قاچاق کودکان، ارمغان حضور متجاوزان؛

کودکان عراقی 500 دلار معامله می‌شوند

تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۳۹۰

کودکان عراقی با توجه‌ به‌ وضعیت سلامتی و شکل ظاهری، به مبلغ 500 تا 5000 دلار از خانواده‌شان خریداری می‌شوند.

به گزارش گرداب به نقل از فارس، هدف باندهای قاچاق، خرید کودکان از خانواده‌‌های بسیار فقیر عراقی است که‌ پدر خود را بر اثر جنگ از دست داده‌ و هم اکنون بدون سرپرست زندگی می‌کنند.

امروزه به‌ دلیل فقر بیش از حد مردم عراق و نیود نظارت کافی از سوی دولت این کشور به‌ پایانه‌های مرزی، کودکان این کشور به‌ طعمه‌های مناسبی برای باندهای قاچاق عضو تبدیل شده‌اند.
 
باندهای قاچاق عضو هم اکنون به‌ شیوه‌ای بسیار مخفی و در قالب تیم‌های حرفه‌ای، خانواده‌ های فقیر عراقی را مورد هدف قرار داده‌ و پول بسیار ناچیز، کودکان و نوزادان آنها را خریداری کرده‌ و به‌ خارج از مرزهای عراق منتقل می‌کنند.
 
"نوری سعید" فعال عراقی حقوق کودکان و رئیس "موسسه‌ دفاع از حقوق کودکان عراقی" ضمن تائید وجود باندهای قاچاق اعضا در سراسر عراق و افزایش چشمگیر آنها در چند سال اخیر، فقر شدید، نبود نظارت کافی در پایانه‌های مرزی کشور و فساد اداری و مالی را عامل افزایش چنین پدیده‌ای در جامعه‌ عراقی دانست.
 
وی گفت: «طبق تحقیقاتی که‌ طی یک ماه‌ در سطح شهر بغداد انجام دادیم، به‌ این نتیجه‌ رسیدیم که بیش از هشت  تیم خرید و فروش انسان در سطح  شهر بغداد فعال هستندکه‌ تعدادی از پرسنل داخل بیمارستان‌ها و یتیم‌خانه‌ به این باندها برای انتخاب طعمه‌های مورد نظر،  همکاری می‌کنند.»
 
آمار غیر رسمی نشان می‌دهد هر ماه 35  کودک عراقی با قیمت‌های بسیار پایین در شهرهای مختلف این کشور، از سوی باندهای قاچاق اعضا خریداری شده‌ و  تعدادی از آن‌ها به‌ خارج از عراق منتقل می‌شوند.
 
نتایج تحقیقات صورت گرفته نشان می‌دهد ترکیه‌  و اردن مقصد اصلی کودکان خریداری شده‌ هستند و باندهای قاچاق کودکان با پرداخت رشوه‌ به‌ ماموران مرزی، این کودکان را از طریق مرز زمینی به‌ این دو کشور منتقل کرده‌ و از آنجا روانه‌ کشورهای اروپایی و کشورهای حاشیه‌ خلیج فارس می‌کنند.
 
سرلشگر "قاسم عطا" فرمانده‌ عملیات نظامی بغداد، وجود گسترده‌ چنین باندهایی را در شهرهای بغداد رد کرد و گفت: «در پیشرفته‌‌ترین کشورهای جهان نیز باندهای قاچاق عضو وجود دارند و این یک پدیده‌ جهانی است، اما مطمئن باشید نیروهای امنیتی عراق به‌ شدت با چنین افرادی برخورد می‌کنند.»
 
کارشناسان معتقدند یکی از دلایل اصلی ایجاد باندهای قاچاق انسان در عراق، بروز جنگ های پی در پی در این کشور، اشغال و ناامنی‌های 8 سال اخیر است. طبق آمارهای رسمی وزات امور اجتماعی عراق، هم اکنون بیش از پنج میلیون کودک یتیم در عراق وجود دارند که‌ تنها یک میلیون نفر از آنان از دولت پول ماهیانه‌ دریافت می‌کنند.

باندهای قاچاق اعضا از 2 طریق طعمه‌های خود را خریداری می‌کنند. آن‌ها با شناسایی کودکان بی‌سرپرست و خیابانی و وعده‌ انتقال آن‌ها به‌ کشورهای اروپایی آنان را فریب داده‌ و به‌ همدستان خود در بیرون از مرزهای عراق تحویل می‌دهند.

شیوه‌ دیگر این باندها، خرید کودکان از خانواده‌ های بسیار فقیر عراقی است که‌ پدر خود را بر اثر جنگ از دست داده‌ و هم اکنون بدون سرپرست زندگی می کنند، نماینده‌ این باندها با مادر خانواده‌ وارد مذاکره‌ شده‌ و با قیمت های بسیار پائین کودکان آن‌ها را خریداری می‌کنند.
 
هشت سال از حضور آمریکا در عراق با حدود 50 هزار سرباز اشغالگر می‌گذرد و این کودکان که چه بسا خانواده‌های آنها از سوی بمب‌های آمریکائی از بین رفته‌ و یتیم شده‌اند، باید تاوان بی‌سرپرستی و ناامنی را نیز بدهند.