کند.
همچنین آمریکا و هلند نیز قرار است با محدودیتهای فروش تجهیزات تراشه سازی در تابستان امسال ضربه به تراشه سازان این کشور وارد کنند. این اقدام نیز بخشی از تلاشها برای جلوگیری از به کارگیری فناوری این کشورها در جهت قدرت گرفتن نظامی چین است.
محدودیتهای صادراتی چین از یکم آگوست ۲۰۲۳ میلادی اجرایی شده و شامل ۸ محصول مرتبط با گالیم میشود که عبارتند از: گالیم آنتیمونید، گالیم آرسنید، فلز گالیم، نیترید گالیوم، اکسید گالیم، فسفید گالیم، گالیم سلنید و آرسنید گالیم ایندیم.
همچنین ۶ محصول مرتبط با ژرمانیم نیز شامل محدودیتهای صادراتی میشوند که عبارتند از: دی اکسید ژرمانیم، بستر رشد اپیتاکسیال ژرمانیوم، شمش ژرمانیوم، فلز ژرمانیوم، تتراکلرید ژرمانیوم و فسفید ژرمانیوم روی.
صادرات این محصولات باید از طریق فرایند دریافت مجوز از وزارت بازرگانی چین انجام شود. هر فردی که این محصولات را بدون مجوز صادرات کند و همچنین افرادی که بیش از حد مجاز از مواد صادر کنند، مجازات خواهند شد.