چین به سپر ضد حمله کوانتومی مجهز شد

چین به سپر ضد حمله کوانتومی مجهز شد
تاریخ انتشار : ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳

یک سپر ضد حمله کوانتومی قدرتمند که پیشرفته‌ترین رایانه کوانتومی ابررسانا در چین است، دفاع این کشور در برابر حملات را تقویت می‌کند.

به گزارش گرداب، رایانه کوانتومی ابررسانای چین موسوم به اوریجین ووکانگ (Origin Wukong) گامی رو به جلو در دفاع در برابر حملات احتمالی سامانه‌های کوانتومی برداشته است.

به نقل از آی‌ای، طبق گفته یک رسانه چینی، یک سپر ضد حمله کوانتومی قدرتمند در این رایانه که به طور مستقل و بومی توسعه یافته، نصب شده است.

اوریجین ووکانگ اوایل سال جاری در دسترس کاربران جهانی قرار گرفت که در میان رقابت داغ رایانش کوانتومی میان ایالات متحده، کانادا و چین، با توجه به اینکه رایانه‌های کوانتومی ایالات متحده برای کاربران در چین باز نیستند، این حرکتی غافلگیرکننده بود.

روزنامه رسمی Science and Technology Daily گزارش می‌دهد که فناوری رمزگذاری جدید نصب شده، امنیت داده‌های عملیاتی اوریجین ووکونگ را تضمین می‌کند. این روش‌های رمزگذاری جدید برای جایگزینی سیستم‌های رمزنگاری کلید عمومی معمولی طراحی شده‌اند.

برای مثال، سامانه‌های مرسوم مانند رمزنگاری RSA به یک جفت کلید عمومی-خصوصی متکی هستند.

کلید خصوصی، دو «عدد اول» بزرگ تولید شده توسط یک الگوریتم RSA است که سپس در هم ضرب می‌شوند و همراه با یک توان برای ایجاد یک کلید عمومی استفاده می‌شوند؛ بنابراین هر اطلاعاتی که توسط این کلید عمومی رمزگذاری شده باشد، فقط توسط کلید خصوصی قابل رمزگشایی است.

امنیت این سیستم‌ها به زمان صرف شده برای تشخیص محاسباتی کلید خصوصی بستگی دارد. با این حال، با ظهور رایانش کوانتومی، زمان مورد نیاز دیگر دور از دسترس و ناممکن نیست.

رمزگذاری پساکوانتومی شامل روش‌هایی است که برای مقاومت در برابر رمزگشایی غیرمجاز توسط رایانه‌های کوانتومی با تکیه بر مسائل مختلف دشوار ریاضی برای رایانه‌های معمولی و کوانتومی طراحی شده‌اند. برخی از رویکرد‌های مورد بررسی شامل رمزنگاری مبتنی بر شبکه و رمزنگاری چند متغیره است.

شگفتی کوانتومی چین

به گزارش ساوث چاینا مورنینگ پست، دو منگان (Dou Menghan) معاون مرکز تحقیقات مهندسی رایانش کوانتومی آنهوی (Anhui) گفت که سپر ضد حمله کوانتومی توسط شرکت اوریجین کوانتوم (Origin Quantum) که رایانه کوانتومی اورجین ووکانگ را نیز توسعه داده است، ساخته شده است.

وی تاکید کرد که این توسعه نشان دهنده اکتشاف مهم کاربرد فناوری‌های جدید امنیت داده در چین است.

اورجین ووکانگ جدیدترین و پیشرفته‌ترین نسخه از رایانه‌های کوانتومی ابررسانا در چین است. این ماشین نسل سوم که توسط یک تراشه کوانتومی ابررسانای ۷۲ کیوبیتی پشتیبانی می‌شود، یک گام قابل توجه نسبت به مدل‌های قبلی خود است.

شرکت اوریجین کوانتوم در سال ۲۰۲۰ اولین رایانه کوانتومی ابررسانای خود را راه‌اندازی کرد و به دنبال آن دستگاه نسل دوم وویوان (Wuyuan) ۲۴ کیوبیتی را در سال ۲۰۲۱ تحویل داد. این امر چین را به سومین کشور، پس از کانادا و ایالات متحده تبدیل کرد که قادر به ارائه یک سیستم محاسباتی کوانتومی کامل است.

مزیت کوانتومی ووکانگ

رایانه‌های کوانتومی، محاسبات بسیار سریعتر و قدرتمندتر را نسبت به رایانه‌های سنتی نوید می‌دهند. بیت‌های کوانتومی یا کیوبیت‌ها بر خلاف همتایان باینری کلاسیک خود که تنها قادر به کارکرد در حالت صفر یا یک هستند، می‌توانند صفر، یک یا هر دو را به طور همزمان نمایش دهند.

با این حال این قابلیت با مجموعه‌ای منحصر به فرد از چالش‌ها همراه است. ذرات زیراتمی در قلب رایانش کوانتومی بسیار شکننده و کوتاه مدت هستند. علاوه بر این، اگر در معرض اختلالات جزئی از محیط اطراف قرار گیرند، مستعد خطا هستند.

تراشه ووکانگ در دمای نزدیک به صفر مطلق یا منفی ۲۷۳.۱۵ درجه سانتیگراد برای کاهش این مشکلات کار می‌کند. علاوه بر این، این تراشه قبل از نصب در محیط خلاء، در یک یخچال مخصوص نگه‌داری می‌شود.