نيت من همكاري با آنها نبود، ولي طي يك سري از شستوشوهاي مغزي و صحبت كردن عليه نظام و اسلام، افكار من را عليه نظام برانگيختند؛ يعني اينكه ميگفتند نظام جمهوري اسلامي دشمن تمام دنيا و تروريست است.
محاکمه عامل اصلي ترور شهيد عليمحمدي امروز سه شنبه 90/6/1 در شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامي برگزار شد.
به گزارش گرداب، "علي جمالي فشي" متهم اصلي اين پرونده که پس از ترور "دكتر عليمحمدي" دستگير و بعد از تحقيقات تکميلي در دادسرا با صدور کيفرخواست، پروندهاش به دادگاه رفته بود، محاكمه شد.
اين متهم اخيرا در اعترافات تلويزيوني چگونگي آموزش ترور در دستگاههاي اطلاعاتي موساد و انجام آن را تشريح كرده بود.
سردمداران قبلي و كنوني رژيم صهيونيستي آشكارا به تاريخ تروريستي خود و حتي در مواردي به شركت خود در عمليات ترور افتخار ميكنند.
رياست محترم دادگاه! در اين پرونده آقاي علي جمالي فشي 26 ساله، تبعه ايران، اهل كنگاور، مقيم كرج، شغل آزاد، فاقد پيشينه و محكوميت كيفري (بنا به اظهارات خودش)، متاهل، باسواد، بازداشت با صدور قرار بازداشت موقت به اتهام:
ب) همكاري با رژيم غاصب اسرائيل و سرويس اطلاعاتي موساد عليه نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران جهت ارائه اطلاعات مورد درخواست سرويس جاسوسي رژيم صهيونيستي اسرائيل (موساد).
2ـ تحصيل مال از طريق نامشروع به مبلغ يكصد و 20 هزار دلار از سرويس اطلاعاتي موساد به واسطه همكاري و ارائه اطلاعات و نهايتا اجراي صحنه ترور كه به عنوان پاداش از سرويس فوقالذكر دريافت داشته است.
3ـ تخريب عمدي اموال خصوصي شامل خودروها و منازل مسكوني اطراف محل انفجار بمب منتهي به شهادت دكتر عليمحمدي.
الف) با عنايت به جميع اوراق و مندرجات پرونده و مشخصا نظر به گزارش اوليه مدير كل حقوقي و قضايي ضد جاسوسي وزارت اطلاعات جمهوري اسلامي ايران و متعاقبا گزارش شماره 8233 س 2727 ث اسفندماه سال 89 مرجع مذكور متضمن دستگيري متهم فوقالذكر.
ب) شكايت اولياي دم شهيد به اسامي صغري اسدالله خياط تهراني، مادر شهيد عليمحمدي، آقاي ايمان و خانم الهام عليمحمدي فرزندان شهيد و نيز شكايت ديگر شكات خصوصي مالكيت اموال منقول و غير منقول موضوع تخريب به شرح منعكس در قرار مجرميت.
ج) نظريه پزشكي قانوني گزارش معاينه جسد شهيد كه طي آن علت فوت، صدمات متعدد در اثر پرتابهاي پرسرعت ناشي از انفجار تعيين شد، منعكس در صفحات 71 و 72 پرونده.
د) مستفاد از گزارش نهايي مدير كل حقوقي و قضايي ضد جاسوسي وزارت اطلاعات به شرح صفحات 185 الي 190 كه طي آن متهم مذكور به تفسير به جزئيات ارتباط و همكاري با رژيم غاصب اسرائيل عليه جمهوري اسلامي ايران و همچنين چگونگي طرح و اجراي ترور شهيد عليمحمدي پرداخته است.
ه) صورتجلسه بازرسي و كشف و توزين مواد روانگردان مكشوفه از منزل متهم.
و) گزارش مرجع انتظامي كلانتري 101 تجريش تنظيمي از صحنه انفجار منجر به شهادت دكتر عليمحمدي.
اظهارات متهم به شرح صفحه 209 و 210 پرونده كه متهم در پاسخ به بازپرس محترم مبني بر چگونگي ارائه اطلاعات و همكاري با سرويس اطلاعاتي رژيم صهيونيستي موساد بيان داشته اطلاعات در مورد محلهاي مختلف و اينكه چه اشخاصي در اين محل تردد دارند و چه مامورين امنيتي با چه سلاحها و تجهيزاتي در اين محلها حضور دارند را به افسران سرويسهاي موساد تحويل دادم و نهايتا صفحه 213 پرونده كه متهم در مقام دفاع به صراحت بيان داشته اتهامات همكاري با دولت متخاصم رژيم صهيونيستي و جاسوسي و تحصيل مال نامشروع از سرويس اطلاعاتي موساد و تخريب اموال شكات و همچنين ترور و انفجار بمب منجر به قتل آقاي عليمحمدي را قبول دارم و تمام حقايق و واقعيتها را بيان كردم و در دادگاه آنها را نيز بيان خواهم كرد.
ح) دفاعيات بلاوجه و عاري از صداقت متهم در جواب اتهام نگهداري مواد روانگردان با اين توضيح كه گرچه ايشان به كشف مواد روانگردان در منزلش اقرار كرده اما آن را متعلق به افرادي كه در آنجا تردد داشتهاند، دانسته و اين در شرايطي است كه هيچ گونه همكاري در جهت معرفي صاحب آن نداشته است و ساير قرائن و امارات و محتويات پرونده.
با اعتقاد بر محرز و مسلم بودن بزهكاري مشاراليه به استناد آيه 33 سوره مائده با رعايت ماده 47 قانون مجازات اسلامي و به استناد به مواد 183، 186،508 و 678 در قانون مجازات اسلامي و با ماده 2 قانون تشديد مجازات مرتكبين ارتشا و اختلاس و كلاهبرداري و ماده 8 اصلاحيه قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب سال 89 براي نامبرده تقضاي تعيين كيفر ميشود. در ضمن سال وقوع جرم 1388 و محل ارتكاب آن شهر تهران بوده است.»
رئيس شعبه 15 دادگاه انقلاب از "علي جمالي فشي" در مورد نحوه جذب در سرويس اطلاعاتي رژيم صهيونيستي سوال كرد كه اين متهم در پاسخ اظهار كرد: «ملاقات از طريق شخصي انجام شد كه مسئول جذب بود. او من را به كنسولگري اسرائيل در استانبول برد. ابتدا قرار بود از طريق ورزشي سفر كنم. اوايل فقط صحبت از فروش اطلاعات بود و صحبتي از ترور نبود.»
قاضي صلواتي از تعداد سفرهاي متهم به تركيه و نام افسر اطلاعاتي اسرائيل پرسيد كه متهم پاسخ داد: «چهار بار به تركيه سفر كردم و هر بار هم در كنسولگري اسرائيل ملاقات داشتم. نام افسر اطلاعاتي هم كه با وي در تماس بودم "دم" بود.»
وي خاطرنشان كرد: «اكثر ملاقاتها در پاركهاي تهران بود و براي هر ملاقات 5 تا 10 هزار دلار دريافت ميكردم.»
جمالي فشي در پاسخ گفت: «بله، آموزش جمعآوري اطلاعات را ديدم. نيت من مراجعه به آنجا و همكاري با آنها نبود ولي طي يك سري از شستوشوهاي مغزي و صحبت كردن عليه نظام و اسلام، افكار من را عليه نظام بر انگيختند. يعني اينكه ميگفتند نظام جمهوري اسلامي دشمن تمام دنياست و تروريست است.»
در ادامه، قاضي صلواتي از متهم پرسيد: «آيا سفرهاي ديگري هم داشتيد؟» كه جمالي فشي در پاسخ اظهار كرد: «سفر ديگري هم به تايلند داشتم. در آنجا با سه نفر از مسئولان آموزش ملاقات كردم. اين سفر حدود 10 روز طول كشيد و براي اولين بار بود كه خارج از كنسولگري ملاقات داشتم.»
وي ادامه داد: «در آنجا يك سري تست هوش از من گرفتند و بعد آموزشهاي كامپيوتر، عكاسي، فيلمبرداري، تعقيب و مراقبت افراد، نحوه ارتباط گرفتن با افراد، نصب بمب، نصب ردياب در ماشين، تعقيب موتور و ماشين و ... را ديدم و در تايلند مبلغ 15 هزار دلار دريافت كردم.»
قاضي صلواتي از متهم پرسيد: «اولين بار بحث عمليات نظامي و ترور از كجا مطرح شد؟» كه جمالي فشي در پاسخ گفت: «ابتدا قرار نبود به اسرائيل بروم. در سفر به تركيه گفتند ما شما را براي يك ماموريت خيلي مهم انتخاب كردهايم.»
جمالي فشي پاسخ داد: «اولين بار با يكي از مسئولان سرويس اطلاعاتي اسرائيل در آنتالياي تركيه ملاقات داشتم. در آذربايجان نيز يكي از مسوولان ردهبالاي موساد دو بار با من ملاقات حضوري داشت كه مراحل سفر به اسرائيل را براي من توضيح داد.»
قاضي از متهم سوال كرد كه آيا به زبان فارسي با يكديگر صحبت ميكرديد؟ كه متهم در پاسخ گفت: «خير. اين فرد به زبان عبري صحبت ميكرد كه براي من ترجمه ميشد.»
متهم در ارائه توضيحات بيشتر در اين خصوص ادامه داد: «بعد از حضور سه چهار روزه در باكو بايد لوازمي را تهيه ميكرديم كه پس از تهيه اين لوازم و گذشت سه چهار روز از فرودگاه باكو به اسرائيل سفر كرديم. در آنجا با شخصي كه مسئول آموزش عمليات بود ملاقات كردم كه وي مرا به يك هتل منتقل كرد و از فرداي آن روز آموزشها شروع شد.»
عامل ترور شهيد علي محمدي اظهار كرد: «در آنجا آموزشهاي موتورسواري، گريم، تيراندازي و نصب بمب روي موتورسيكلت را فرا گرفتم و حدودا 10 روز در اسرائيل بودم.»
قاضي صلواتي سوال كرد: «آيا ماكتي از منزل شهيد عليمحمدي در اختيار داشتيد تا آموزشهاي لازم را در آنجا پياده كنيد؟» كه وي پاسخ داد: «در يك پادگان، تمام مسير، انبار خانه امن و ماكت منزل عليمحمدي و حتي رنگ و اندازه آن را نيز منطبق با آنچه در تهران بود درست كرده بودند و در آنجا آموزشهاي لازم ارائه شد.»
متهم در پاسخ به اين سوال كه: «آيا در طول اين سفرها اطلاعاتي در خصوص شخصيت شهيد عليمحمدي به شما داده شده بود؟»، گفت: «خير. تا سه روز قبل از عمليات حتي آدرسي از منزل شهيد عليمحمدي در اختيار من گذاشته نشد. پس از گذشت مدت زماني به ايران آمدم و به صورت هفتگي اقداماتي را انجام ميدادم.»
وي ادامه داد: «طي يك روز به آن محل رفتم، مسيرها را چك كردم و پس از آمدن به خانه به آنها اطلاع دادم كه اوضاع خوب است. چند روز بعد تماس گرفتند كه بايد بروي و بمب را به موتور نصب كني. بمب را به تنهايي نصب كردم و وسايلي را كه خريده بودم، در انبار گذاشتم. به من گفتند كه فردا صبح بايد موتور را از انبار برداري و پس از تاييد ما كار را انجام دهي اما در آخرين تماس اعلام كردند كه برنامه كنسل شده و بايد موتور را به خانه امن منتقل كني و دوباره به من گفتند كه فردا بايد اين كار را انجام دهم. فرداي آن روز نيز همين روال طي شد و در نهايت دوباره به من گفتند كه وسايل را به خانه امن منتقل كن و به خانه بازگرد.»
متهم تصريح كرد: «قبل از اينكه برنامه ترور پيش بيايد مباحثي ضد نظام و حتي ضد اسلام را براي من مطرح ميكردند. به من گفته شد كه اين فرد (عليمحمدي) دشمن بشريت است و خيال تو از اين بابت راحت باشد كه ما با آدم بيگناه كاري نداريم.»
قاضي در خصوص احساس متهم پس از انجام عمليات سوال كرد و گفت كه: «چطور توانستي به خود بقبولاني كه يكي از نخبگان كشورت را از بين ببري؟» كه جمالي فشي پاسخ داد: «اكنون براي اين حرفها بسيار دير است. اگر قبل از آن ميدانستم كه چه شخصيتي ترور ميشود، مي توانستم كاري كنم اما پس از ترور هنگامي كه از شخصيت وي مطلع شدم از لحاظ روحي به هم ريختم. طبق آموزشهايي كه ديده بودم بايد پنج ترور را انجام ميدادم ولي به دليل اينكه از جهت روحي اوضاع خوبي نداشتم، من را حذف كردند. حتي ملاقاتهايي را كه بايد با من انجام ميشد نيز كنسل كردند.»
وي اضافه كرد: «هنگامي كه يك نفر به صورت روزمره موضوعي را براي تو تكرار ميكند به طور طبيعي توي ذهن تو ميرود. من نيز جوان بودم و فكر ميكردم كه كارم درست است.»
قاضي از متهم سوال كرد كه: «جمعا چقدر براي اين كار دريافت كردي؟» كه وي پاسخ داد: «حدود 120 هزار دلار.»
رئيس شعبه 15 دادگاه انقلاب سوال كرد: «آيا مملكت خود را ارزان نفروختي؟» كه متهم با تاييد اين مطلب گفت: «درست است.»
قاضي صلواتي از وي سوال كرد: «آيا ترور بعدي كه قرار بود توسط شما انجام شود، ترور دكتر شهرياري نبود؟» كه وي پاسخ داد: «بله. حتي آموزشهايي را در خصوص ترور شهرياري نيز فرا گرفته بودم.»
پس از پايان اظهارات متهم، قاضي صلواتي اظهار كرد كه ترور دكتر شهرياري و عليمحمدي مانع پيشرفت كشور ما نخواهد شد و دادگاه نيز طبق قانون عمل ميكند.
همسر شهيد مسعود عليمحمدي اظهار كرد: «من از عامل ترور فقط اين سوال را دارم كه چطور متوجه نشده كه اسرائيل دشمن چندين ساله ماست و براي كشتن يك نفر نقشه كشيده است؟ چطور فردي كه از او به عنوان سازنده بمب اتم نام برده ميشود، هيچ محافظي ندارد؟ كشور ما بارها و بارها اعلام كرده كه ما به دنبال بمب هستهاي نيستيم.»
وي با تاكيد بر اينكه اصل ترور قبيح است، گفت: «همه اديان ترور را رد ميكنند. آيا دريافت اين پولها براي كشتن يك نفر ارزش دارد؟ ما همه ميدانيم كه اسرائيل براي ما شمشير را از رو بسته است. اين فرد چطور توانسته خام وعدههاي رژيم صهيونيستي شود؟»
همسر شهيد عليمحمدي ادامه داد: «آيا جرم همسرم فقط عشق به وطن بود؟ آيا كسي كه وطن خود را دوست دارد بايد كشته شود؟ مگر او جز علماندوزي و آموزش چه كاري كرده بود؟ هميشه ميگفت كه من به خاطر شغل معلمي كه دارم از آينده خود مطمئنم زيرا به كسي ظلم نكرده بود. همسرم به راحتي به اين جايگاه نرسيده بود و بسياري از فشارها را تحمل كرده بود.»
وي در پايان با اعلام تقاضاي اعدام براي متهم، گفت: «از دستگاه قضايي تقاضا دارم كه اسرائيل را به علت اقدامات تروريستي در محاكم بينالمللي به محاكمه بكشاند و اميدوارم خداوند هر فرد و كشور تروريستي را نابود كند.»
عامل ترور شهيد عليمحمدي در دفاعيات پاياني خود گفت كه با پي بردن به اشتباهش از ترور 5 نفر ديگر خودداري كرده است.
وي اظهار كرد: «در اينكه من كار خيلي بدي عليه كشورم انجام دادم شكي نيست ولي اين را در نظر بگيريد كه اگر من ذاتا آدم بدي بودم الان بايد من را براي ترور چهار پنج نفر ديگر هم محاكمه ميكرديد.»