اندیشکده امریکن انترپرایز:

سود ایران از بحران مالی اروپا

تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۳۹۰

در حالی که اتحادیه اروپا در حال وفق دادن خود با تحریم های اعمال شده برای نفت ایران است، آشفته ترین اقتصادهای این اتحادیه در تلاش هستند تا در اجرای این قانون استثناهایی ایجاد یا اجرای آن با تاخیر همراه شود.

به گزارش گرداب، اندیشکده "امریکن انترپرایز" در گزارشی به قلم "جان بولتون" با عنوان "به ایران اجازه سود بردن از بحران مالی اروپا داده نشود" می نویسد: جالب این است که فرانسه و انگلیس که سال ها در برابر تلاش های بسیار آمریکا برای اعمال تحریم های فلج کننده بر ضد ایران مقاومت کرده اند، اکنون به عنوان پیشگامان تحریم ایران از سوی اتحادیه اروپا عمل می کنند. البته هیچ یک از این دو کشور مشتری مقدار قابل توجهی از صدور نفت ایران به اتحادیه اروپا نیستند، بنابراین تاثیر اقتصادی این تحریم ها بر این دو کشور عمده نخواهد بود. با وجود این تبعات احتمالی این تحریم ها برای کشورهای بحران زده اروپایی از نظر اقتصادی بسیار شدید و خطرناک خواهد بود.

یونان اولین قربانی تحریم ایران
برای مثال یونان تقریبا یک سوم از نفت مورد نیاز خود را از ایران تامین می کند و در صورت اعمال تحریم های نفتی بر ضد ایران و در نتیجه افزایش قیمت نفت، این کشور به شدت آسیب خواهد دید. این مسئله در مورد بسیاری از کشورهای جنوب اتحادیه اروپا نیز صدق می کند. از جمله ایتالیا که 12 درصد از نفت خود را از ایران تامین می کند و اسپانیا که 15 درصد از نفتش از سوی ایران تامین می شود.

با توجه به این مسئله هیچ تعجبی ندارد که بحث در مورد تحریم نفتی ایران از سوی اتحادیه اروپا تا این حد سخت و شدید و حتی بی رحمانه باشد. در واقع افزایش فشار کشورهای اروپایی برای ایجاد تاخیر و یا استثنا در اجرای این تحریم و در عین حال فقدان یک مقررات قوی و معنادار برای اجرای این تحریم ها باعث شده است هر یک از کشورهای عضو اتحادیه اروپا مراقب رای خود برای پذیرش اجرای این تحریم‌ها باشند.

به همین دلیل است که به اعتقاد جان بولتون، در شرایطی که مذاکرات جدید در این زمینه قرار است انجام شود، دیپلمات‌های غربی تلاش می کنند از تحریم های بیشتر بر ضد ایران اجتناب کنند، چرا که از افزایش خطر در روند مذاکرات خود هراس دارند.

هراس اوباما از تبعات تحریم ایران در آستانه انتخابات
در بخش پایانی این مقاله آمده است: اکنون بحث و بررسی مسائل ایران به دلیل بروز بحران مالی در منطقه یورو تحت الشعاع قرار گرفته است و در واقع ایجاد ممنوعیت برای انجام پروژه های اقتصادی در شرایطی که اقتصاد اروپا راکد است، هیچ کمکی به حل بحران مالی که به دلیل کمبود بودجه ایجاد شده است، نخواهد کرد. حتی دولت اوباما نیز که بیشترین اصرار را برای تحریم ایران دارد، به دلیل افزایش احتمالی قیمت نفت در صورت تحقق این تحریم ها، از احتمال بروز بحران مالی جدید در آمریکا و در نتیجه انتخاب نشدن مجدد خود به عنوان رئیس جمهور می ترسد. به همین دلیل تصمیم هایی برای استثنا قرار دادن برخی محدودیت ها در مورد تحریم ایران از سوی کنگره گرفته شده است.

منبع: فارس