فتا؛ حافظ امنیت سايبري

تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۳۹۰

اهداف کلان پلیس فتا حفاظت از اموال، منافع و اسرار ملی است و به زودی آمایش سرزمینی پلیس فتا در سراسر کشور در سال 90 اجرا می‌شود.

به گزارش گرداب، سردار سید"کمال هادیانفر" در مراسم افتتاحیه پلیس سایبری فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا (فتا)، به این نکته هم اشاره کرد: «رشد مداوم سامانه‌های متکی بر اطلاعات و رشد جهشی نفوذ اینترنت نشانه تمایل مردم به فضای مجازی است لیکن فناوری اطلاعات دارای تهدیدات و فرصت‌هایی است.»

رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا گفت: «اهداف کلان پلیس فتا حفاظت از اموال، منافع و اسرار ملی است و به زودی آمایش سرزمینی پلیس فتا در سراسر کشور در سال 90 اجرا می‌شود.»

گسترش اینترنت و ترویج استفاده از فضای سایبر به صورت روز افزون این نکته را گوشزد می‌کند که در کنار بحث استفاده از فضای ارتباطی، بحث امنیتی آن هم باید مورد نظر قرار بگیرد و به ویژه که در کشور ما این بحث از مباحث مورد غفلت واقع شده فضای سایبری است که این موضوع تا به امروز موجب بروز مشکلات قابل توجهی در زمینه خرابکاری‌های اینترنتی و ورود به حریم خصوصی شده است.

این درحالی است که سردار هادیانفر در خصوص اهداف راه اندازی این مرکز بیان داشت: «پلیس سایبری می‌تواند از جاسوسی، خرابکاری و نقض خرابکاری جلوگیری کند و ابزار فناوری اطلاعات نقش انکارناپذیری در رقابت‌های سیاسی، امنیتی، تجارت، اخلاقی و دینی در عرصه ملی و بین‌المللی ایفا خواهد کرد.»

از سوی دیگر نباید فراموش کرد که تامین امنیت در فضای سایبرنتیک، می تواند کمک زیادی به آرامش کاربران در استفاده از این فضا داشته باشد. چرا که تا به امروز همیشه بخش بزرگی از کاربران دغدغه های امنیتی فراوانی در مورد استفاده خود از اینترنت داشته اند که از قرار معلوم پلیس فتا به دنبال پاسخ به این دغدغه ها تاسیس شده است.

در این میان بسیاری از کارشناسان به این موضوع اشاره داشته اند که فتا باید با استفاده از جدیدترین شیوه های امنیتی فضای فعالیت را برای کاربران داخلی بیشتر فراهم کند. دکتر "حمید ضیایی پرور"، روزنامه نگار و استاد دانشگاه درباره جرائم رایانه‌ای براین باور است که ابزارآلات جدیدی که روز به روز با گسترش اینترنت تولید شده‌اند، این فضا را فراهم کرده‌اند که سودجویان فرصت طلب در سریع‌ترین زمان ممکن به حوزه خصوصی افراد وارد شوند. به عقیده این استاد دانشگاه حتی مشکل امنیتی دراین زمینه تا سطح بالاتری هم گسترش پیدا کرده است، به طوری که بسیاری از کشورها در حال حاضر درگیر تروریسم سایبری هستند که کارش تخریب زیرساخت‌ها وایجاد ناامنی اطلاعاتی در فضای سایبری است.

در این میان نباید چشم پوشی کرد که دیگر کشورها زودتر وارد این فضا شده اند. کشورهایی مانند آمریکا، انگلستان، فرانسه و آلمان از 10 سال پیش به این فکر افتاده‌اند و قوانینی را در این زمینه به تصویب رسانده‌اند، تا هم دستشان برای برخورد با تخلفات باز باشد و هم در این زمینه خلا قانونی نداشته باشند.

تمام این مسائل در حالی است که خود این دولت‌ها با وجود اینکه در داخل خود به تصویب چنین قوانینی اقدام کرده اند اما در خارج از مرزها می توان آن‌ها را پشتیبان تروریسم سایبری دانست که این موضوع بیانگر رویکرد دوگانه این دولت‌هاست. هر چند که دراین زمینه ما نمی توانیم تنها به این بیان که آن‌ها در حال ایجاد چنین مشکلاتی هستند اکتفا کنیم، بلکه باید بیش از این‌ها فکری برای مقابله کرد.

از سوی دیگر نکته ای که بسیار مورد توجه است این مسئله است که در کنار مباحث امنیتی باید به بحث آموزش شهروندان هم پرداخت تا شهروندان به صورت اتوماتیک‌وار از نکات امنیتی آگاه و آن را به کار بندند که این موضوع می‌تواند باری از دوش مراکز امنیتی کشور بردارد. دراین بین امر آموزش جز با هماهنگی کل نهادهای امنیتی-آموزشی تحقق نخواهد یافت.

همچنین دراین میان می توان با مراجعه www.cyberpolice.ir از فعالیت‌های این مرکز آگاه شد. آن‌چه که با مراجعه به این سایت می توان به آن پی برد فعالیت گسترده آن است که نوید یک اتفاق خوب را در فضای سایبر می دهد. علاوه براین گفته می‌شود که گشت شبانه روزی این مرکز در فضای مجازی به صورت ۲۴ ساعته خواهد بود.

در کنار این مسئله باید توجه داشت که با توجه به غرض ورزی‌های سیاسی دشمنان در آینده ای نه چندان دور باید منتظر حملات بیشتری در این حوزه به منافع ملی و یا شخصی کشور باشیم که این موضوع بازهم نیاز به وجود بیشتر پلیس فتا را در حوزه سایبر یادآوری می کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان