Gerdab.IR | گرداب

فرمانده کل سپاه پاسداران عنوان کرد؛

گرداب/ شبکه‌های اجتماعی، سلاح دشمن در فتنه 88

تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۳۹۰

در فتنه 88 از تسلیحات ملموس نظامی خبری نیست و ابزارهای تهاجمی نه توپ و تانک و موشک بلکه شبکه‌های ماهواره‌ای، سایت‌ها، وبلاگ‌ها، پیامک‌ها و شبکه‌های اجتماعی هستند.

به گزارش گرداب، سردار "محمدعلی جعفری" فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفتگویی با خبرگزاری مهر به مناسبت سالگرد حماسه تاریخی نهم دی ماه 1388، به نقش ابزارهای تهاجمی دشمن در فضای مجازی در رویارویی نرم با جمهوری اسلامی در جریان فتنه 88 اشاره کرد.

وی حوادث فتنه را حلقه‌ای در زنجیره اقدامات حساب‌شده و سازمان‌یافته از سوی دشمنان انقلاب اسلامی ارزیابی کرده و در پاسخ به سوالی در خصوص علت عدم استفاده دشمن از ابزارهای سخت افزاری در فتنه 88 گفت: «تجربه نشان داده بود که روش‌های سخت‌افزاری در مورد ایران کارایی ندارد. هرگونه تهاجم نظامی به ایران به صورت تمام عیار یا محدود با ریسک بسیار بالا و پیامدهای کاملاً غیرقابل پیش‌بینی همراه است.»

وی ادامه داد: «از سوی دیگر تحولات نوین فناوری در عرصه رسانه و فضای سایبر، ظرفیت فوق‌العاده‌ای برای بسیج توده‌ای در فضای مجازی از طریق سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی ایجاد کرده است
 
سردار جعفری در خصوص ابزارهای به کار گرفته شده در جنگ نرم  به راه افتاده در فتنه 88 گفت: «[در این جنگ] از تسلیحات ملموس نظامی خبری نیست و ابزارهای تهاجمی نه توپ و تانک و موشک بلکه شبکه‌های ماهواره‌ای، سایت‌ها، وبلاگ‌ها، پیامک‌ها و شبکه‌های اجتماعی هستند.»

سردار جعفری هجمه خاموش و غیرمستقیم را اساس جنگ نرم دانست و گفت: «در جنگ نرم مهاجم مشخص نیست و فرد هدف از مورد حمله قرار گرفتن خود آگاهی ندارد.»

فرمانده کل سپاه افزایش میزان تخریب و اثرگذاری را به دلیل هدف قرار گرفتن ذهن افراد در جنگ نرم چشمگیر توصیف کرد.

وی با بیان این که دشمن در صدد بود تا برای جلوگیری از ایجاد حساسیت، براندازی را از درون جامعه مدنی و به شکل غیرمستقیم به پیش برد، به انقلاب‌های رنگی در سایر کشورها اشاره کرد و گفت: «نمونه های موفق انقلاب‌های رنگی و براندازی‌های نرم در کشورهای اطراف روسیه مانند گرجستان و اوکراین بر مبنای آموزه‌های "جوزف نای" و "جین شارپ" هم این تصور را در ذهن تحلیلگران تقویت می کرد که می‌توان در برهه کنونی نسخه مشابهی را برای ایران تجویز نمود.»

سردار جعفری برگزاری انتخابات پرشور 22 خرداد را باعث کلید خوردن پروژه انقلاب رنگی و براندازی نرم در ایران دانسته و با اشاره به نوین بودن نوع تهدیدات در جریان فتنه 88 اظهار داشت: «ما در سال 88 با شیوه های نوینی از تهدیدات روبرو بودیم که برای بسیاری از افراد در سطح جامعه ناشناخته بود. شیوه‌های نافرمانی مدنی، بسیج توده‌ای و ارتباط گیری از طریق شبکه‌های اجتماعی یا مبادله سریع اطلاعات به کمک فناوری الکترونیکی، مواردی بود که دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی کشور در گذشته با آن‌ها مواجه نبودند.»
 
یادآور می شود که "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا در گزارشی که برای روسای کنگره و مجلس سنای آمریکا ارسال کرد، به صراحت به ساماندهی فتنه 88 با استفاده از ابزارهایی همانند شبکه‌های خبری، شبکه‌های اجتماعی نظیر فیس بوک و توئیتر و... اعتراف کرد.
 
در بخشی از این گزارش آمده است: اداره "شورای مدیران پخش"، به منظور پشتیبانی از برنامه ها، فرکانس های ماهواره ای جدیدی را پیش بینی کرد تا از قبل بر انسداد فرکانس های امواج پخش اخبار از سوی دولت ایران پیش دستی کند. همچنین یک مسیر اینترنتی حفاظت شده و منحصر به فرد برای ایرانی ها تعبیه شد تا تصاویر ویدئویی خود را به شبکه خبر فارسی صدای آمریکا ارسال کنند. خدمات وب سایت "توئیتر" نیز به صفحات وب سایت "فیس بوک" و وبلاگ ها افزوده شد.