مدیر افبیای میگوید «کنگره باید قدرت جاسوسی ماده ۷۰۲ قانون نظارت اطلاعاتی خارجی را تجدید کند، زیرا از این طریق است که ما تقریباً تمام اطلاعات سایبری خود را به دست میآوریم».
به گزارش گرداب، این مقام سازمان اطلاعاتی آمریکایی همچنین میگوید که برنامه هکری چین بزرگتر از تمام کشورهای دیگر با همدیگر است.
کریستوفر رای ادارهکننده افبیآی میگوید که تقریبا تمام اطلاعات فنی افبیآی درباره مجرمان سایبری و عاملان سایبری مخرب در نیمه نخست سال جاری میلادی از طریق ماده ۷۰۲ جستجوها به دست آمده است.
ماده ۷۰۲ قانون نظارت اطلاعاتی خارجی که در سال ۲۰۰۸ برای برقراری امنیت ملی آمریکا اجرایی شد به نیروهای فدرال اجازه میدهد که بر ارتباطات الکترونیکی شهروندان سایر کشورها در خارج از مرزهای آمریکا نظارت کند. اما مشخص شده است که بارها شهروندان آمریکایی نیز در این ابزارهای نظارتی هدف قرار میگیرند. حتی هفته گذشته خبری منتشر شد که سناتورهای آمریکایی نیز تحت شنود افبیآی بودهاند.
اما این ماده قانونی در پایان سال جاری میلادی به پایان میرسد؛ مگر این که کنگره به این بند مربوط به جاسوسی و شنود اجازه تجدید شدن بدهد. حال گفتههای مدیر افبیای در این زمینه بدین معناست که افبیآی نمیتواند ماده ۷۰۲ و ابزار قانونی خود برای جاسوسی و شنود را از دست دهد.
به گفته مقامات آمریکایی قدرتهای جاسوسی که ماده ۷۰۲ به افبیآی میدهد نقشی بسیار مهم در جلوگیری از حملات سایبری علیه سازمانها و نهادهای آمریکایی ایفا میکند. این توان شنود و جاسوسی بود که بهطور مثال به افبیآی اجازه داد بتواند مشخص کند چه کسی مسئول حمله سایبری به خط لوله کلونیال بوده است.
افبیآی برای به دست آوردن اطلاعات سایبری شدیدا به ماده ۷۰۲ نیازمند است و به این سازمان کمک کرده که ارتباطات الکترونیک را شنود کند و دسترسی بیحدوحصر به دادهها داشته باشد.
در بین قانونگذاران آمریکایی نگرانیهایی درباره سوءاستفاده از این ماده قانونی در زمینه نقض حریم شخصی وجود دارد. به همین خاطر است که مقامات افبیآی مرتب بر خطر چین در زمینه سایبری تاکید میکنند تا اقدامات ناقض حریم شخصی خود را توجیه کنند.
این مقام آمریکایی میگوید که چین برنامه هکری بسیار گستردهای دارد و از هوش مصنوعی برای حملات سایبری استفاده میکند. او چین را به سرقت دادههای شخصی و شرکتی میکند و معتقد است که با استفاده از هوش مصنوعی خطر چین دوبرابر میشود.