پیشنهاد پارلمان انگلیس: استفاده از تیک‌تاک برای مبارزه با اخبار جعلی

پیشنهاد پارلمان انگلیس: استفاده از تیک‌تاک برای مبارزه با اخبار جعلی
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردين ۱۴۰۳

این پیشنهاد در حالی است که استفاده از تیک‌تاک در دستگاه‌های دولتی این کشور ممنوع است.

به گزارش گرداب، نمایندگان مجلس انگلیس گفتند که دولت نیازمند یک راهبرد برای کمک گرفتن از پلتفرم‌های محبوب جوانان نظیر تیک‌تاک برای مقابله با اطلاعات نادرست و اخبار جعلی است.
اعضای کمیته فراحزبیِ فرهنگ، رسانه و ورزش مجلس عوام گفتند در شرایطی که جوانان روزبه‌روز از منابع سنتی اخبار دور می‌شوند، دولت باید خود را با برنامه‌ها و پلتفرم‌های جدیدی که برای آن‌ها جذاب هستند، سازگار کند.

این توصیه بخشی از گزارشی است که در آن مجلس انگلیس خواستار استفاده بیشتر از افراد «مورد اعتماد» مانند دانشمندان و پزشکان برای انتقال اطلاعات حیاتی و مبارزه با «تئوری‌های توطئه» و سایر اطلاعات نادرست منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی است.

داده‌های نهاد ناظر حوزه رسانه در انگلیس، آفکام، می‌گوید در این کشور ۱۰ درصد از نوجوانان ۱۲ تا ۱۵ ساله از تیک‌تاک به عنوان منبع اصلی خبری خود نام می‌برند. همچنین ۷۱ درصد از افراد ۱۶ تا ۲۴ ساله در انگلیس برای خبر خواندن از رسانه‌های اجتماعی به‌جای خبرگزاری‌ها یا در کنار آن‌ها استفاده می‌کنند.

سخنگوی تیک‌تاک گفت این شرکت از این توصیه که دولت باید در هر پلتفرم محبوب اجتماعی با مردم تعامل داشته باشد، استقبال می‌کند.

این کمیته گفت: «رشد اخیر تیک‌تاک و تصمیم‌گیری‌ها برای کنار گذاشتن یا ممنوعیت این پلتفرم نشان می‌دهد که منابع اطلاعات با چه سرعتی تغییر می‌کنند».

در گزارش این کمیته به نقل از ربکا اسکیپیج، دبیر مقابله با اطلاعات ناصحیح در بی‌بی‌سی، آمده است که رسانه‌های سنتی باید در رسانه‌های اجتماعی حضور داشته باشند و باید از «تاجران اطلاعات نادرست» بیاموزند، زیرا آن‌ها در جلب توجه مردم بسیار ماهر هستند.

تیک‌تاک در سال‌های اخیر باعث نگرانی دولت انگلیس شده و نگرانی‌های امنیتی منجر به ممنوع شدن این برنامه در دستگاه‌های الکترونیکی دولتی و شبکه مجلس انگلیس شده است.

منبع: گاردین