استارت آپی به نام «Atom Computing» اعلام کرد نخستین رایانه کوانتومی نقطه عطف هزارکیوبیت را پشت سرگذاشت.
به گزارش گرداب، این نمونه اولیه که در ۲۰۲۴ میلادی در دسترس قرار میگیرد پیشرفتهتر از پلتفرم رایانش کوانتومی IBM است که طبق اعلام شرکت تا چند هفته دیگر رونمایی میشود.
رایانههای معمولی اطلاعات را در حالتهای دوتایی (صفر ویک) ذخیره و پردازش میکنند، اما رایانههای کوانتومی به دادهها اجازه میدهند که در یک برهم نهی هر دو حالت به طور همزمان وجود داشته باشند. بیتهای کوانتومی یا کیوبیتها قدرت رایانش را به شدت افزایش میدهند و اجازه میدهند آنها چالشها را سریعتر انجام دهند.
اکنون شرکت «Atom Computing» اعلام کرده پیشرفتهترین پلتفرم رایانش کوانتومی را ساخته که دارای ۱۱۸۰ کیوبیت است. این جهشی عظیم نسبت به قدرتمندترین رایانه کوانتومی پیشین است. رایانه مذکور با ۴۳۳ کیوبیت Osprey نام داشت و شرکت آی بی ام آن را ساخته بود.
در سیستم جدید کیوبیتها از جنس اتمهای ایتربیوم هستند و لیزرها آنها را در یک طیف نگه میدارند و وضعیت شان را در حالتهای پردازش و ذخیره دادهها دستکاری میکنند.
شرکت سازنده معتقد است ایتربیوم مادهای ایده آل برای چنین فرایندی است، زیرا در پایینترین میزان انرژی دو سطح کوانتومی دارند. این بدان معنا است که آنها در مقایسه با اتمهای دیگر راحتتر قابل دستکاری هستند.
«Atom Computing» اعلام کرده در ۲۰۲۴ میلادی به شرکت ها، محققان و دولتها اجازه دسترسی به سیستمهای رایانش کوانتومی اش را میدهد.