Gerdab.IR | گرداب

‌ناکامی آمريكا و اسرائیل در نبرد سايبری علیه ایران

تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۳۹۰

به باور قاطبه ناظران و تحليلگران اين جنگ سايبري‌ ادامه‌اي از پروژه مهار ايران و جلوه‌اي از مقابله و جنگ نرمي است كه از سوي منتقدان و مخالفان جمهوري اسلامي ايران حمايت و هدايت مي‌شود.

گرداب- اين روزها جنگ سايبري و مشتقات آن جايگاهي خاص در ادبيات سياسي و رسانه‌اي ايران پيدا كرده است. پيشينه پيدايش و زايش افزايشي اين مفهوم نيز بيشتر به تابستان گذشته و رسانه‌اي شدن ويروس استاكس نت در تاسيسات هسته‌اي نطنز و بوشهر و دور ديگري از ترور دانشمندان هسته‌اي در خيابان‌هاي تهران برمي‌گردد.

به واقع پس از اين رويدادها بود كه افكار عمومي و رسانه‌هاي گروهي بيش از پيش سخن از جنگ سايبري عليه ايران را به ميان آوردند. به باور قاطبه ناظران و تحليلگران اين جنگ سايبري‌ ادامه‌اي از پروژه مهار ايران و جلوه‌اي از مقابله و جنگ نرمي است كه از سوي منتقدان و مخالفان جمهوري اسلامي ايران حمايت و هدايت مي‌شود.

آمريكا همراه و همكار اسرائيل
هراس رژيم صهيونيستي از وجود يك ايران هسته‌اي باعث شده است تا اين رژيم عمليات‌هاي پرهزينه‌اي نظير پروژه ويروس استاكس‌نت را كليد بزند. در گزارش رسانه‌هاي غربي آمده است كه ويروس استاكس‌نت از سوی دستگاه‌هاي اطلاعاتي آمريكا و اسرائيل ساخته شد و آنان كارايي آن را در تاسيسات اتمي ديمونا در صحراي نقب در جنوب فلسطين اشغالي آزمايش كردند.

نيوزويك جنگ سايبري و عمليات‌هاي تروريستي عليه ايران را جنگي پنهان براي مقابله با برنامه هسته‌اي جمهوري اسلامي ايران توصيف مي‌كند و مي‌نويسد كه آمريكا و اسرائيل كه منافع خود را با هسته‌اي شدن ايران به شدت در خطر مي‌بينند با صرف ميليون‌ها دلار و به كارگيري سيستم‌هاي پيچيده به دنبال ايجاد اختلال و مانع‌تراشي در حركت هسته‌اي ايران هستند.

 البته سطح و حجم عمليات‌هاي خرابكارانه از سوي رژيم صهيونيستي عليه جمهوري اسلامي ايران نيز نشان مي‌دهد كه اين كشور به تنهايي دست به چنين اقداماتي نمي‌زند.

ريچارد كلارك، مشاور كاخ سفيد در مبارزه با تروريسم و جنگ سايبري با تاييد اين مسئله مي‌گويد كه حداقل 2 دولت به صورت همزمان عمليات‌هايي را عليه ايران انجام مي‌دهند كه به نظر مي‌رسد يكي از آنها مسئول انجام ترور و ديگري مامور جنگ سايبري و خرابكاري‌هاي كامپيوتري است. اين دو دولت، ايالات متحده آمريكا و اسرائيل هستند. البته فرانسه، انگليس و آلمان هم در طرح‌هاي آنان همكاري دارند.

با اين همه همكاري و همراهي آمريكا با اسرائيل عليه ايران به زماني برمي‌گردد كه جورج بوش پسر چند ماه پيش از ترك كاخ سفيد فرمان آغاز طرح عملياتي مخفي را براي ضربه زدن به تاسيسات نطنز صادر كرد. اين طرح پس از پيروزي دموكرات‌ها و رياست جمهوري باراك اوباما در دستور كار سياست خارجي كاخ سفيد قرار گرفت.

پروژه بي‌ثبات‌سازي
با وجود همكاري اطلاعاتي و امنيتي آمريكا با اسرائيل در جنگ سايبري عليه ايران، اما اين كشور تنها به اين مسئله اكتفا نكرده است. در اين راستا پروژه سازمان سيا با اختصاص بودجه 400 ميليون دلاري كنگره آمريكا و با دستور بوش ابلاغ و عملياتي شد، در اين جهت راه‌اندازي نبرد سايبري با استفاده از عوامل گروهك‌هاي ضدانقلاب منافقين، سلطنت‌طلبان، انجمن پادشاهي، فرقه بهائيت و گروه‌هاي حقوق بشري در دستور كار قرار گرفت.

اين پروژه كه با هدف بي‌ثبات سازي و در قالب شبكه‌سازي گسترده در فضاي مجازي و سايبري كليد خورد اهدافي چون جمع‌آوري اطلاعات، جريان‌سازي و جنگ رواني عليه نظام جمهوري اسلامي ايران، تاسيس سايت‌هاي مبتذل، حمايت خبري و رسانه‌اي از گروهك‌هاي تروريستي، اقدامات ايذايي و هكري و نفوذ به سرورهاي دولتي، برنامه‌‌ريزي براي اخلال در سيستم مديريت شهري از جمله سامانه سوخت‌رساني و تهييج و تشويق به تجمعات غيرقانوني و اغتشاش در حوادث پس از انتخابات را دنبال مي‌كرد.

سازمان سيا با ايجاد اين سرويس سايبري، تنها در حوادث اخير با توليد و انتشار بيش از 70 ميليون فيلترشكن، جنگ رواني پردامنه‌اي را عليه جمهوري اسلامي سازماندهي كرد. چنان كه سعيد جليلي، دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران نيز طي سخناني در اجلاسيه نهم خبرگان رهبري گفت كه اخيراً 874 سايت اينترنتي عليه جمهوري اسلامي راه ‌اندازي شده است.

راهكارهاي مقابله‌اي ايران
با تمامي اقدامات و مانورهاي اسرائيل و آمريكا عليه ايران در عرصه نبرد سايبري به نظر مي‌رسد كه مانند ديگر عرصه‌هاي تقابل، اين بار نيز دستاوردهاي ملموسي نصيب آنان نشده است. دي ماه امسال وزارت اطلاعات اعلام كرد كه با انهدام شبكه‌اي از جاسوسان و تروريست‌هاي اسرائيل، موفق به دستگيري عوامل اصلي ترور شهيد مسعود علي‌‌محمدي شده‌ است. مجيد جمالي فشي عامل اصلي ترور در اعترافات تلويزيوني خود توضيح ‌داد كه براي نخستين بار در تركيه با عوامل اسرائيل آشنا شده و پس از آن به فلسطين اشغالي سفر كرده و در پادگاني در نزديكي تل‌‌آويو تحت آموزش‌‌هاي لازم قرار گرفته است.

سعدالله زارعي، كارشناس مسائل سياسي با اشاره به عمليات موفق دستگيري عوامل ترور شهيد علي ‌محمدي، اين دستاورد اطلاعاتي در كشف شبكه جاسوسي و ترور رژيم صهيونيستي را دستاورد بسيار بزرگي مي‌داند و مي‌گويد كه موساد سازماني اطلاعاتي با سابقه بالا و فعاليت به صورت سلولي است. به طوري كه در اين شبكه هر عنصر مستقيماً با موساد ارتباط دارد و كشف يك سلول به كشف بقيه سلول‌ها منجر نمي‌شود.

 لذا وارد شدن در اين سيستم بدون نفوذ به خود موساد ممكن نبود كه ايران توانست به اين كار دست يابد. دستگيري شبكه‌اي از جاسوسان سلولي موساد، نشان‌‌دهنده نفوذ جمهوري اسلامي در مغز موساد است كه اين كار داراي ارزش اطلاعاتي بسيار بالايي است.

البته ناكارآمدي سرويس جاسوسي موساد در طول دوره رياست داگان بارها خود را نشان داده است. ناتواني اطلاعاتي و امنيتي موساد در طول جنگ 33 روزه با حزب الله و 22 روزه با حماس، بارها در غافلگيري تيپ كماندويي گولاني و انهدام تانك‌هاي مركاوا به اثبات رسيد. اين سرويس به‌رغم بهره‌مندي از سامانه‌هاي اطلاعاتي وسيع و سيستم جاسوسي گسترده حتي نتوانسته است پس از 4 سال از زنده بودن گيلعاد شاليت، سرباز اسرائيلي گزارشي قابل اعتنا ارائه دهد.

حشمت‌الله فلاحت پيشه، رئيس كميته روابط خارجي مجلس شوراي اسلامي نيز با اشاره به اين گفته وزير اطلاعات كه در قبال اقدام موساد با رژيم صهيونيستي مقابله اطلاعاتي مي‌كنيم، تاكيد مي‌كند كه تقابل اطلاعاتي ايران و موساد از دهه‌هاي گذشته شكل گرفته است، اما به ميزاني كه آنها به تجهيزات روز جاسوسي و اطلاعاتي مجهز مي‌شوند به همان ميزان كيفيت مقابله در ايران پيش مي‌رود و به طور معمول ايران در اين زمينه موفق عمل مي‌كند.

در كنار اين اقدامات مقابله‌اي اطلاعاتي و امنيتي، جمهوري اسلامي ايران توانسته است با رويكردي تهاجمي به مقابله با اين جنگ سايبري برود. چنان كه درز اطلاعاتي از درون دستگاه‌هاي اطلاعاتي اسرائيل نظير سرويس اطلاعاتي ارتش (امان)، سرويس امنيت داخلي (شاباك) و سرويس اطلاعات خارجي (موساد) طي ماههاي اخير دامنه‌اي از نگراني‌ها را نزد مقامات اين كشور شكل بخشيده است.

 البته رخنه و نفوذ اطلاعاتي ايران به هرم سازمان‌هاي امنيتي اسرائيل به رسانه‌هاي اين رژيم نيز كشيده شده است. چنان كه روزنامه هاآرتص در اين باره به انتشار يك گزارش طبقه‌بندي شده در رسانه‌هاي ايران اشاره مي‌كند و مي‌نويسد كه رسانه‌هاي ايراني اواخر سال 88 يك گزارش كاملا طبقه‌بندي شده از شاباك را منتشر كردند كه تحقيقات درباره چگونگي درز آن هنوز به هيچ سرانجامي نرسيده است. آن گزارش "برآورد امنيتي اسرائيل براي سال 2010" نام داشت و مشتركاً از سوی مركز تحقيقات شاباك و سازمان تحقيقات و بررسي‌هاي موساد نوشته شده بود.

حيدر مصلحي، وزير اطلاعات جمهوري اسلامي ايران نيز اخيرا اعلام كرد كه نيروهاي اطلاعاتي ايران موفق به رخنه در بدنه موساد شده‌اند و عوامل ترور شهيد مسعود علي‌محمدي را شناسايي كرده‌اند.

همزمان با مقابله اطلاعاتي، ايران سعي داشته است تا عرصه جديدي از مقابله حقوقي را نيز فراروي اسرائيل بگشايد. در اين راستا علي‌اكبر صالحي، وزير امور خارجه از وجود اسناد حقوقي مانند اسنادي كه نشان‌دهنده ربوده شدن عليرضا عسگري، معاون سابق وزير دفاع از سوی عوامل موساد است و ارائه آن به سازمان‌هاي بين‌المللي خبر داده بود.
ارسلان مرشدي

منبع: جام جم