بزرگترین جاسوسی سایبری جهان

تاریخ انتشار : ۱۵ مرداد ۱۳۹۰

روزنامه های غربی از بزرگترین دزدی سایبری جهان و یا به عبارت بهتر جاسوسی سایبری، تحت عنوان "عملیات موش مرموز" و به سرقت رفتن اطلاعات بیش از 70 نهاد بین المللی در غرب گزارش می دهند.

به گزارش گرداب، روزنامه گاردین نوشت: شرکت الکترونیکی "مک آفی" اعلام کرده که موفق به کشف یک عملیات جاسوسی سایبری که به مدت بیش از پنج سال، اطلاعات نهادهای دولتی آمریکا و چند کشور دیگر و همچنین سازمان ملل متحد را به سرقت می برده، شده است.

کارشناسان احتمال می دهند که چین در پس این جاسوسی سایبری که نام "عملیات موش مرموز" بر آن نهاده شده، باشد. در همین رابطه "ونیتی فیر" کسی که موفق به کشف این عملیات شده در مرکز مطالعات استراتژیک و بین الملل آمریکا گفت: «تمام شواهد گویای آن است که چین در این کار دست دارد. چه کسی در تایوان جاسوسی می کند؟»

موش مرموز در کمین وسایل کنترل از راه دور
گاردین در ادامه می نویسد: متخصصان مک آفی در سال 2009 میلادی موفق به کشف یک مرکز کنترل و فرماندهی سایبری شده بودند که این مرکز عملیات موش مرموز را هدایت می کرد و در بازبینی که در ماه مارس سال جاری از این مرکز داشتند فهرستی از وقایع روزانه را مشاهده کردند که حملات صورت گرفته به سایتهای مختلف را به تصویر می کشید.

خبرگزاری فرانسه نیز در این باره می نویسد: قربانیان عملیات موش مرموز شامل دولتهای کانادا، آمریکا، کره جنوبی، تایوان، هند و ویتنام هستند و نهادهای بین المللی نیز همچون سازمان ملل متحد، سازمان کشورهای جنوب شرق آسیا ( آسه آن)، کمیته بین المللی المپیک، آژانس بین المللی مبارزه با دوپینگ، 12 پیمانکار نظامی آمریکا، یک پیمانکار نظامی انگلیس، شرکتهای فعال در امر ساخت و ساز، انرژی، فولاد، انرژی خورشیدی، ارتباطات ماهواره ای، فناوری، رسانه و امور حسابداری نیز از حملات موش مرموز در امان نمانده اند.

واشنگتن پست نیز با ارائه گزارشی در این باره نوشت: مک‌آفی گزارش داده که نفوذ در سایتهای عنوان شده از اواسط سال 2006 آغاز شده است. "دیمیتری آلپروویتچ"، معاون رئیس مک‌آفی در این رابطه می گوید: «مهاجمان به دنبال اطلاعات نظامی، اقتصادی و دیپلماتیک بوده اند. اگر شما بر صنعت تمرکز کرده و درباره موارد با ارزشی چون مالکیت معنوی فکر کنید متوجه می شوید که چرا این عملیات جاسوسی انجام شده است.»

به گفته وی، سرقت این حجم از اطلاعات یک تهدید جدی اقتصادی را برای جهان به وجود آورده، این بزرگترین انتقال ثروت برحسب شاخصه مالکیت معنوی در طول تاریخ بوده است. میزان اطلاعات به سرقت رفته و ارزش آنها واقعا وحشتناک است.

معاون رئیس مک آفی در ادامه افزود: «شرکتها و آژانسهای دولتی هر روزه مورد حملات سایبری قرار می گیرند و بدین ترتیب موفقیتهای اقتصادی و اطلاعات محرمانه ملی به سرقت می رود.»

آلپروویتچ معتقد است که یک کشور در پس این عملیات سایبری است. کارشناسان، چین را عامل عملیات می دانند و امکان دست داشتن روسیه را نیز در آن رد نمی کنند.

در همین رابطه در شهریور ماه سال 1386 رئیس وقت سازمان ملی اطلاعات آمریکا ادعا کرد که چین و روسیه همانند دوران جنگ سرد در حال جاسوسی از آمریکا هستند.

"مایک مک کانل" در جلسه کمیته قضایی کنگره آمریکا درباره تصویب قانون گسترش اختیارات دولت در استراق سمع و کنترل ارتباطات الکترونیکی در داخل و خارج آمریکا گفته بود: «سرویسهای اطلاعات خارجی چین و روسیه از جمله سازمانهایی هستند که درباره سیستمهای حساس و حفاظت شده، تاسیسات و پروژه های توسعه آمریکا اطلاعات جمع آوری می کنند و تلاشهای آنها در حال رسیدن به سطح فعالیت در دوران جنگ سرد است.»

انتشار این اخبار در حالی صورت می گیرد که وبگاه "اینفو وارز" چندی پیش در مقاله ای نوشت: دولت آمریکا و رسانه ها به دلایل سیاسی، در حال بزرگ كردن تهدیدات سایبری هستند. این یك جزء كلیدی و مهم برای تلاش جهت نصب یك شبكه نظارتی نامنظم است.

منبع: مهر