به گزارش
گرداب، این روزنامه نگار لبناني كه ارتباطات گسترده اي با مقامات آمريكايي دارد، نكات جالبي را درباره تحولات منطقه بازگو كرده است.
"سركيس نعوم"، نويسنده روزنامه النهار كه به بيان خودش سالي چند بار و چند هفته به آمريكا مي رود تا با مقامات مختلف و استراتژيست ها و تحليلگران اين كشور گفت وگو كند، درباره تحولات منطقه و موفقيت قدرتمند ايران حتي نسبت به تركيه مي نويسد: ايران توانست از آنچه در خيابان هايش گذشت با قدرت خارج شود. نظام ايران همچنان قدرتمند است و همين نظام است كه كار گفت وگو با آمريكا را اداره مي كند، ولي به وقتش و بر اساس دستورالعملش. امروز وقت گفت وگو نيست. الان وقت دستاورد هسته اي است و وقت اين است كه ملت و حكومت هر دو با تحريم هاي جديد آمريكا خود را بيازمايند.
به گزارش "ديپلماسي ايراني"، نعوم به ملاقات با يك مقام آمريكايي و اظهارات وي اشاره مي كند كه گفته است «تركيه را فراموش نكن. اين كشور الآن قدرت منطقه اي مهمي است و اكنون هم تلاش مي كند كه نقش بزرگي در خاورميانه داشته باشد و براي آن كار كند.»
روزنامه نگار لبناني در پاسخ مي گويد: «حق با توست. تركيه قدرت مهمي است و روابط بسيار خوبي هم با ايران و سوريه دارد. مي خواهد نقشي داشته باشد، ولي مي داند كه نمي تواند بزرگترين و قدرتمندترين كشور خاورميانه شود در نتيجه نمي تواند نقشش هم نقش اول يا نخست در منطقه باشد. در نتيجه منتظر مي ماند تا ظرفيت هاي منطقه اي آن را به جايگاه يكي از قدرت هاي بارز منطقه اي برساند.»
گزارش اين روزنامه نگار لبناني مي افزايد: مقام آمريكايي سپس از من پرسيد «نظرت درباره عربستان سعودي چيست؟» و خودش جواب داد «عربستان راه فراري از تظاهرات و شورش در منطقه شرقي اش كه اغلب آن را عربستاني هاي شيعه تشكيل مي دهند، ندارد، ولي انتظارات اين مردم هم تنها با تغيير مردان قدرت در عربستان برآورده خواهد شد. براي حكومت عربستان جاي مفري براي كنترل اوضاع و جلوگيري از وقوع اين تغييرات نيست. به ويژه اين كه بسياري از امرا و مسئولان بزرگ عربستان مشكل سلامتي دارند.
نگاهي به يمن بينداز ببين امور تا كجا پيش رفته است. به جاي آن كه نيروهاي زميني وفادار به حكومت بر مناطق آشفته و ناآرام حكومت كنند، حوثي ها پس از آن كه تقاضاي آتش بس رئيس جمهوري يمن را رد كردند، اكنون بر مناطق مورد منازعه تسلط كامل دارند. حتي از اين بيشتر نيروهاي الحوثي وارد خاك عربستان شده اند و مناطق مرزي اين كشور را به تصرف خود درآورده اند.»
مقام آمريكايي همچنين گفته است: «علي عبدالله صالح به جاي آن كه كاري كند علناً اسرائيل و آمريكا و القاعده را عامل ناآرامي در كشورش اعلام مي كند و مي گويد آنها مي خواهند يمن را ويران كنند. آن موقع كه اين حرف ها را زد بلافاصله پس از آن با يكي از معاونان ارشد باراك اوباما، رئيس جمهوري آمريكا، تماس گرفت و از او عذرخواست و گفت از آن چه گفته قصدي نداشته و مي داند كه حرفي زده كه جايش نبوده است. در رسانه ها علني دشنام مي دهد و متهم مي كند، ولي فوراً بعدش پشت پرده عذرخواهي مي كند و از هر چه گفته عقب نشيني مي كند.»
سركيس نعوم سپس نظر مقام آمريكايي درباره مسعود بارزاني را يادآور مي شود كه گفته است: «اوضاع در منطقه كردستان عراق چندان مناسب نيست. مسعود بارزاني، يكي از رهبران يا بهتر بگويم مسئولان ارشد اين منطقه هر دفعه با يك طرف همكاري مي كند، در حال حاضر با اسرائيل همكاري دارد، همان طور كه در گذشته با كا.گ.ب شوروي (KGB) همكاري مي كرد. او همچنان به اين شيوه اش ادامه مي دهد.»
منبع: کیهان