حاشیه های وب 5؛

عارضه‌ای با نام‌ "لرزش‌های خیالی"/ شکسته شدن مرز ذخیره‌سازی اطلاعات/ 10 برند با ارزش دنیا/ شارژ گوشی با یک قاشق آب!/ تغییر بافت مغزی معتادان به اینترنت/ پیوستن ویکی‌پدیا به جمع معترضان/ وضعيت درآمد صنعت آی‌تی و...

تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۰

آخرین خبرهای فناوری، تحولات آماری دنیای آی‌‌تی و خبرهایی از اثرات این دنیا بر زندگی انسان در پنجمین شماره از حاشیه‌های وب در انتظار شماست.

به گزارش گرداب، این پنجمین شماره از حاشیه های وب است که تقدیم حضورتان می‌شود. در شماره این هفته نیز همچون شماره‌های گذشته تلاش شده است روال پیشین حاشیه‌های وب که ترکیبی از خبرهای داخلی و خارجی و ترکیبی از خبرهای فناوری‌های نوین روز و دنیای آی تی بود، رعایت شود.
 
نظرات شما درباره خبرهای مورد نیاز یا علاقه‌تان به گرداب در انتخاب خبرهای حاشیه های وب کمک خواهد کرد. پنجمین شماره از حاشیه‌های وب در انتظار شماست. بفرمائید؛ نوش‌جان!
  
ميزان تولید اندرويد از تولد نوزادان سبقت گرفت
بنا بر گزارش‌هاي رسيده، تعداد تلفن‌هاي اندرويدی كه روزانه توليد مي‌شوند، نسبت به نوزاداني كه هر روز در زمين متولد مي‌شوند، بيش‌تر است.
در ماه دسامبر سال گذشته 700 هزار گوشي اندرويد به‌طور روزانه فعال شده است و اين در حالي است كه به گزارش سازمان ملل، حدود300 هزار نوزاد به‌طور روزانه در جهان متولد مي‌شوند.
 
گجت‌های ضد آب؛ نقطه عطف نمایشگاه CES ۲۰۱۲
با کمک گجت‌های ضد آب که یکی از جالب توجه‌ترین موضوعات نمایشگاه CES امسال بودند، حمام‌ها دیگر منطقه مرده محسوب نمی‌شوند.
این دستگاه‌ها می‌توانند از طریق بلوتوث، موسیقی را از تلفن همراه یا تبلتی که در فاصله 60 متری قرار دارد در حمام پخش کند و ضد آب هستند.
یک آکواریوم پر از اسمارت‌فون و تبلت‌های ضد آب هم به معرض نمایش درآمد.
این محصول به شما این امکان را می دهد که در جکوزی با گوشی خود صحبت کنید یا در هنگام شنا کردن در استخر یا اسکی رو آب با تبلت خود موسیقی گوش کنید.

10 برند با ارزش دنیا کدامند؟                                                                                            
همه ساله "Best Global Brands" نام پرارزش‌ترین برندهای دنیا را اعلام می‌کند. جالب این‌جاست که 5 برند از 10 برند برتر از شرکت‌های آی‌تی هستند.
برند "IBM" با ارزش 69.9 میلیارد دلار در رتبه دوم، "مایکروسافت" با ارزش 59 میلیارد دلار در رتبه سوم، "گوگل" با 55 میلیون دلار در رتبه چهارم، "اینتل" با 35 میلیون دلار در رتبه هفتم و "اپل" با 33.492 میلیارد دلار در رتبه هشتم قرارا دارد.
"سامسونگ" رتبه 17 جهان را به خود اختصاص داده و از "بلک بری" با رتبه 56 و "HTC" با رتبه 98 پیشی گرفته است.

ویندوز 8 در مهر ماه می ‌آید
مایکروسافت اکتبر امسال یعنی مهر ماه را برای ارائه نسخه تجاری ویندوز 8 هدف گرفته است. بر اساس گفته‌ها و اظهار نظرهایی که از تیم مایکروسافت به گوش می رسد، این شرکت تصمیم دارد با انتخاب این زمان، ماه مشابهی را مانند زمان ارائه ویندوز 7 به بازار انتخاب کند.

شارژ گوشی موبایل با یک قاشق آب
یک شرکت سوئدی شارژر "PowerTrekk" را برای افرادی ابداع کرده است که نمی‌توانند در زمان مناسب از شبکه برق برای شارژ کردن ابزار الکترونیکی خود استفاده کنند.
این شارژر جدید تنها به یک قاشق سوپخوری آب نیاز دارد تا بتواند انرژی مورد نیاز برای ۱۰ ساعت یک موبایل را تامین کند.
هر ابزاری که دارای درگاه USB باشد می‌تواند به این شارژر وصل شود.
 
                    

سامسونگ و ال‌جي جريمه شدند
دو شركت "سامسونگ"  و "ال‌جي" به دليل نقض قوانين تجارت آزاد و توطئه براي تثبيت قيمتهاي برخي محصولاتشان به پرداخت 39 ميليون دلار جريمه شدند.
این دو شركت در سال‌هاي 2008 و 2009 نشست‌هاي محرمانه‌اي را برگزار كردند كه در آن نشست‌ها طرفين بر سر تثبيت قيمت محصولاتي مانند ماشين ظرف‌شويي، تلويزيون صفحه‌تخت و لپ‌تاپ به توافق رسيدند.
 
ایجاد رشته دانشگاهی ساخت بازی‌های رایانه‌ای تا پایان سال 91
رشته ساخت بازی‌های رایانه‌ای تا پایان سال تحصیلی 91-92 در مقطع كارشناسی و كارشناسی ارشد در كشور ایجاد می‌شود.
هم‌اكنون درس اختیاری "مبانی تولید بازی‌های رایانه‌ای" در سه دانشگاه كشور ارائه شده است و در حال حاضر بیش از 200 دانشجو در انستیتو ملی بازی‌های رایانه‌ای آموزش می بینند.
 
تیزن در راه است
سامسونگ تصمیم گرفته است سیستم عامل اختصاصی خود"بادا" را با سیستم عامل "تیزن" اینتل ترکیب کند.
سامسونگ در قبال سیستم عامل‌های همراه سیاستی چندگانه در پیش گرفته و برای هر کدام از سیستم عامل‌های اندروید، "ویندوز فون" و بادا محصولات جداگانه‌ای تولید می‌کند.
از آنجا که هر دو سیستم عامل بالا مبتنی بر پلت‌فرم "لینوکس" هستند، طراحان نرم‌افزار‌ها از هم‌اکنون می‌توانند برنامه‌ها و نرم‌افزارهای خود را برای این سیستم عامل جدید طراحی کنند.

اپل براي نخستين بار نام تامين‌کنندگان قطعاتش را فاش کرد 
شرکت اپل در تازه‌ترين اقدام خود ليستي متشکل از نام تامين‌کنندگان قطعات "آي‌فون"، "آي‌پد" و ديگر گجت‌هايش را منتشر کرد.
ليست تامين‌کنندگان قطعات شرکت اپل براي سال‌ها به شدت محرمانه بود و کمتر کسي از آن خبر داشت؛ از جمله تامين‌کنندگاني که در ليست اپل به چشم مي‌خورند، مي‌توان به شرکت‌هاي "اينتل"، "برادکام کورپ"، "آمفنول" و "سانيو الکتريک" اشاره کرد.
 
عارضه "لرزشهای خیالی"  در انتظار معتادان به تلفن‌های هوشمند
 بعضی از کاربران به اندازه‌ای به گوشی‌های خود معتاد شده‌اند که عارضه ای به نام لرزشهای خیالی در آنها به وجود آمده است؛ زمانی که گوشی درون جیب افراد قرار دارد، افراد لرزشی را در گوشی خود احساس می کنند به این گمان که برای آنها پیامی جدید رسیده است.
محققان می‌گویند افراد گوشی‌های هوشمند را خریداری می‌کنند تا به آنها در انجام مسئولیت‌های شغلی‌شان کمک کند اما پس از مدتی این فواید به واسطه استرس شدید ناشی از تلاش برای کنترل پیامهای جدید فراموش خواهند شد.
 
رئیس "یاهو" رفت
"جری ینگ" از بنیانگذاران جستجوگر اینترنتی "یاهو" از هیئت مدیره آن کناره‌گیری کرد. اقدام سال 2008 آقای ینگ، در رد پیشنهاد 47 میلیارد دلاری شرکت "مایکروسافت" برای خریداری یاهو، باعث خشم برخی از سهامداران شده بود.
ارزش شرکت یاهو در حال حاضر 20 میلیارد دلار است. ینگ گفته است: «وقت آن رسیده است که علایق دیگری را خارج از یاهو دنبال کنم.»

وقتی تلفن‌های هوشمند دستیار پزشکان می‌شوند
این دفعه قرار است دانشجویان دوره‌های تخصصی پزشکی در "بوتسوانا" (کشوری در جنوب آفریقا) از یک همراه هوشمند برای بالا بردن کیفیت آموزش استفاده کنند.
این تلفن‌ها، همراه با اپلیکیشن‌های کمک آموزشی پزشکی و اطلاعات دارویی به رزیدنتها کمک می‌کنند تا موارد بیماری را با مربیان خود نیز در میان بگذارند.
نتایج بررسی نشان داد که ارائه چنین ابزارهایی به دانشجویان باعث افزایش قابل توجه کارآیی آنان و همچنین تسهیل مطالعات خانگی‌شان شده است.

سرویس دفتر کار همراه راه‌اندازی شد
از جمله امکانات این سایت می‌توان به منشی تلفنی، فکس، پیامگیر صوتی، انتقال مکالمه، پخش پیام معرفی شرکت، شرایط زمانی پاسخگویی و امکان گذاشتن پیغام خوش‌آمدگویی به فرد تماس‌گیرنده اشاره کرد.
جهت مشاهده سایت به آدرس  http://office.peymanyar.com مراجعه فرمایید.
 
بافت مغزی معتادان به اینترنت تغییر می‌کند
نتایج اولیه تحقیقات گروهی از محققان چینی نشان می دهد، افرادی که به اینترنت "معتاد" شده‌اند، دچار تغییرات مغزی شبیه معتادان به مواد مخدر یا مشروبات الکلی می‌شوند.
اعتیاد به اینترنت یک اختلال بالینی است که نشانه بارز آن استفاده مداوم و غیرقابل کنترل از اینترنت است. مشاهدات مشابهی در معتادان به بازی‌های ویدیویی نیز دیده شده است.

بینگ از یاهو جلو زد!
"کام اسکور" اعلام کرده است سهم جستجوگر "بینگ" مایکروسافت از بازار جستجوهای اینترنتی در پایان سال 2011 افزایش یافته است و این شرکت توانسته از رقیب خود یعنی "یاهو" پیشی بگیرد و عنوان دومی جهان را از آن خود کند. گوگل هم‌چنان در این بازار پیشتاز است و توانسته در این مدت 65.9 درصد از این بازار را به خود اختصاص دهد.
به گزارش گرداب، گوگل با نقشه‌هایی همچون عرضه "گوگل پلاس" توانسته سیطره‌اش را بر اطلاعات کاربران حفظ کند.

برترین پارکهای فناوری کشور
ایران از 10 سال قبل اقدام به ایجاد پارک‌های فناوری به منظور مدیریت جریان فناوری کشور به سمت رفع نیازهای صنعتی کشور کرده است که در این راستا تاکنون 29 پارک علمی و 90 مرکز رشد ایجاد شده است. 
رتبه‌بندی فعال‌ترین پارک‌های علمی و فناوری کشور
1 . شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان
2. پارک علم و فناوری فارس
3 . پارک علم و فناوری گیلان
4.  پارک علم و فناوری خراسان رضوی
5 . پارک علم و فناوری یزد
6 . پارک علم و فناوری استان مرکزی
7. پارک علم و فناوری دانشگاه تهران 
 
همنشینی سیب و تخم و مرغ در شکایت چینی‌ها از اپل
شرکت اپل فروش مدل جدید گوشی آی‌فون خود را در بازار چین به حالت تعلیق درآورد. این درحالی بود که بسیاری از چینی‌های هوادار اپل در سرمای زیر صفر درجه پشت درهای فروشگاه‌های اپل ساعت‌ها منتظر بودند.
برخی از هواداران خشمگین محصولات اپل بعد از شنیدن خبر لغو برنامه فروش مدل جدید آی‌فون به سمت فروشگاه‌های این شرکت تخم مرغ پرتاب کردند.
 
                   
ميشل اوباما هم عضو توئيتر شد
ميشل اوباما با عضويت در شبکه اجتماعي "توئيتر" نخستين توئيت خود را منتشر کرد.
دو توئيت اول صفحه ميشل اوباما از سوي خود او نبوده است و از طرف کمپيني بود که نشان مي‌داد اين حساب کاربري جديد با هدف تبليغ براي انتخابات رياست جمهوري آينده آمريکا و حمايت از باراک اوباما بوده است.
 
نسل جدید تلویزیون هوشمند در ایران
کمپانی‌های تولید تلویزیون‌های هوشمند مشهور به "Smart TV" که نسل بعدی تلویزیون‌های صفحه تخت هستند، از بازار داغ خرید در ایران خبر داده‌اند و انتخاب کشورمان به عنوان یکی از اولین مقصدهای ورود تکنولوژی جدید تلویوزیون‌های جدید را بر اساس پیش‌بینی فروش خوب این محصول در ایران دانسته اند.
به گزارش گرداب، تهدید امنیت خانواده‌ها و به خطر افتادن حریم شخصی از طریق ورود این نوع از دستگاه‌ها، موضوعاتی است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

تبلت، لپ‌تاپ را از میدان به در می‌کند؟!
اکثریت افراد معتقدند که تبلت‌ها در نهایت جای لپ‌تاپ را خواهند گرفت. تبلت ها به طور قطع، با داشتن پردازنده‌های دو هسته‌ای، لوازم جانبی و نیز سرویس های به اشتراک گذاری قوی تر هم خواهند شد، اما هنوز برای اینکه بگوییم لپ‌تاپ‌ها مرده‌اند، زود است.
به گزارش گرداب، لپ تاپ ها روز به روز باریک تر، سبک تر ، زیباتر و البته مقرون به صرفه‌تر می‌شوند. آیا فریاد "لطفا مرا از انقراض نجات دهید" به گوش می‌رسد؟

نام کدام شرکت در صدر جدول تعداد اختراعات است؟
"آی‌بی‌ام" در سال ۲۰۱۱ تعداد ۶۱۸۰ اختراع را به ثبت رساند و برای نوزدهمین سال پیاپی لقب اولین شرکت جهانی در زمینه تعداد حق اختراع ثبت شده را از آن خود کرد.
سامسونگ موفق شد شرکت کانن را پشت سر بگذارد و به مقام دوم برسد. در ادامه شرکت‌هایی چون "پاناسونیک"، "توشیبا" و "مایکروسافت" قرار گرفته‌اند.
به گزارش گرداب، نکته جالب این است که از ۱۰ شرکت بر‌تر در زمینه تعداد اختراعات به ثبت رسیده، ۸ شرکت آسیایی هستند. 
 
IBM مرز ذخیره سازی اطلاعات را شکست: هر بیت در ۱۲ اتم
هارد دیسک شما به جای یک ترابایت می‌تواند به راحتی ۱۵۰ ترابایت، اطلاعات نگهداری کند چرا که IBM توانسته است یک بیت از اطلاعات را تنها در ۱۲ اتم ذخیره کنند. در حال حاضر برای نگهداری یک بیت از حدود یک میلیون اتم استفاده می‌شود.
در تصویر بالا اسکن الکترونی ۱۲ اتم آهن را می‌بینید که یک بیت از اطلاعات را تشکیل داده‌اند. آنها با کنار هم گذاشتن ۴۸۰ اتم، کلمه THINK را با فناوری جدیدشان نوشته‌اند.

ویکی پدیا هم به جمع معترضان پیوست
ویکی‌پدیا در اعتراض به تصویب "قانون حمایت از مالکیت معنوی" (PIPA) از چهارشنبه به مدت 24 ساعت از دسترس کاربران خارج شد.
به گزارش گرداب، قوانین "PIPA" و "SOPA" با ادعای حمایت از کپی‌رایت و جلوگیری از سرقت محتواهای آنلاین پیشنهاد شده، اما مخالفین معتقدند این قوانین می‌تواند اختیارات دولت آمریکا را در زمینه سانسور اینترنت افزایش دهد. این قوانین به دولت آمریکا اجازه می‌دهد هر وب‌سایتی را که بدون رعایت حق کپی‌رایت به انتشار مطلب می‌پردازد، با حذف آن‌ها از نتایج جستجوهای اینترنتی و سرورهای اصلی از دسترس کاربران خارج کند.

قلم هوشمند برای کنترل لهجه فارسی آموزان
تولید انبوه قلم‌های هوشمندی که لهجه فارسی‌آموزان خارجی را از بین می‌برد، از یک ماه دیگر از سوی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی آغاز می‌شود.
قلم هوشمند الکترونیک به این ترتیب عمل می‌کند که دانشجو بعد از اینکه استادش متن کتاب را برایش خواند، قلم را روی همان متن می‌کشد و با این کار، متن با لهجه فارسی و رایج در کشور ما برای او قرائت می‌شود.

انقلاب اینترنتی ثبت دامنه‌های جدید
در حاشيه‌هاي وب 2 آوردیم که "آیکان" از 22 دی، ثبت دامنه‌های جدید را آغاز می‌کند. به تازگی آیکان هزینه درخواست یک دامنه جدید را ۱۸۵ هزار دلار، هزینه راه‌اندازی آن را ۵۰۰ هزار دلار و هزینه پشتیبانی سالانه آن را نیز ۱۰۰ هزار دلار اعلام کرده است. در حالی که هزینه دامنه‌ای مثل com. فقط ۱۰ دلار است.
شرکت‌ها و سازمان‌های بخش خدمات مالی و تولید کالاهای مصرفی بیشترین علاقه را برای ثبت از خود نشان داده‌اند.

وضعيت درآمد صنعت آی تی
تحلیل‌گران گفته‌اند اوضاع اقتصادی نابسامان در اروپای غربی تاثير زیادی بر بازار رایانه داشته، به طوری که ترانزیت قطعات رایانه‌ای در سه ماهه چهارم سال 2011 با 1.4 درصد کاهش به 92.2 میلیون واحد رسیده است. شرکت‌های سخت‌افزارسازی مثل "اینتل"، "جونیپر" و "فیلیپس" در سه ماهه چهارم 2011 با افت سود مواجه بودند.
هم‌اکنون صنعت نرم افزارسازی که بزرگترین بخش از صنعت فناوری اطلاعات به شمار می رود، بیش از 25 درصد درآمد این بازار را به خود اختصاص داده است.

لنز دوربینی با لباس مبدل
اگر شما هم طرفدار خوراکی‌های مختلف و جورواجور باشید، احتمالا ترجیح می‌دهید که هنگام خرید محافظ لنز دوربین سراغ "Photorito" رفته و آن را شبیه یکی از غذاهای مشهور مکزیکی در آورید!
 
                   
این پوشش لنز از نوعی لاستیک مقاوم در برابر گرما و شرایط جوی و نوعی فیبر که در مقابل از هم‌گسیختگی و آب مقاومت بالایی دارد، ساخته شده است و از لنز های ۲۴ تا ۲۰۰ میلیمتری دربرابر آب، گرد و غبار، تکان و ضربه محافظت می‌کند. با۲۰ دلار می توانید فوتوریتو را بخرید. 
 
رایانش ابری، سیمانتک را هم مسحور کرد
"سیمانتک"، شرکت "لیوآفیس" را ۱۱۵ میلیون دلار خرید. سیمانتک گفته است با خرید لیوآفیس قصد دارد محصولات خود را در زمینه راهبری اینترنت تقویت کند و مشتریان خود را قادر سازد تا برای ذخیره داده‌های خود به گزینه‌های مختلفی دسترسی داشته باشند.
لیوآفیس، برای ذخیره و آرشیو داده‌ها، فناوری‌های رایانش ابری تولید و طیف وسیعی از خدمات ذخیره داده مبتنی بر فناوری رایانش ابری از قبیل ایمیل، پیام‌های فوری، شبکه‌های اجتماعی، اشتراک فایل و غیره را ارائه می‌کند.
 

اشیاء اطرف خود را به تحرک وادارید
می‌توانید تصور کنید تلفن همراهتان را بر روی نقاشی یک دایناسور در یک کتاب گرفته شود و پس از لحظه‌ای آن دایناسور زنده شده و بر روی صفحه نمایش شما مشغول حرکت شود؟ بله می‌شود!
اپلیکیشنی وارد بازار شده است که در داخل نرم افزار خود بانکی از واقعیت‌های تکمیل شده (augmented reality) دارد و به محض اینکه دوربین تلفن شما بر روی شئ مربوطه قرار بگیرد، شروع به پخش شدن می‌کند.
اما ویژگی که ممکن است باعث رایج شدن این اپلیکیشن شود، این است که شما می‌توانید اشیا مورد نظر خودتان را نیز به برنامه اضافه کرده و برنامه‌ریزی کنید که وقتی دوربین روی آن رفت چه ویدیوئی پخش شود.