به گزارش
گرداب، ژنرال "کیث الکساندر"، فرمانده قرارگاه سایبری آمریکا، در همایشی با نام "رزمایش فضای سایبری" به کارشناسان نظامی، دولتی، صنعتی و دانشگاهی گفت: «به عقیده من، یک حمله مخرب در فضای سایبری در حال وقوع است.»
وی افزود: «در حال حاضر، مسئله زمان مطرح است. آنچه ما نمیدانیم این است که چقدر با این حمله فاصله داریم و اینکه آیا در این حمله زیرساختهای تجاری، شبکههای دولتی یا پلتفرمهای تلفن همراه مورد حمله قرار میگیرد یا خیر.»
الکساندر که سمت ریاست آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) را نیز بر عهده دارد، به بررسی "فرصتهای عظیم و آسیبپذیریهای عظیمی" که به واسطه فناوریهای مبتنی بر شبکه به وجود میآیند نیز پرداخت.
وی اظهار کرد که آمریکا نه تنها باید پیشرو در توسعه چنین امکاناتی باشد، بلکه باید در زمینه مقابله با تهدیدات سایبری نیز پیشرو باشد. وی گفت: «ما کشوری بودیم که اینترنت، آیفون، آیپد و برخی دیگر از این فناوریهای بزرگ را به وجود آوردهایم و باید اولین کسی باشیم که از آن محافظت میکند.»
الکساندر تصریح کرد که این امر با آموزش مردم آغاز میشود به گونهای که آنها متوجه وسعت این تهدیدات شده و لازمه تلاش هماهنگ برای مواجه با آن را دریابند.
الکساندر همچنین گفت: «امنیت سایبری یک ورزش تیمی است. باید در وزارت دفاع به صورت تیمی عمل کنیم و وزارت دفاع نیز با دیگر آژانسها به صورت تیمی عمل کند... ما باید مشارکتهای عمومی و خصوصی خود را تقویت کنیم. تهدیدات سایبری نمایانگر مشکلی در بعد وسیع است که بر روی تمامی صنایع و بخشهای اقتصادی و دولتی تأثیر میگذارد. لذا ما باید فرار رو به جلو داشته باشیم.»
وی در ادامه اظهار داشت که آنچه در طی چند سال اخیر در حوزه شبکههای اینترنتی روی داده است، بزرگترین سرقتی است که تا به حال در تاریخ شاهد آن بودهایم. بر اساس آمار موجود، میزان تولید بدافزارها روزی 55 هزار عدد و یا ثانیهای حدود یک عدد است.
الکساندر در ادامه سخنان خود افزود که بزرگترین نگرانی وی "آن چیزی است که دارد روی میدهد: یک عنصر مخرب".
در "استراتژی بینالمللی آمریکا برای فضای سایبری" که در ماه می صادر شد و نیز در "استراتژی سایبری وزارت دفاع آمریکا" که در ماه جولای منتشر شد، بر اهمیت شبکههای اینترنتی آمریکا تاکید شده است. این امر شامل در پیش گرفتن اقدامات تهاجمی در مواجه با حملات سایبری است. با این حال، بنا به گفته الکساندر، در حال حاضر تمرکز وزارت دفاع آمریکا بر روی بهبود دفاع برای کاهش چنین احتمالاتی است.
وی گفت: «ما در خانهای شیشهای زندگی میکنیم. در فضای سایبر، ما هنوز مشکلات بخش دفاعی خود را حل نکردهایم. از دیدگاه من، قبل از اینکه دست به اقدامات تهاجمی بزنیم کارهای زیادی است که در این زمینه میتوانیم انجام دهیم.»
در حالی که وزارت دفاع آمریکا و شرکای آن در حال یافتن راههای دیگر برای بهبود دفاع سایبری هستند، الکساندر مدعی شده است که این کار را به قیمت آزادی مدنی و حریم خصوصی افراد انجام نخواهد داد.
وی گفت: «فکر نمیکنم که ما آزادیهای مدنی یا حریم خصوصی افراد را فدای امنیت سایبری کنیم. این مؤلفهها میتوانند و باید با هم پیش بروند. به عقیده من این رویکردی است که ما باید برای رسیدن به آنها در پیش گیریم.»
منبع: مشرق