به گزارش
گرداب ، "شوراي اطلاعرساني دولتي چين" در گزارشي درباره وضعيت حقوق بشر در ايالات متحده آورده است: در آمريكا قانون در مورد تمامي افراد به طور يكسان اعمال نميشود و تبعيض نژادي در دستگاه قضايي آمريكا مشكلات زيادي را براي سياهپوستان آمريكايي به وجود آورده است.
تبعيض نژادي در دستگاه قضايي آمريكا بر اساس گزارشي كه تا پايان سال 2008 در پايگاه خبري "وزارت دادگستري آمريكا" منتشر شده است از هر 100 هزار نفر سياهپوست در آمريكا در حدود 3161 مرد و 149 زن پس از صدور حكم نهايي زنداني شدهاند.
پايگاه خبري "چاينا پرس" در تاريخ 9 اكتبر 2009 گزارش كرد: تعداد زندانيان سياهپوستي كه بدون عفو مشروط به حبس ابد محكوم شدهاند 10 برابر زندانيان سفيد پوست محكوم به حبس ابد در 25 ايالت آمريكا بوده است كه اين رقم در كاليفرنيا 18 برابر بوده است. در شهرهاي بزرگ آمريكا بيش از يك ميليون نفر در خيابانها توسط مأموران پليس مورد بازرسي قرار ميگيرند كه تقريبا 90 درصد آنها را مردان تشكيل ميدهند كه از اين تعداد 50 درصد مردان سياهپوست آمريكايي و 30 درصد مردان اسپانيايي هستند و تنها 10 درصد از آنها مردان سفيدپوست ميباشند.
اداره پليس شهر نيويورك در تاريخ 17 نوامبر 2009 گزارشي را در پايگاه خبري "نيويورك تايمز" منتشر كرد كه بر اساس آن از ميان افرادي كه در سال 2008 هدف گلوله پليس قرار گرفتهاند 75 درصد سياهپوست، 22 درصد اسپانيايي تبار و تنها 3 درصد سفيدپوست بودهاند.
"سازمان بينالمللي مدافع حقوق بشر" در نيويورك در تاريخ 2 مارس 2009 گزارشي در پايگاه خبري اين سازمان منتشر كرد كه براساس آن از سال 1980 تا 2007 نسبت افراد سياهپوست به سفيدپوستاني كه در معاملات مواد مخدر در سرتاسر آمريكا دستگير شدهاند 8/2 به 5/5 بوده است كه اين ارقام نشان ميدهد تعداد سفيدپوستاني كه در قاچاق مواد مخدر دست داشتهاند 2 برابر سياهپوستان در آمريكا بوده است.
به گزارش "واشنگتن پست" در تاريخ 10 سپتامبر 2009، زندگي مسلمانان در آمريكا پس از حادثه 11 سپتامبر سال 2001 با مشكلات زيادي مواجه شده است. بر اساس نظرسنجيهاي صورت گرفته توسط مركز تحقيقاتي "پييو" تقريبا 58 درصد از مردم آمريكا تصور ميكنند كه تبعيض بيش از اندازهاي عليه مسلمانان اعمال ميشود و 73 درصد از جوانان 18 تا 29 ساله آمريكايي معتقدند كه مسلمانان پيوسته در معرض آزار و اذيت گروههاي نژادپرست هستند.
شرايط نامساعد مهاجران در آمريكا
پايگاه خبري "ورلد ژورنال" در تاريخ 26 مارس 2009 گزارش كرد: افرادي كه به آمريكا مهاجرت ميكنند در شرايط نامساعدي به سر ميبرند. بر اساس گزارشهاي منتشر شده توسط شعبه آمريكايي سازمان عفو بينالملل، در طول سالهاي گذشته بيش از 300 هزار مهاجر غير قانوني هر ساله توسط مراجع قانوني سازمان مهاجرت آمريكا دستگير شدهاند كه اين ميزان در سالهاي اخير به رقم 30 هزار نفر در يك روز رسيده است.
به گزارش پايگاه خبري "سينگ تائو ديلي" در تاريخ 13 آوريل 2009، علاوه بر مهاجران غير قانوني صدها نفر از مهاجران قانوني نيز بازداشت شدهاند زيرا اجازه ورودشان به آمريكا مورد پذيرش واقع نشده است و در اغلب موارد به كشورهاي خودشان بازگردانده شدهاند.
"سازمان بينالمللي مدافع حقوق بشر" در نيويورك در تاريخ 2 نوامبر 2009 بر اساس گزارش منتشر شده در پايگاه خبري "نيويورك تايمز" نوشت: از سال 1999 تا 2008 در حدود 1 ميليون و 400 هزار نفر از مهاجران دستگير شده به كشورهايشان بازگردانده شدهاند. دهها هزار نفر از ساكنان "لسآنجلس" و "فيلادلفيا" نيز كه از مدتها پيش به آمريكا مهاجرت كرده بودند به زندانهاي دورافتاده مخصوص بازداشت مهاجران در "تگزاس" و "لوييزيانا" فرستاده شدند. بر اساس گزارش ديگري كه در همين پايگاه خبري منتشر شده است انجمن وكلاي شهر نيويورك در اكتبر 2008 دادخواست تكان دهندهاي را كه به امضاي 100 تن از زندانيان مردي كه بدون هيچ اتهام جنايي در زندان "واريك استريت فاسيليتي" در جزيره "مانهاتان" نگهداري ميشدند، دريافت كرد. اين زندانيان در اين نامه اقامتگاههاي كثيف و شلوغشان را توصيف كرده بودند؛ جايي كه نيازهاي مبرم و اساسي بهداشتي ناديده گرفته شده بود و زندانيان گرسنه مجبور بودند براي دريافت روزانه 1 دلار به سختي كار كنند.
به گزارش پايگاه خبري "وال استريت ژورنال" در تاريخ 18 آگوست 2009، در مجموع 104 تن از مهاجراني كه در بازداشت سازمان امور گمركي و مهاجرت آمريكا بودهاند جان خودشان را از دست دادهاند.
افزايش جرم و جنايات نژاد پرستانه پايگاه اينترنتي دفتر ايالتي بررسي و تحقيقات آمريكا (اف.بي.آي) نيز اعلام كرده است كه جنايتهايي كه بر اثر تبعيضنژادي در آمريكا به وقوع ميپيوندند، افزايش يافتهاند. مطابق با آمار و ارقامي كه توسط (اف.بي.آي) در 23 نوامبر 2009 منتشر شده است دليل بسياري از جرمها و جنايات تبعيض نژادي بوده است. مجموع جناياتي كه در سال 2008 در آمريكا صورت گرفته است 7783 مورد بوده است كه 3/51 درصد از آنها به خاطر تبعيضنژادي، 5/19 درصد به خاطر اصول و اعتقادات مذهبي و 5/11 درصد بر اثر تعصبات ملي بوده است. 70 درصد از جناياتي كه بر اثر تبعيضنژادي صورت گرفتهاند عليه سياهپوستان آمريكا بوده است.
به گزارش "واشنگتن پست" در تاريخ 11 ژوئن 2009، يكي از طرفداران برتري نژادي سفيدپوستان در آمريكا به يكي از نگهبانان سياهپوست موزه يادبود حادثه تاريخي "هولوكاست" تيراندازي كرد كه در اين حادثه نگهبان سياهپوست كشته شد و دو تن ديگر نيز مجروح شدند. در طول دهه اخير گروههاي ضد مهاجرت و برخي از مقامات رسمي دولت آمريكا با حمايت از گروههاي نژادپرست موجب افزايش اينگونه حملات شدهاند.
تبعيض عليه زنان و كودكان بنابر اين گزارش شرايط زندگي زنان و كودكان در آمريكا رو به وخامت بوده و حقوق ايشان به طور كامل رعايت نميشود.
زنان آمريكايي وضعيت برابري از نظر اجتماعي و سياسي با مردان ندارند. زنان تقريبا 51 درصد جمعيت جامعه آمريكا را تشكيل ميدهند اما در كنگره و سناي آمريكا تنها 92 كرسي معادل 17 درصد مجمو كرسيها به زنان اختصاص يافته است. (17 زن عضو سنا و 75 زن عضو كنگره هستند.) يك پژوهش مطالعاتي نشان ميدهد كه احتمال تصدي موسسات خيريه و غير انتفاعي بزرگ توسط زنان آمريكايي عضو اقليتهاي جامعه آمريكا بسيار پايين است.
در بين 400 موسسه خيريه بزرگ، هيچ سازمان فرهنگي، بيمارستان، گروه اجتماعي يا سازمان مذهبي به وسيله يك زن اداره نميشود.
در اين گزارش همچنين آمده است: زنان آمريكايي در يافتن شغل دچار مشكلند و از درآمد پايين و وضعيت بد مالي رنج ميبرند. بر اساس آمار ارائه شده از سوي "كميسيون فرصتهاي برابر شغلي ايالات متحده آمريكا" (EEOC) در سال مالي 2008، تعداد شكايتهاي ناشي از تبعيض در محيط كار به 95 هزار و 402 مورد رسيده است كه نسبت به سال پيش از خود 15 درصد افزايش نشان ميدهد. درصد بسيار بالايي از اين شكايتها به تبعيض جنسيتي باز ميگردد.
بر اساس آمار منتشر شده از سوي دفتر آمار آمريكا در سپتامبر 2009، متوسط درآمد زنان شاغل آمريكايي سالانه 35 هزار و 745 دلار بوده كه تقريبا معادل 77 درصد درآمد مردان بوده است. اين نسبت در سال 2007، 78 درصد بوده است.
بنابر گزارش آسوشيتد پرس، يك داروساز زن آمريكايي كه به مدت 10 سال براي شركت "والمارت" كار ميكرده است در سال 2004 به خاطر آنكه خواستار حقوقي برابر با همتايان مرد خود شده بود از سمت خود اخراج شد.
با پايان سال 2008 ميلادي، 7/28 درصد از خانوارهايي كه سرپرست آنها زن بوده است در شرايط فقر به سر ميبردهاند. حدود 64 ميليون زن شاغل در آمريكا كه 70 درصد از نيروي كار مونث اين كشور را تشكيل ميدهند از بيمه درماني محرومند يا اينكه پوشش بيمهاي ايشان به حد كفايت نيست و نميتوانند به دليل هزينههاي بالا از خدمات درماني مناسب بهرهمند شوند.
زنان عموما قربانيان تجاوزات جنسي در آمريكا هستند. در ميان كشورهايي كه آمار تجاوزات جنسي را ارائه ميكنند، ايالات متحده آمريكا بالاترين آمار را به خود اختصاص داده است. اين آمار در آمريكا 13 برابر انگليس و 20 برابر ژاپن است!
بنابر گزارشي كه پنتاگون منتشر كرده است، در سال 2008 در حوزه نيروهاي نظامي آمريكا 2900 مورد تجاوز جنسي گزارش شده است كه نسبت به سال ماقبل 9 درصد افزايش نشان ميدهد. در اين ميان تنها 292 مورد به دادگاه نظامي انجاميده است. همين گزارش تصريح دارد كه رقم واقعي ميتواند 5 تا 10 برابر اين آمار باشد. به گزارش رويترز، طي مصاحبههايي كه با 40 زن شاغل در بخش نظامي آمريكا به عمل آمده است، 10 نفر اظهار داشتهاند كه مورد تجاوز جنسي واقع شدهاند، 5 نفر اظهار داشتند كه مورد حملاتي واقع شدهاند كه هدف از آنها تجاوز بوده و 13 نفر گفتند كه مورد اذيت و آزار جنسي قرار گرفتهاند.