Gerdab.IR | گرداب

به منظور مقابله با کشورهای مخالف ایالات متحده؛

تکاپوی آمریکا برای احیای پروژه اتصال امن به اینترنت

تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۳۹۰

پس از آن‌که ایران موفق شد نرم‌افزار ساخت نیروی دریایی آمریکا را از بیاندازد، مسئولین این پروژه در نظر دارند تا با اهدای بورس‌های تحصیلی مختلف، آن را مجدداً احیا کنند.

به گزارش گرداب، پروژه "تور" که ایده اولیه و اصلی آن انجام فعالیت‌های اینترنتی به صورت ناشناس و ایجاد اغتشاش در کشورهای مخالف آمریکا بود،‌ برای احیای خود و رفع نقص‌هایش دست به پذیرش محققان کشورهای مختلف در رشته سامانه‌های ارتباطاتی خصوصی در مقطع دکترا و کارشناسی ارشد زد.

وزارت خارجه آمریکا قرار بود از نرم‌افزار و فناوری تور در اینترنت قابل حمل خود موسوم به "اینترنت چمدانی" نیز استفاده کند تا بلکه بتواند به کاربران اینترنت این امکان را بدهد که به طور ظاهراً ناشناس از شبکه اینترنت برای پخش اخبار و برنامه‌های اغتشاش‌گرایانه مورد نظر آمریکا استفاده کنند.

 هرچند ممکن است کاربرانِ این نرم‌افزار در نزد برخی منابع ناشناس باقی بماند، اما مسلماً برای منبع نرم‌افزاری که از آن استفاده می‌کند به هیچ عنوان ناشناس نخواهند بود.

نرم‌افزار تور برای اتصال امن به اینترنت از طریق شبکه‌های خصوصی با توانایی پنهان كردن آدرس‌های آی‌پی، از سوی آژانس‌های دولتی ایالات متحده تولید و توسعه یافته بود. تور برای مقابله با یک نوع رایج از نظارت اینترنتی موسوم به "تجزیه و تحلیل ترافیک" که می‌تواند منبع و محل یک کاربر را ردیابی کند، طراحی شده بود. البته ایران توانست این نرم‌افزار را از کار بیاندازد.

پس از موفقیت ایران در ایجاد اختلال در عملکرد این نرم‌افزار، روزنامه "ديلي تلگراف" در گزارشي نوشت: «دولت ايران توانست در فعالیت و عملکرد يک فناوري اينترنتي موسوم به "Tor" اختلال ایجاد کند. اين فناوري در واقع يک نرم افزار رايگان است که از طريق يک شبکه خصوصي، شماره آی‌پی رایانه کاربر را مخفي نگه می‌دارد تا به اينترنت متصل شود. اين فناوري همچنين محتواي ارتباطات اينترنتي کاربران را مخفي کرده و جستجو و استراق سمع در اي‌ميل‌ها، فیس‌بوک، توئيتر و ديگر برنامه‌ها را دشوار می‌سازد.»

این روزنامه افزود: «به دنبال اين رخداد، تحقيقاتي از سوی پروژه Tor که اين سامانه را اداره مي‌کند صورت گرفت و مشخص شد که مقامات دولت ايران براي اولين بار توانسته‌اند روشي را براي شناسايي و مسدود کردن اتصالات Tor کشف کنند و بنابراين شيوه‌اي را براي شناسايي مخالفان پيدا کرده‌اند.»

"اندرو لئومن"، مدير اجرايي پروژه Tor، نیز اعلام کرد: «آنچه دولت ايران انجام داده است در واقع به روز کردن قابليت‌هايش بوده است. از نقطه نظر مهندسي اين اقدام ايران بسيار فوق‌العاده است. اين فناوري که تهديد جديدي براي پروژه Tor به حساب می‌آید "DPI" نام دارد که با استفاده از فناوري‌هايی که داراي سرعت بسيار زياد است مي‌تواند ترافيک‌هاي اينترنتي در جريان را بخواند و شناسايي کند. مقامات ايراني از اين فناوري براي کشف پارامترهايي که فناوري Tor براي اتصالات مخفيانه ايجاد مي‌کند، استفاده مي‌کنند.»

لئومن ادامه داد: «مسدود کردن Tor نشان مي‌دهد که ايران هم اکنون در فناوري مهار اينترنتي مخالفان حتي پيشرفت‌هاي بيشتري نسبت به چين و ديوار آتشين بزرگ اين کشور به دست آورده است.»

نرم‌افزار تور در مرکز تحقيقات نيروي دريايي ارتش آمريکا طراحي شده و بودجه آن نیز از سوی وزارت‌های دفاع و خارجه آمریکا تأمین می‌شود.

منبع: مشرق