براي مقابله با جنگ‌هاي سايبري آينده

آموزش سربازان سايبری در دانشگاه‌های آمريكا

تاریخ انتشار : ۲۹ خرداد ۱۳۹۰

آمريكا رشته درسي جديدي را در دانشگاه‌هاي خود عرضه کرد تا دانش‌آموختگان اين رشته به سربازان ارتشي سايبري تبديل شوند و در جبهه مجازي به جنگ با دشمن سايبري بروند.

به گزارش گرداب، پايگاه اينترنتي شبكه خبري "ديوچه وله" آلمان در گزارشي نوشته: افزايش حمله‌هاي سايبري آمريكا را به فكر ايجاد رشته‌اي جديد در دانشگاه انداخته است. قرار است "ارتش سايبري" در آينده محافظ نهادهاي نظامي، مالي و اقتصادي و هم‌چنين شركت‌هاي خصوصي در مقابل حملات هكرها باشد و با توجه به داغ بودن جنگ در دنياي مجازي، شغل‌هايي اين چنينی آينده درخشاني دارند و پيش‌بيني مي‌شود كه حدود 30 هزار شغل جديد در اين زمينه ايجاد شود.

حفاظت سايبري، وظيفه‌اي ملي
دولت آمريكا دفاع در برابر حملات سايبري را يكي از مهم‌ترين اهداف دفاع ملي اعلام كرده است. متخصصان اين رشته در آمريكا امكان "فاجعه سايبري" را منتفي نمي‌دانند؛ فاجعه‌اي كه هنوز رخ نداده است، ولي به باور آن‌ها ايجاد يك سپر دفاعي مطمئن در مقابل آن ضروري است.

دست‌كم پس از حملات سايبري متعدد اخير و نمونه ويروس "استاكس‌نت"، ضرورت ايجاد چنين سپر دفاعي به مسئله روز بسياري از كشورها تبديل شده است.

ايران اولين كشوري بود كه هدف كرم اينترنتي استاكس‌نت قرار گرفت. اين ويروس به گفته متخصصان "نوعي اسلحه است" كه ويژه برنامه هسته‌اي ايران ساخته شد. طراحي و ساخت چنين "اسلحه" اي تنها از عهده دولت‌هايي برمي‌آيد كه داراي امكانات براي سازمان‌دهي باشند. بسياري از كارشناسان انگشت اتهام را به سوي دولت آمريكا نشانه رفته‌اند.

جنگ قرن 21: خطر حمله‌هاي سايبري امنيت جهان را تهديد مي‌كند
حملات سايبري مدام هدف‌ها و روش‌هاي جديدي را آزمايش مي‌كنند و همين كار مقابله با آن‌ها را سخت مي‌كند. به عنوان مثال قرار است در آينده نزديك شبكه‌هاي برق‌رساني هوشمندي راه‌اندازي شوند كه به كمك آنها ميان دستگاه‌هاي برقي نوعي تبادل اطلاعات صورت گيرد تا به عنوان مثال ميزان مصرف برق در طول روز بهتر توزيع شود و فشار بر نيروگاه‌هاي برق كاهش يابد. اما كارشناسان مي‌گويند اين تكنيك جديد مي‌تواند در را به روي حمله‌هاي سايبري بگشايد. در آلمان نيز خطر حمله‌هاي سايبري به زيرساخت‌هاي حساس اين كشور موضوعي است كه به شدت جدي گرفته مي‌شود. 59 درصد از شركت‌هاي آب، گاز و برق‌رساني اعلام كرده‌اند كه ويروس استاكس‌نت را در سيستم‌هاي خود يافته‌اند.

نمونه‌اي ديگر، حمله هكرها به سايت وزارت امور خارجه ايران در روزهاي اخير بود كه سروصداي بسياري به پا كرد و گروهي كه خود را از مخالفان جمهوري اسلامي مي‌دانستند مسئوليت آن را بر عهده گرفتند.

حمله تروريستي بعدي سايبري است
تقاضا براي سربازاني كه در جبهه جنگ سايبري بجنگند بسيار بالاست. ادارات دولتي، شركت‌هاي خصوصي و مراكز پژوهشي همه به دنبال مكانيسم‌هاي حفاظتي و دفاعي هستند. "كالج كارزول" در ايالت مريلند آمريكا يكي از مهمترين مراكز آموزش اين رشته تحصيلي است.

آموزش "امنيت سايبري" در اين كالج پاييز گذشته با 2 هزار دانشجو شروع شد. اين دانشجويان ظرف دوسال اين رشته را به پايان مي‌برند. در بسياري از دانشگاه‌هاي ديگر آمريكا نيز اين رشته تدريس مي‌شود. به گفته گردانندگان كالج كارزول، آمريكا در حال سازماندهي ارتش سايبري خود است.

اداره امنيت فناوري اطلاعاتي اداره امنيت فناوري اطلاعاتي "لئون پانتا"، رئيس سازمان سيا، نيز چند روز پيش اعلام كرد كه به احتمال قوي حمله تروريستي بعدي به آمريكا در فضاي مجازي صورت خواهد گرفت.

استفاده از تله‌هاي سايبري
آمريكا هم اكنون هم داراي يك ارتش سايبري است كه در صورت لزوم در كنار ارتش كلاسيك آن وارد عمل مي‌شود. مقام‌هاي آمريكايي اطمينان مي‌دهند كه اين ارتش تنها براي دفاع سازماندهي شده است و نه حمله. آمريكا اتهام دست داشتن در حمله كرم استاكس‌نت به برنامه هسته‌اي ايران را رد مي‌كند. البته كالج كارزول تاكيد مي‌كند كه اين دفاع بسيار "خشن" است و در آن از "تله‌هاي سايبري" هم براي به دام انداختن هكرها استفاده خواهد شد.

منبع: فارس