Gerdab.IR | گرداب

برنامه معاونت علمی برای توسعه هوش مصنوعی با زیرساخت ملی

برنامه معاونت علمی برای توسعه هوش مصنوعی با زیرساخت ملی
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۴۰۲

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری از جایگاه آینده‌ساز هوش مصنوعی و در اولویت قرار داشتن توسعه این فناوری گفت.

به گزارش گرداب، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، در ادامه سفر به استان قم با حضور در آیین افتتاح رویداد تبادل فناوری اطلاعات در حوزه علوم و فرهنگ اسلامی، از ضرورت‌ها برای توسعه فناوری هوش مصنوعی و تسلط کشور بر این فناوری گفت.

دهقانی با بیان این‌که هوش مصنوعی، یکی از اولویت‌های جدی در توسعه فناوری‌های تحول‌ساز و بنیان‌برافکن است ادامه داد: فناوری‌های بنیان‌برافکن یا تحول‌ساز همان فناوری‌هایی هستند که ظهور و بروزشان تحولی در ساختار‌های پیشین رقم می‌زند و مسیر آینده فناوری‌ها را دست‌خوش تحول می‌کنند. هوش مصنوعی نیز یکی از همین فناوری‌های تحول‌آفرین به شمار می‌رود که معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، توسعه این فناوری و تسلط فناورانه کشور بر این حوزه را از طریق ایجاد هاب یا آزمایشگاه ملی دنبال می‌کند.

رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به شکل گیری این زیرساخت توسعه فناوری در حوزه هوش مصنوعی با ابعاد ملی در ماه‌های آینده، افزود: این مراکز به امکانات مناسبی برای محققان برای توسعه فناوری‌ها از جمله هوش مصنوعی مجهز شده و به بستری برای حضور افراد برجسته و فناور، آزمایشات، فعالیت‌های پژوهشی و فناورانه مشترک تبدیل خواهند شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس جمهوری با بیان این‌که مهم‌ترین اولویت علمی، فناوری و اقتصادی در کشور به طور حتم هوش مصنوعی است، عنوان کرد: قطعا حرکت و توسعه هوش مصنوعی از نظر علوم و فناوری از برنامه‌های جدی معاونت علمی به شمار می‌رود.

دهقانی با بیان این‌که معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان علاوه بر هوش مصنوعی، در ۵ حوزه فناورانه دیگر نیز زیرساخت یا هاب‌های فناوری‌های تحول آفرین را ایجاد می‌کند، افزود: این زیرساخت‌ها همچنین به حوزه‌های علوم شناختی، مواد پیشرفته، زیست‌فناوری، میکروالکترونیک و ... نیز شکل می‌گیرند.

وی تاکید کرد: اطمینان داریم بهترین روش توسعه، ایجاد این زیرساخت ملی است که همه بازیگران اکوسیستم نوآوری در آن تعریف شده باشند؛ از این رو همه برنامه‌ریزی‌ها برای توسعه و تسلط فناورانه، در ابعاد و اندازه ملی دنبال می‌شود.

دهقانی، با تاکید بر تسلط فناورانه کشور بر حوزه هوش مصنوعی و حرکت فراتر و دوراندیشانه‌تر از کاربری صرف این فناوری، عنوان کرد: هوش مصنوعی به عنوان یک فناوری زاینده و تولیدکننده با همین روندی که توسعه می‌یابد تا کمتر از یک دهه آینده، نقش اندیشیدن را ایفا خواهد کرد و در کمتر از پنج سال آینده حتی طراحی‌های پیشرفته و صنعتی، توسط هوش مصنوعی انجام خواهد شد؛ بنابراین در عین حال که یک توانمندی بیرونی را به ما می‌دهد، توانمندی درونی یعنی اندیشیدن را از ما سلب خواهد کرد. برای این که مقهور این فناوری نشویم باید در مسیر توسعه و تسلط این فناوری گام‌های جدی برداریم.

گفتنی است، بازدید از دستاورد‌های کارخانه نوآوری قم، افتتاح ساختمان فناوری شهید فخری زاده در پارک علم و فناوری استان و دیدار و گفتگو با فعاالان فناور مستقر، از برنامه‌های سفر امروز دهقانی به استان قم است.