Gerdab.IR | گرداب

فرمانده قرارگاه سایبری آمريكا خبر داد؛

تدوين دكترين جدید دفاعي آمريكا در فضاي سايبر

تاریخ انتشار : ۰۸ آبان ۱۳۹۰

به گفته فرمانده قرارگاه سایبری آمريكا، حملات رو به رشد در فضاي سايبر آن را به فضاي پنجم درگيري جهاني مبدل کرده و اين امر علتي شده تا دكترين دفاعي آمريكا در فضاي سايبر تدوين شود.

به گزارش گرداب، فرمانده قرارگاه سایبری آمریکا در روزهاي اخير اعلام کرد که دکترین جدیدی از سوی ستاد مشترک در دست بررسی است كه قواعد مقابله در برابر حملات فضای سایبری را تعیین و وضع خواهد کرد.

ژنرال "کیث الکساندر" در کنفرانس انجمن امنیت سيستم‌هاي بین‌المللی در برابر خبرنگاران خاطر نشان کرد: «این دکترین که به تصویب نیز رسیده است، کمک خواهد کرد تا شرایطی در نظر گرفته شود که ارتش قادر به اتخاذ حالت تهاجمی در برابر تهدیدات سایبری باشد و اقدامات ویژه‌ای را بتواند مدنظر قرار دهد.»

وي در ادامه افزود: «این دکترین از استراتژی وزارت دفاع برای انجام عملیات در فضای سایبری و استراتژی بین‌المللی فضای سایبری باراک اوباما پشتیباتی خواهد کرد. به محض اینکه دکترین مورد تایید قرار گیرد، فرماندهی سایبری برنامه آموزشی خود را برای کادر نظامی خود به اجرا خواهد گذاشت و این مطلب را که "چگونه در فضای سایبری می‌توانیم عملیات انجام دهیم" را مورد توجه قرار خواهد داد و برنامه آموزشی خود را بر اساس آن تنظیم خواهد کرد. در این میان، قوانین جنگ در خشکی و قانون جنگ مسلحانه برای فضای سایبری نیز مورد انطباق قرار می‌گیرد.»

او توضیح داد که چالش فعلي این است که چگونه قوانینی که در فضای فیزیکی حکمفرما هستند در فضای سایبری باید تفسیر و منطبق شوند. در حال حاضر این فضا قلمرو پنجم درگیری محسوب می‌شود. از جمله مباحثی که در وزارت دفاع در حال بررسی است، اين است که چه چیزی، جنگ در فضای سایبری را شکل می‌دهد.

ژنرال الکساندر در ادامه گفت: «ایالات متحده همچنین باید مشخص سازد که چه عملی نشان دهنده واکنش متناسب و معقول در مقابل حمله سایبری است. قانون درگیری مسلحانه، مجاز به دفاع معقول و متناسب در برابر حمله فیزیکی از سوی کشور دیگر است. با بسط این قانون در فضای سایبری، هنوز مشخص نیست، آیا این قانون صلاحیت دارد يك شبکه کامپیوتری را از کار بیاندازد حتی اگر این شبکه از سوی مهاجم سایبری مخرب به قصد تخریب تحت کنترل قرار گرفته شود.»

وی ادامه داد که موضوع دیگری که کماکان بدون پاسخ باقی مانده است این موضوع است که چه کسی اين صلاحیت را در اختیار خواهد داشت؟ اف بی آی، آژانس امنیت ملی، ارتش، ارائه دهنده خدمات اینترنتي و یا نهادی دیگر؟ این چیزی است که سیاست گذاران در حال حاضر باید آن را روشن سازند.

ژنرال همچنين بیان داشت که دکترین، قوانین، خط مشی و قواعد جاری مقابله، این مباحث را مورد خطاب قرار می‌دهد و مباحث دیگر نیز چگونگی آموزش دادن ارتش به کادر نظامی سایبری خود را شکل خواهند داد. فرماندهی سایبری نیروی ما را با استاندارد لازم آموزش خواهد داد و ضمانت خواهد کرد که ما این اقدامات را به صورت دقیق انجام خواهیم داد. وی بر اهمیت کسب این قابلیت برای مبارزه در مقابل آرایش روبه رشد تهدیدات سایبری بسیار خطرناک، تاکید کرد.

در پایان وی اظهار داشت: «من فکر می‌کنم که دولت‌های ملی، بازیگران غیر دولتی و گروه‌های هکری در حال ایجاد ابزارهایي هستند که این ابزارها به طور فزاینده‌ای مقاوم تر و تهدیدکننده تر هستند و ما باید در مقابل این تهدیدات و ابزارها آماده باشیم.»

منبع: مشرق