هشداری برای سرقت‌های اینترنتی

تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد ۱۳۹۰

فعالیت هکرهای فضای مجازی از یک سو و فقدان امنیت لازم در شبکه بانک های کشور از سوی دیگر حجمی از ناامنی اینترنتی برای حساب های بانکی را رقم زده است.

به گزارش گرداب به نقل از آتی نیوز، طی چند روز گذشته اطلاعیه ای از سوی بانک مرکزی از طریق پیامک مشترکان همراه اول هشدار می داد که اطلاعات حساب های بانکی خود را از طریق تلفن همراه ارسال نکنید.

در این اطلاعیه به مردم هشدار داده شده بود، اطلاعاتی را که با آن می توان از طریق اینترنت خرید کرد، یعنی؛ شماره 16 رقمی روی کارت، رمز دوم (رمز اینترنتی)، CVV2 و تاریخ انقضای کارت را در اختیار افراد سودجویی که از طریق پیامک این اطلاعات را از آنها جهت واریز وجه نقد درخواست می کنند، قرار ندهند.

انتشار این اطلاعیه و مراجعه به دادسرای امور رسیدگی به جرائم رایانه ای حاکی از آن است که فعالیت هکرهای فضای مجازی از یک سو و فقدان امنیت شبکه بانک های کشور از سوی دیگر حجم قابل توجهی از ناامنی اینترنتی برای حساب های بانکی را رقم زده است.

در پی صدور این اطلاعیه عمومی، جهت بررسی ماجرا با مراجعه به دادسرای امور رسیدگی به جرائم رایانه ای، با افراد بسیاری مواجه شدیم که همگی آنها از مالباختگان حساب های اینترنتی بودند.

یکی از مالباختگان که دارای حساب بانکی در یکی از بانک های دولتی بود، گفت: «حقوق بازنشستگی ام را از طریق اینترنت دریافت می کردم که بعد از مدتی متوجه شدم 3 میلیون تومان از حسابم کسر شده است. با پیگیری های متعدد دریافتم که این کار از طریق اینترنت انجام شده است.»

این مالباخته سرقت های اینترنتی همچنین تأکید کرد: «من جزء کسانی بودم که کمترین مقدار پول از حسابم سرقت شده بود و در مقابل سایر مراجعه کنندگان به این دادسرا، رقمی اندکی محسوب می شود.»

بررسی سخنان افرادی که به دادسرای امور رسیدگی به جرائم اینترنتی مراجعه کرده بودند حاکی از آن است که اکثر مالباختگان از جمله دارندگان حساب در یکی از مهم ترین بانک های دولتی کشور هستند.