گرداب/ کلينتون: "سفارتخانه‌ مجازی" در تهران باز خواهيم کرد

تاریخ انتشار : ۰۵ آبان ۱۳۹۰

وزیر امور خارجه آمریکا در گفتگو با بخش فارسی شبکه بی‌بی‌سی ضمن اعلام حمایت صریح از مخالفان نظام جمهوری اسلامی ایران، گفت که آمریکا تا پایان امسال یک سفارتخانه مجازی اینترنتی در تهران راه‌اندازی خواهد کرد.

به گزارش گرداب، "هیلاری کلینتون"، وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه در گفتگو با بی‌بی‌سی فارسی، مردم ایران را خطاب قرار داد و گفت: «هدف اصلی برای حضور من در صحبت با شما ارتباط برقرار کردن با مردم و به ويژه با جوانان است.»

هیلاری کلینتون با ادعای اینکه اوباما خود را به  برقراری ارتباط با مردم ايران متعهد کرده بود، اما پاسخ مثبتی در اين زمينه دريافت نکرده است، گفت: «بنا براين آنچه ما در نظر داريم اين است که يک سفارت مجازی در تهران باز کنيم. اين وبسايت تا پايان سال راه اندازی خواهد شد.»

 کلینتون همچنین در ادامه گفت: «ما تلاش خواهيم کرد که با مردم ايران به خصوص با دانشجويان ايران تماس بگيريم و من آنها را تشويق می کنم که بيايند در ايالات متحده به تحصيلات خود ادامه دهند.  ما همچنين در صدديم ارتباط ملت با ملت را برقرار کنيم، تا روابط دو کشور بهبود يابد. من فکر می کنم اين روابط ميان ملتهای آمريکا و ايران برای قرن بيست ويکم از اهميت زيادی برخوردار است.»

وی افزود: «دو سال پیش، از درون جنبش اعتراضی این صدا شنیده می‌شد که آمریکا باید مواظب باشد، طوری عمل نکند که عامل و حامی اصلی این جنبش جلوه کند، چون در آن صورت اعتبار جنبش و امنیت هواداران آن به خطر می‌افتد.»

این در حالی است که در زمان ناآرامی‌های پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران، مقامات آمریکایی صراحتا از سران فتنه حمایت می‌کردند و فتنه‌گران نیز رضایت خود را در برابر این حمایت‌ها نشان می‌دادند.

کلینتون در ادامه اذعان کرد: «دولت آمریکا از بیرون ایران هر حمایتی از دستش بر می آمد از معترضان کرد، از جمله از سایت توئیتر خواست که اعمال تغییرات خود را مدتی به تعویق بیاندازد، اما در عین حال مراقب بود که زیاده روی نکند.»

کلینتون ضمن اعلام حمایت صریح دولتش از مخالفان نظام جمهوری اسلامی ایران، از حامیان "جنبش سبز" خواست تا برای جلب "حمایت خارجی" تلاش کنند.

وی در پاسخ به سوالی در مورد ارسال پارازیت و فیلترینگ در ایران نیز گفت که به افراد زیادی در داخل و خارج ایران روش‌های فرار از فیلترینگ اینترنت را آموزش داده‌ایم. آمریکا در حال توسعه تکنولوژی‌های ضد فیلترینگ و آموزش و ترویج روش های دستیابی به اطلاعات آزاد است.

البته وزیر امورخارجه آمریکا در مورد سانسور گسترده اخبار مربوط به جنبش "اشغال وال‌استریت" در شبکه‌های اجتماعی، گوگل و... و ارتباطش با تلاش آمریکا برای دستیابی افراد به اطلاعات آزاد سخنی به میان نیاورد.

کلینتون در این گفتگو با تکرار داستان هالیوودی اخیر آمریکا گفت که ما پاسخ همه ابهامات و سوال ها را نمی توانیم پیدا کنیم، اما روند کاری نیروی قدس سپاه در گذشته طوری بوده که می تواند این چنین اقداماتی انجام دهد.

وی گفت: «فکر می کنم که طراحان این ترور می خواستند به آمریکایی ها این پیام را برسانند که در داخل خاک شما هم می توانیم اقدام کنیم و از این طریق به آمریکا دهن کجی کنند.»

سناریو اخیر آمریکا تا حدی ساده لوحانه است که بسیاری از مقامات این کشور به آن اذعان کرده‌اند.