Gerdab.IR | گرداب

گرداب/ اعتراض حامیان حریم خصوصی به اقدامات فیس‌بوک

تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۳۹۰

10 گروه مختلف حامی حریم خصوصی و منافع عمومی از کمیسیون فدرال تجارت آمریکا خواستند تا فیس‌بوک را مورد تحقیق و بررسی قرار دهد.

به گزارش گرداب به نقل از سی‌نت، 10 گروه حامی منافع عمومی از کمیسیون تجارت فدرال آمریکا خواسته‌اند فعالیت‌های اقتصادی مختلف فیس‌بوک را مورد تحقیق و بررسی قرار دهد. این دومین درخواست از این کمیسیون برای تحقیق از این شبکه اجتماعی در هفته جاری است که به فاصله اندکی از 2 درخواست پیشین مشابه مطرح می‌شود.

موارد پیشین به درخواست 2 نماینده کنگره از این کمیسیون برای بررسی کوکی‌های فیس‌بوک و موافقت هیئت حفاظت اطلاعات عالی رتبه ایرلندی برای تحقیق و تفحص از فعالیت این شبکه اجتماعی در مورد نقض حریم خصوصی مربوط می‌شود.

کنسرسیوم مصرف‌کنندگان آمریکا و گروه‌های حامی حریم خصوصی از کمیسیون تجارت فدرال خواسته‌اند به اتهاماتی از قبیل این‌که فیس‌بوک کاربران خود را حتی پس از آن‌که از این شبکه اجتماعی خارج می‌شوند، مورد ردیابی قرار می‌دهد رسیدگی کند؛ اگرچه فیس‌بوک ادعا کرده این مشکل را برطرف کرده است.

این گروه همچنین نگرانی‌هایی در مورد قابلیت جدید این شبکه اجتماعی که "Frictionless sharing" نام دارد، ابراز کرده است. این قابلیت جزئی‌ترین فعالیت‌های کاربران در فیس‌بوک را تحت نظر دارد و بدین جهت فیس‌بوک قادر خواهد بود تا از اطلاعات کاربران سوء‌استفاده کند.
 
یکی از اعضای این گروه شکایت‌کننده، مرکز حریم اطلاعات الکترونیک (EPIC) است که نامه‌ای 14 صفحه‌ای خطاب به کمیسیون تجارت فدرال نسبت به ردیابی کاربران حتی پس از خروج از فیس‌بوک ارسال کرده است.

هفته گذشته نیز یک هکر به نام "نیک کوبریلویک" این شبکه اجتماعی را متهم به ردیابی کاربرانش حتی پس از خروج از آن کرد. وی در این‌باره گفت هربار به وب سایتی که پلاگین فیس بوک داشته مراجعه می‌کرده، با وجود آن‌که  از فیس بوک خارج شده بود، اطلاعات شخصی ‌اش از جمله شناسه حساب کاربری ارسال می‌شده است.

پیش از این، "جو بارتون" و "ادوارد مارکی" نمایندگان جمهوری‌خواه و دموکرات مجلس نمایندگان در نامه خود به کمیسیون تجارت فدرال کشور خواستار بررسی سوءاستفاده بسیاری از شرکت‌ها و سایت‌های اینترنتی از کوکی‌ها برای جاسوسی از کاربران و ردگیری آنان شده بودند.
 
این نمایندگان استفاده از کوکی ها را غیرقانونی دانسته و در بخشی از نامه خود نوشته اند: چگونه کاربران می توانند از خود در برابر این ابزار ردگیری ناخواسته، حفاظت کنند وقتی حتی نمی‌دانند که اطلاعاتشان در معرض خطر است؟
 
کوکی های اینترنتی که بعد از بازدید از هر سایت به طور خودکار به وجود آمده و بدون اطلاع کاربر بر روی رایانه وی نصب می شوند به طور جدی باعث نقض حریم شخصی کاربران می‌شوند و تداوم این روند غیرقابل پذیرش است.

این در حالی است که پیش از این نیز، همین 2 نماینده آمریکایی در نامه‌ای به "مارک زوکربرگ"، رئيس فيس بوك در مورد انتقال اطلاعات شخصي كاربران اين شبكه اجتماعي به سايت‌هاي ثالث اظهار نگراني كرده و از وي خواسته بودند در اين مورد دقت بيشتري به خرج دهد.

فیس‌بوک نیز متقابلا، این اتهامات را رد کرده و توضیحاتی را در مورد نحوه عملکرد کوکی‌هایش منتشر کرده است. این کمپانی ادعا کرده  است که کاربرانش را در محیط وب ردیابی نمی‌کند و کوکی‌ها نیز برای شخصی‌سازی محتوای ارائه شده به کاربر، مورد استفاده قرار می‌گیرند!