به گزارش
گرداب، با پایان سال 2011 دنیای فناوری لبریز از خبرهایی است که "ترین های" این سال را با اعداد و ارقام نشان میدهند. وعده ها و پیشبینی ها؛ شکستها و پیروزیها...
در "حاشیههای وب" این هفته تلاش شده است تا بسته خبری علاوه بر دیگر خبرها، رنگ و بویی از خبرهای پایان سال میلادی داشته باشد. بفرمائید؛ نوش جان...
محبوبترین فعالیت آنلاین جهان
1.2 ميليارد کاربر اينترنت در جهان يا 82 درصد از مجموع کاربران اينترنتي جهان در شبکههای اجتماعي عضو هستند و از همين رو اين فعاليت محبوبترين فعاليت آنلاين در سراسر جهان لقب گرفته است. اين در حالي است که در سال 2007 کاربران اينترنتي تنها پنج درصد از زمان خود را در شبکههاي اجتماعي ميگذراندند.
به گزارش گرداب، بزرگترین تهدید امنیتی سال 2012 نیز "نقض حریم خصوصی" از سوی شبکههای اجتماعی اعلام شده است.
کوچکترین فلش USB دنیا + عکس
آخرین محصول شرکت آلمانی "دئونت" (Deonet) که به طراحیهای منحصر به فرد حافظههای USB معروف است، "کوچکترین حافظه USB در دنیا" است که با ظرفیتهای 4 و 8 و 16 گیگابایت روانه بازار خواهد شد.
به گزارش گرداب، هنگامی که بر چسب تبلیغاتی آن را جدا کنید احتمالا از همان لحظه استرس گم کردن یا شکستن آن به سراغتان میآید!
روزانه 700 هزار تلفن اندرویدی فعال می شوند
"گوگل" اعلام کرده روزانه 700 هزار دستگاه اندرویدی فعال می شوند. این آمار بدون شک تکاندهنده است و نشاندهنده این است که روزانه 700 هزار تلفن، تبلت و دیگر ابزارهای مبتنی بر اندروید تولید و روانه بازار میشوند. آمار فعال سازی روزانه دستگاههای اندرویدی نسبت به هفت ماه پیش تقریبا دو برابر شده است.
به گزارش گرداب، منظور از فعالسازی، خرید دستگاه و اتصال آن به شبکه با استفاده از یک سرویس مخابراتی است.
تلفن همراه را در اتاق خواب نگذارید
پژوهشها نشان میدهد قرار گرفتن در معرض امواج موبایل هنگام خواب، سبب ایجاد اختلالات خواب، سردرد، کاهش تمرکز، افسردگی و کسالت میشود. هنگام خواب تلفن را خاموش و در فاصله نیم متری خود قراردهید، زیرا امواج آن هورمون خواب موسوم به" ملاتونین"را کاهش میدهد.
آژانس بین المللی تحقیقات سرطان درباره نوع بدخیمی از سرطان مغز به نام "گلییوما" در ربط با استفاده از موبایل هشدار داده است.
با پیامهای متنی بیشتر دروغ میگوییم!
بررسی بر روی یک جامعه آماری 140 نفره، نشان میدهد که افراد در برقراری ارتباط با ديگران از طريق ارسال پيامهای متنی مانند اساماس نسبت به ديگر راهها، راحتتر دروغ میگویند.
نتیجه بررسی نشان داد زمانی که فروشندگان سهام از پیامک برای فروش سهام استفاده میکردند بیشتر در مورد سهام و ارزش آنها به خریدار دروغ میگفتند. در صورتی که فروش سهام به صورت چهره به چهره یا حتی تلفنی صورت میگرفت، افراد کمتر به دروغ متوسل میشدند.
رشد 2.3 درصدی شبکه جهانی اینترنت در سه ماهه سوم سال 2011
در پایان ماه سپتامبر بیش از 4.9 میلیون دامنه به شبکه جهانی اینترنت افزوده شده است. این افزایش بیش از هر چیز ناشی از ثبت دامنه کشورهای مختلف با پسوندهای کشوری است.
پرکاربردترین پسوندهای کشوری از نظر اندازه عبارتند از: "ed.، info.، ru.، nl.، tk.، uk.، eu.، org.، net. و com."؛ در سراسر جهان 240 پسوند کشوری وجود دارد که این 10 پسوند بیش از 60 درصد دامنههای اینترنتی را از آن خود کردهاند.
سیستم امنیت کلود کاسپراسکی بهروز شد
شرکت امنیتی "کاسپراسکی" در حال بهروزرساني برنامه امنیتی خود است كه"Kaspersky Hosted Security" نام دارد.
این برنامه از دو ماژول و بخش جداگانه تشکیل می شود كه اولی از کاربران در برابر بدافزارها، هرزنامه ها و حملات پیشینگ حفاظت میکند و دومی تهدیدات مشابه در فضای مجازی را متوقف می کند.
خانههاي فناوري اطلاعات در تهران
با راهاندازي دفاتر خدمات الكترونيك شهر، ديگر نيازي نيست شهروندان بسياري از امور اداري و شهري خود را در مدت زمان طولاني پيگيري كنند.
خانههای فناوری اطلاعات یا دفاتر خدمات الكترونيكي شهر، واحدهايي هستند كه به وسيله اشخاص حقيقي براي ارائه بخشي از خدمات شهرداري تهران تاسيس ميشوند.
تسريع و تسهيل در امور اجرايي، كاهش تصديگري و ارائه خدمات شبانهروزي از اهداف اولیه تاسیس این دفاتر است.
ساخت درخت کريسمس از تلفن همراه!
همزمان با فرا رسيدن سال نوي ميلادي برخي فروشندگان لوازم الکترونيکي "ويتنام" با استفاده از تلفنهاي همراه غيرقابل استفاده، يک درخت کريسمس ساختهاند.
بيش از دو هزار دستگاه تلفن همراه در ساخت اين درخت کريسمس 4.5 متري به کار رفته است که همگي آنها از دور خارج شده بودند.
هدف از ساختن اين درخت موبايلي، افزايش آگاهي عمومي درباره زبالههاي الکترونيکي و لزوم حفاظت از محيط زيست بوده است.
رخنه امنیتی در اسکایپ
دانشکده فنی دانشگاه نیویورک کشف کرده که رخنه امنیتی تازه ای در "اسکایپ" باعث می شود موقعیت مکانی کاربران و فعالیت های P2P آنها برای هکرها قابل دسترس باشد.
دانشمندان در این تحقیق توانستند موقعیت مکانی کاربران را طی تعطیلات از نیویورک تا شیکاگو و آنگاه برگشت آنها به خانهشان در فرانسه دنبال کنند.
تبلتها جای کتابها را میگیرند
نتایج مطالعهای جدید نشان میدهد رواج استفاده از تلفنهای هوشمند و کتابخوانهای الکترونیکی باعث شده که کتابهای کاغذی و چاپی در مدارس به تدریج به ورطه نابودی کشیده شوند.
کودکان بیشتر تحت تاثیر جادوی تبلتهایی مانند "آیپد" قرار میگیرند تا خواندن یک کتاب؛ با این همه هنوز باید به کودکان آموزش داده شود تا بتوانند اطلاعات مورد نیاز خود را از میان یک کتاب یا کتابخانه بیابند.
اندروید آهنربای بدافزارها
تقریبا تمام بد افزارهای منتشر شده در سه ماه سوم سال 2011 "اندروید" را هدف قرار دادهاند. از ضررهای رایج بدافزارهای اندروید جمعآوری اطلاعات شخصی و دزدیدن پول از حساب بانکی است. بدافزارها اطلاعات کاربر را از طریق SMS ارسال می کنند.
در حال حاضر حدود 75 میلیون بدافزار (Maleware) برای اندروید وجود دارد که یک رکورد بسیار نگران کننده برای این سیتم عامل به شمار می رود.
دریافت نکردن پیامکهای ناخواسته با ارسال یک کد مشخص
هیچ اپراتوری بدون اینکه مشترکش رضایت داشته باشد حق ارسال هیچ پیامکی را ندارد. مشترکان ميتوانند با ارسال یک کد مشخص به سامانههای گویا و کالسنتر مانع ارسال پیامکهای ناخواسته شوند.
مشترکان "همراه اول" میتوانند با سامانه اطلاعرسانی این اپراتور با شماره 09990 و مشترکان "ایرانسل" با شماره 700 تماس بگیرند.
ثبت دامنههای جدید اینترنتی
ثبتنام درخواست دامنههای جدید در حوزه اینترنت از سوی موسسه نامها و اعداد تخصیص یافته اینترنتی "ICANN" از 22 دی ماه امسال آغاز میشود. پیشبینی میشود در این دور درخواست ثبت، بیش از 500 پسوند عمومی و جغرافیایی و بیش از یکهزار پسوند تجاری به آیکان ارائه شود.
پایان ثبت نام 12 آوریل مصادف با 23 فروردین 1391 است.
نوشیدن قهوه با طعم کیبورد به سبک گیک ها
اگر شما هم یک "گیک" واقعی باشید راهی برای برقراری ارتباط بین خوردن چند فنجان قهوه در روز و عشق ورزیدن به صفحه کلید کامپیوتر خود خواهید یافت. مثلاً فنجانهای قهوهخوری به شکل صفحه کلید تهیه کنید. یک طراح دوستدار گیک ها قهوهخوریای طراحی کرده که مانند صفحه کلید عددی کیبورد است که به طرزی هنرمندانه و در ۴ ردیف و سه ستون در کنار هم قرار گرفتهاند.
ضعیف ترین رمزهای عبور سال 2011
انتخاب "123456" به عنوان رمز عبور گزینه مناسبی نیست مگر اینکه دوست داشته باشید اطلاعات شخصیتان به سادگی هک شود. بدتر از این عدد عبارت "password" است.
رمزهای عبور ساده مانند "qwerty" یا "123456" جزء اولین گزینههایی هستند که هکرها آن را آزمایش میکنند. "abc123" در رتبه پنجم، عبارت "iloveyou" در رتبه 13ام و "football" در رتبه 25ام لیست منتشر شده رمز عبورهایی که بیشتر هک شدهاند، قرار دارند.
راههای انتخاب صحیح رمز عبور
برای ساخت رمزعبور پیچیده موارد زیر را مدنظر قرار دهید:
1. از کارکترهای مختلف شامل: حروف، اعداد و کارکترهای خاص (مانند %, ^, @) استفاده کنید.
2. رمز عبورتان حداقل 8 کارکتر باشد، از فاصله نیز در آن استفاده کنید.
3. از یک رمز عبور برای سایتهای مختلف استفاده نکنید چون در صورت لو رفتن یک رمز، باقی اکانتهای شما نیز به خطر خواهد افتاد.
گوگل پلاس به رکورد ۶۲ میلیون کاربر رسید
در تاریخ 7 دی (28 دسامبر)، "پل آلن" اعلام کرد که تعداد کاربران این شبکه اجتماعی از مرز 62 میلیون کاربر عبور کرده است. شبکه اجتماعی گوگل بر خلاف تجربههای پیشین این غول دنیای جستجو مانند "گوگل باز" و "ویوو" بهسرعت در حال رشد است.
بر اساس همین آمار، در هر روز در حدود 625 هزار کاربر جدید به این شبکه اجتماعی اضافه میشوند.
به گزارش گرداب، گوگل همچنان افسار گسیخته با جذب کاربران از طریق سرویسهای مختلف، از اندروید گرفته تا پلاس، به سمت "استعمار اطلاعاتی" پیش میرود.
افزایش فروش کالاهای دیجیتال از طریق فناوریهای همراه
یافتههای شرکت "کام اسکور" نشان میدهد فروش محتواهای دیجیتال از طریق فناوریهایی مثل رایانههای لوحی و کتابخوانهای الکترونیک به سرعت در حال رشد است.
کالای دیجیتال بیش از هر نوع کالای دیگری در سال 2011، توجه خریداران را به خود جلب کرده و رشدی ۳۰ درصدی داشته است.
تحلیلگران معتقدند رواج کاربرد فناوریهای همراه مثل گوشیهای هوشمند، رایانههای لوحی و دستگاههای کتابخوان دلیل این افزایش است.
ورود اینتل به بازار اندروید
"اینتل" از طرح اولیه تلفن اندرویدی خود پردهبرداری کرد که با پردازشگری ساخت این شرکت کار میکند و با ارائه آماری میگوید طرح این شرکت از جنبههای مختلف نسبت به محصولات موجود در بازار بهتر عمل میکند. این تلفن به اندازهای قوی است که میتوان از آن برای ضبط ویدئو و پخش آن بر روی تلویزیون با کیفیت Full HD استفاده کرد.
ایده اینتل شامل تبلتهای اندرویدی با پردازشگرهای اینتل نیز هست.
میانگین حجم صفحات وب
در سال ۱۹۹۵ میانگین حجم صفحات وب، حدود ۱۴.۱ کیلوبایت بود اما حالا در پایان سال 2011، حدود ۱ مگابایت (۹۶۵ کیلوبایت) است. حجم صفحات در سال قبل بهطور میانگین، ۷۲۶ کیلوبایت بوده که رشدی 25 درصدی داشته است.
استفاده از HTML5، تصاویر بزرگتر، اسکریپتهای مربوط به تبلیغات و محتوای جاوا اسکریت، همگی از دلایل افزایش حجم صفحات امروزی وب هستند.